Cremet aspargessuppemed røræg, forårsløg og sprød bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Cremet aspargessuppemed røræg, forårsløg og sprød bacon

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Mou Aspargessuppe, 1000 g
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 pakke Tulip Bacon i skiver
  • 4 æg
  • Lidt smør eller olie
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Aspargessuppe med æg og bacon: perfekt til brunch!

Den elskede cremede Mou Aspargessuppe, kogt på høns og oksekraftben, gjort cremet med piskefløde og med masser af hvide asparges har altid været en af hofretterne, når der har været fest i kalenderen her i Danmark. Her er aspargessuppen nemlig blevet spist både som forret og natmad, og gerne med kødboller og sprøde flutes til.

I dag vælger rigtig mange imidlertid at samle venner og familie til en hyggelig brunch, når der er noget, der skal fejres – eller man bare trænger til at hygge med dem, man holder af. Brunch er en rigtig weekend-ting, og en skøn uformel måde at mødes for både børn og voksne.

Så hvad med at flette tradition og fornyelse sammen, og servere Mou Aspargessuppe med en lækker topping af røræg og bacon til brunchen? Faktisk giver det rigtig god mening, for æg og asparges er virkelig skabt for hinanden – og hvem elsker ikke et knasende sprødt stykke bacon! 

Suppen er nem at lave til mange – og mon ikke der er rigtig mange, der vil elske at begynde dagen med denne lækre, milde suppe? Det tror vi!

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Aspargessuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over varmen på medium blus og varm langsomt suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  2. Vask forårsløgene og snit dem fint. Tilsæt dem til den varme suppe.
  3. Rist baconskiverne sprøde og lækre i ovnen eller på en pande. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle, og bræk derefter den sprøde bacon i mindre stykker.
  4. Slå æggene ud i en skål, krydr med lidt salt og friskkværnet peber, og pisk hurtigt sammen med en gaffel.
  5. Varm lidt smør eller olie på en pande over medium varme, og hæld æggemassen ud på stegepanden. Skub rundt i æggemassen med en paletkniv, til røræggene er, som du kan lide dem. Vi anbefaler let cremede.
  6. Fordel den varme aspargessuppe i fire skåle, og læg en god skefuld røræg og nogle stykker bacon oven i.
  7. Server straks.

Velbekomme!


Tips

  • Det vil være rigtig lækkert med noget godt brød til denne aspargessuppe med æg og bacon. Vi vil anbefale nogle sprøde og lækre rugbrødscroutoner, som du finder opskriften på her.
  • Røræg kan laves i mange varianter, så der er masser af muligheder for dig for selv at sætte dit eget præg på suppen. Du kan for eksempel tilsætte 50 gram revet parmesan til røræggene for en dejlig cremet og oste-lækker røræg. Du kan også krydre røræggene, for eksempel med sød paprika. Ud over at det giver en lækker og fyldig smag til æggene, ser det nemlig også flot ud, fordi røræggene tager godt farve af paprikaen – der jo er lavet af tørrede peberfrugter.
  • Vi har tilsat forårsløg til suppen, men der er mange andre lækre muligheder for at få friskt grønt i denne ret. Du kan nemlig vælge at drysse suppen med masser af friskhakket purløg eller persille, når suppe, æg og bacon er anrettet i tallerkenerne. Det giver både smag – og ser rigtig appetitligt ud.

Vidste du...

…at asparges er en urt, og at grunden til, at vi får hvide asparges er, at de lange stængler dækkes med jord, så de ikke får sollys? Hvis de derimod får lys, bliver de til grønne asparges. De hvide asparges er milde og lækre, og er traditionelt den aspargestype, der bliver brugt til den klassiske aspargessuppe.

…at aspargessuppen, ligesom alle de andre gode supper fra Mou, bliver kogt i Esbjerg? Suppen bliver lavet på den fabrik, som Sigurd og Vera Mou fik bygget, da deres produktion af supper og suppefyld voksede ud af den lille slagterforretning. Du kan læse mere og se forskellige film om hele Mou-historien her.