Klassisk aspargessuppe med rejer og skinke

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Klassisk aspargessuppe med rejer og skinke

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Aspargessuppe, 1000 g
  • 100 g kogte skinketern
  • 100 g rejer
  • 4 spsk. fintklippet purløg
Print opskrift

Skøn, cremet aspargessuppe med lækkert fyld

En af de gode, klassiske traditioner i det danske køkken er at servere suppe som forret, både til hverdag og til fest. Således har både hønsekødsuppen og oksekødsuppen med lækkert fyld af kød- og melboller stået på bordet ved utallige festlige lejligheder i mange generationer. Skønt, mættende og varmende.

Her har aspargessuppen altid spillet rollen som den lidt finere kusine til de klare supper. Med stykker af hvide asparges og jævnet med dejlig fløde er denne lækre, lyse og milde suppe en kæmpe favorit blandt både børn og voksne. Mange vælger også at servere aspargessuppe til natmad, gerne med en god gang Mou Kødboller og butterdejskiks.

I denne opskrift giver vi vores Mou Aspargessuppe et lækkert og super nemt twist, når vi fylder en festlig blanding af rejer og skinke i suppen. Lyder det mærkeligt med både kød og skaldyr? Tro os, når vi siger, at det fungerer rigtig godt med de saftige, milde rejer og den fyldige røgede skinke. Pikant purløg sætter prikken over i’et i denne suppeanretning.

Vores Mou Aspargessuppe er baseret på en god grundsuppe, der er kogt på hele høns, oksekraftben og alle de gode suppeurter i hele otte timer. Derefter har vi tilsat stykker af hvide asparges og til sidst legeret med piskefløde. Ligesom de fleste elsker den klassiske aspargessuppe.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Aspargessuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme, og varm langsomt suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  2. Fordel suppen i fire skåle.
  3. Fordel skinketern og rejer oven i den varme suppe.
  4. Drys med finthakket purløg.
  5. Server straks.

Velbekomme!


Tips

  • Et godt, nybagt suppebrød vil passe rigtig godt til denne suppe. Du kan vælge at krydre brødet med tørrede krydderurter eller citronpeber på toppen. Hvis du har lyst til lidt lækkert på brødet, kan du røre 50 gram smør med et lille bundt finthakket dild, og servere det kolde smør til det varme brød. Et superlækkert tilbehør til din Mou Aspargessuppe. Hvis det skal være lidt mere elegant, så prøv de lækre sprøde butterdejstænger, som bare smelter på tungen med deres mange lag gylden dej.
  • Hvis du har lyst til et lækkert, knasende tilbehør, kan du citronmarinere rå jordskokker og servere dem til suppen, så hver spisende selv kan drysse lidt knas på suppen. Jordskokker har en skøn sprød konsistens og en lækker, frisk nøddeagtig smag, som passer godt til den cremede, milde suppe. Tag 250 gram jordskokker og skrub dem grundigt eller skræl dem. Skær dem i skiver eller tern, vend med citronsaft, salt og peber, og lad jordskokkerne trække 5-10 minutter. Herefter er de citronmarinerede jordskokker klar til brug.
  • Dild er en frisk krydderurt, som passer rigtig godt til både rejer og skinke. Du kan erstatte det fintklippede purløg med hakket dild på suppen for en lettere og lidt mildere smag.

 

Vidste du…?

  • …at de asparges, vi kender fra grøntafdelingen, er de første skud på en urt, der plukkes, når skuddet er cirka 20 centimeter langt? Men faktisk kan planten blive meterhøj, og springer ud i et brus af fint, grønt løv, som er flot at putte i blomsterbuketter!
  • …at Mou Aspargessuppe er en af vores lækre, flødelegerede supper? At legere – eller liere – en suppe eller sauce betyder, at man gør retten lidt tykkere med fløde, æg, creme fraiche eller smør. Samtidig giver man suppen en dejlig rund og cremet smag. Vi legerer flere af vores supper med ægte piskefløde, for eksempel vore Mou Tomatsuppe og vores Mou Karrysuppe.