Cremet aspargessuppe med æg og forårsløg

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Cremet aspargessuppe med æg og forårsløg

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Servér cremet aspargessuppe som en nem brunch ret

Aspargessuppe er en klassiker i mange hjem, og den velkendte suppe bliver ofte serveret som både forret og natmad. Men faktisk kan du også servere aspargessuppen næste gang, du inviterer gæster til brunch. Suppen er nemlig nem at lave til mange – og et mindre tungt element til weekendens brunch. T

I denne opskrift på cremet aspargessuppe har vi taget den klassiske Mou Aspargessuppe og tilføjet de råvarer, vi forbinder med morgenmåltidet. Vi har toppet suppen med æg og bacon, der passer fantastisk sammen med den friske asparges.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åben pakken med Mou Aspargessuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over varmen på medium blus og varm langsomt suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  • Vask forårsløgene og snit dem fint. Tilsæt dem til den varme suppe.
  • Rist baconskiverne sprøde og lækre i ovnen eller på en pande. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle, og bræk derefter den sprøde bacon i mindre stykker.
  • Slå æggene ud i en skål, krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og pisk hurtigt sammen med en gaffel.
  • Varm lidt smør eller olie på en pande over medium varme, og hæld æggemassen ud på stegepanden. Skub rundt i æggemassen med en paletkniv, til røræggene er, som du kan lide dem. Vi anbefaler let cremede.
  • Fordel den varme aspargessuppe i fire skåle, og læg en god skefuld røræg og nogle stykker bacon oven i.
  • Server straks.
  • Velbekomme!

 


Tips

Røræg som aspargessuppe tilbehør

Æg smager overraskende lækkert i suppe. Her bruger vi røræg, som kan laves på mange måder. DU kan eksempelvis tilsætte 50 gram revet parmesan til røræggene. Det giver en dejlig cremet og oste-lækker røræg. Du kan også krydre røræggene, for eksempel med sød paprika, der giver røræggene en flot farve af paprikaen.

Se mere suppetilbehør

 

Grønne toppings til aspargessuppe

Aspargessuppe kan varieres i det uendelige. Her i opskriften bruger vi forårsløg, fordi vi synes, at en grøn topping giver noget visuelt til den lidt blegere suppe. Forårsløget kan du også bytte ud med andre friske krydderurter såsom frisk persille eller purløg.

Prøv også aspargessuppe med rejer og purløg