Aspargessuppe med bacon Og pynt af basilikumspesto

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Aspargessuppe med bacon Og pynt af basilikumspesto

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Opskrift på aspargessuppe med bacon og pesto

Den lækre, cremede og milde aspargessuppe er nok en af de supper, der har allerflest fans på tværs af alle generationer. Aspargessuppen er en rigtig klassiker til natmad, men vi synes, at den kan spises lige, når du har lyst til noget lækkert og varmende.

I denne aspargessuppeopskrift har vi stegt en god portion sprød bacon, der bruges til en dejlig knasende topping på den varme suppe – perfekt til de koldere dage. Vi har givet suppen et ekstra krydret pift med en aromatisk basilikumpesto, der røres med lidt ekstra olivenolie og bliver til et flot grønt ’dryp’ på suppen.

 


Sådan tilbereder du retten

Varm suppen, og steg bacon

  • Åben pakken med Mou Aspargessuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden på blusset og varm op over medium varme. Rør i suppen en gang imellem, til suppen når kogepunktet.
  • Åben pakken med bacon og steg baconternene som angivet på pakken, indtil de er gyldne og sprøde. Læg baconen til afdrypning på et stykke køkkenrulle.

Servering

  • Rør basilikumpesto og olivenolie sammen i en lille skål eller et glas.
  • Fordel den varme suppe i fire skåle, drys med bacontern, og dryp lidt af pestoblandingen over hver portion.
  • Server suppen med det samme.
  • Velbekomme!

 


Tips

Tilbehør til aspargessuppe

Kombinationen af bacon og asparges smager som en hyggelig efterårs- eller vinteraften. Hvis kalenderen derimod peger på forår, så prøv at tilsætte et andet, mere forårsagtigt fyld til suppen, for eksempel rejer og friske, grønne asparges. Det er en superlækker kombination, som endda ser rigtig flot ud med de grønne og rosa farver, omkranset af den fine, lyse suppe.

Knæk det nederste af et bundt grønne asparges, og skær dem i mindre bidder. Lad aspargesene simre med i suppen i et par minutter. Servér suppen i fire skåle og pynt med en god portion rejer.

Prøv aspargessuppe med rejer og skinke

 

Brød til aspargessuppe med bacon

Denne aspargessuppe med bacon er en god anledning til at få brugt lidt daggammelt brød og lave lækre brødcroutoner med purløg. Lav endelig rigeligt – de forsvinder som dug for solen.

Se opskrift på brødcroutoner

 

Vidste du...

… at Aspargessuppen fra Mou laves på vores produktionsanlæg i Esbjerg – byen, hvor Vera og Sigurd Mou i sin tid begyndte deres suppe-eventyr i deres lille slagterforretning i 1960’erne.

 

Bliv klogere på historien om Mou