Kog din egen suppe ud fra
vores bedste opskrifter

Vi elsker suppe

Vi går ualmindelig meget op i suppe. En dampende varm, nærende, mættende og fyldig suppe er noget af det bedste vi ved. Og sådan har det været siden 60’erne, hvor Vera og Sigurd solgte den første Mou-suppe til kunderne i deres lille slagterbutik.

Veras og Sigurds håndværk og øje for kvalitet er noget, vi værner om, og deres passion for supper lever videre hos Mou i dag. Vi vil gerne dele den passion med dig, som har lyst til koge din egen suppe, og derfor har vi samlet nogle opskrifter her, som du kan bruge, når du går i køkkenet.

Kog selv din grundsuppe - opskrift-b

Suppe for enhver smag

Suppe er et lækkert og nærende måltid, som kan varieres i det uendelige. Uanset om du foretrækker fyldig, cremet suppe eller den klassiske klare suppe med kød- og melboller, kan du altid finde en variant, som smager lige netop dig. Vælg de velkendte supper, vi altid har lavet herhjemme - med asparges, kartofler eller hønsekød - eller vend blikket mod fjernere horisonter, og eksperimentér med eksotiske smagsnoter i thai suppe, mexikansk suppe eller indisk suppe. 


Hvordan koger man suppe? 

Der findes et utal af forskellige supper - og næsten lige så mange måder at koge dem på. Det nemmeste er typisk at koge grøntsager og/eller kød med en fond, som giver en mere koncentreret og fyldig smag.

Er det en grøntsagssuppe, kan du blende grøntsagerne og tilsætte fløde (legere) suppen. Det gør den cremet, fyldig og endnu mere mættende. Denne løsning er dejlig bekvem, for det betyder, at du kan skære grøntsagerne ud i grove stykker uden at bekymre dig om, at de er lidt uens eller skæve.

Har du god tid, kan du lade suppen simre længe med de smagsgivere (kød, grønt, krydderurter eller krydderier), som du har valgt - så bliver smagen ekstra kraftig. Er du endnu mere ambitiøs, kan du koge din egen suppefond på et kyllingeskrog eller et kraftben.

I sådan en fond er der masser af næring og smag, og det er en god måde at udnytte resterne af for eksempel en kylling. Har du ikke tid til eller mod på at koge din egen fond, kan du snyde dig til velsmagende og nærende supper med en købt fond eller buillon.

Kog selv din tomatsuppe-b

Er suppe sundt? 

Det er nemt at lave din suppe både lækker og sund. Lav en grøntsagssuppe med masser af sæsonens grønt for en nem måde at få spist en masse grøntsager, som mætter og nærer kroppen med et væld af mineraler og vitaminer. Fløde er sundt for sjælen, men hvis du foretrækker et lettere alternativ kan du vælge en madlavningsfløde med en lavere fedtprocent, når du legerer din suppe, eller gå efter en klar suppe med grøntsager og kød for ekstra protein. 


Hvor længe kan suppe holde sig? 

Din suppe kan sagtens holde sig et par dage eller tre i køleskabet, inden du varmer den op igen. Kig på suppen og duft til den: Hvis den ser fin ud og ikke har en ubehagelig lugt, kan du nemt spise den igen.

Du kan også fryse din suppe ned. Tø den op i køleskabet natten over (eller på køkkenbordet på selve dagen), inden du varmer den. Er din suppe legeret med fløde, ser den måske lidt grynet ud, når den tør op - men bare rolig: Når du varmer suppen, samler den sig fint igen og smager stadig dejligt.