Aspargessuppemed pesto og sprød bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Aspargessuppemed pesto og sprød bacon

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Mou Aspargessuppe, 1000 g
  • 1 pakke Tulip Bacon i tern
  • 2 spsk. basilikumpesto
  • 2 spsk. olivenolie
Print opskrift

Cremet aspargessuppe med sprød bacon og aromatisk pesto.

Den lækre, cremede og milde aspargessuppe er nok en af de supper, der har allerflest fans på tværs af alle generationer. Og det er ikke så mærkeligt, for hvem elsker ikke denne skønne suppe, hvor vi først har kogt en god og kraftig grundsuppe på hele høns, oksekraftben og suppeurter i otte timer, derefter tilsat godt med stykker af fine, hvide asparges og endelig gjort suppen dejligt rund og cremet med ægte piskefløde.

Aspargessuppen er en rigtig klassiker til natmad, men vi synes nu, den også kan spises til alle andre måltider, hvor du har lyst til noget lækkert og varmende. I denne version har vi tænkt lidt i vinterbaner, og stegt en god portion bacon sprød, og brugt baconen til en dejlig knasende topping på den varme suppe. Desuden giver vi suppen et ekstra krydret pift med en aromatisk basilikumpesto, der røres med lidt ekstra olivenolie, og herefter bliver et flot grønt ’dryp’ på suppen.

En skøn vintersuppe, som nok skal glæde alle, mens vejret rusker løs udenfor.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Aspargessuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden på blusset og varm op over medium varme. Rør i suppen engang imellem, til suppen når kogepunktet.
  2. Åben pakken med Tulip bacon og steg baconternene som angivet på pakken, indtil baconternene er gyldne og sprøde. Læg baconen til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  3. Rør basilikumpesto og olivenolie sammen i en lille skål eller et glas.
  4. Fordel den varme suppe i fire skåle, drys med bacontern, og dryp lidt af pestoblandingen over hver portion.
  5. Server suppen med det samme.
  6. Suppen smager godt med brød til – se under Tips.

Velbekomme!


Tips

  • Kombinationen af bacon og asparges giver associationer til en rigtig hyggelig efterårs- eller vintersuppe. Hvis kalenderen derimod peger på forår, så prøv at tilsætte et andet, mere forårsagtigt fyld til suppen, for eksempel rejer og friske, grønne asparges. Det er en superlækker kombination, som endda ser rigtig flot ud med de grønne og rosa farver, omkranset af den fine, lyse suppe. Knæk det nederste af et bundt grønne asparges, og skær dem i mindre bidder. Lad aspargesene simre med et par minutter, inden du serverer suppen i fire skåle, som du pynter med en god portion rejer. En rigtig forårssuppe!
  • Basilikumpesto er en lækker krydret topping på suppen, Hvis du har lyst til endnu et grønt indslag, så vil en gang friskklippet purløg være helt i top ovenpå den varme aspargessuppe.
  • Denne suppe vil være rigtig lækker med lidt sprødt tilbehør. Måske er det en god anledning til at få brugt lidt daggammelt brød og lave disse lækre brødcroutoner med purløg? Lav endelig rigeligt – de forsvinder som dug for solen.

Vidste du...

…at hvide og grønne asparges er to sider af samme sag? De hvide er faktisk bare grønne asparges, som i løbet af dyrkningen dækkes med jord, så stænglen ikke får sollys. Dermed holder den sig hvid. Asparges har været en elsket delikatesse i tusindvis af år. Der findes opskrifter på asparges i verdens ældste kogebog, som daterer tilbage til 200 år før vores tidsregning. Men faktisk har man fundet billeder af asparges på egyptiske vægmalerier, der er 5000 år gamle!

… at Aspargessuppen fra Mou laves på vores produktionsanlæg i Esbjerg – byen, hvor Vera og Sigurd Mou i sin tid begyndte deres suppe-eventyr i deres lille slagterforretning i 1960’erne.