
Aspargessuppemed pesto og sprød bacon
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke Mou Aspargessuppe, 1000 g
- 1 pakke Tulip Bacon i tern
- 2 spsk. basilikumpesto
- 2 spsk. olivenolie
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Aspargessuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden på blusset og varm op over medium varme. Rør i suppen engang imellem, til suppen når kogepunktet.
- Åben pakken med Tulip bacon og steg baconternene som angivet på pakken, indtil baconternene er gyldne og sprøde. Læg baconen til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
- Rør basilikumpesto og olivenolie sammen i en lille skål eller et glas.
- Fordel den varme suppe i fire skåle, drys med bacontern, og dryp lidt af pestoblandingen over hver portion.
- Server suppen med det samme.
- Suppen smager godt med brød til – se under Tips.
Velbekomme!
Tips
- Kombinationen af bacon og asparges giver associationer til en rigtig hyggelig efterårs- eller vintersuppe. Hvis kalenderen derimod peger på forår, så prøv at tilsætte et andet, mere forårsagtigt fyld til suppen, for eksempel rejer og friske, grønne asparges. Det er en superlækker kombination, som endda ser rigtig flot ud med de grønne og rosa farver, omkranset af den fine, lyse suppe. Knæk det nederste af et bundt grønne asparges, og skær dem i mindre bidder. Lad aspargesene simre med et par minutter, inden du serverer suppen i fire skåle, som du pynter med en god portion rejer. En rigtig forårssuppe!
- Basilikumpesto er en lækker krydret topping på suppen, Hvis du har lyst til endnu et grønt indslag, så vil en gang friskklippet purløg være helt i top ovenpå den varme aspargessuppe.
- Denne suppe vil være rigtig lækker med lidt sprødt tilbehør. Måske er det en god anledning til at få brugt lidt daggammelt brød og lave disse lækre brødcroutoner med purløg? Lav endelig rigeligt – de forsvinder som dug for solen.
Vidste du...
…at hvide og grønne asparges er to sider af samme sag? De hvide er faktisk bare grønne asparges, som i løbet af dyrkningen dækkes med jord, så stænglen ikke får sollys. Dermed holder den sig hvid. Asparges har været en elsket delikatesse i tusindvis af år. Der findes opskrifter på asparges i verdens ældste kogebog, som daterer tilbage til 200 år før vores tidsregning. Men faktisk har man fundet billeder af asparges på egyptiske vægmalerier, der er 5000 år gamle!
… at Aspargessuppen fra Mou laves på vores produktionsanlæg i Esbjerg – byen, hvor Vera og Sigurd Mou i sin tid begyndte deres suppe-eventyr i deres lille slagterforretning i 1960’erne.