Klassisk aspargessuppe med rejermed grønne asparges og dild

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Klassisk aspargessuppe med rejermed grønne asparges og dild

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Skøn, cremet aspargessuppe med lækkert fyld

Aspargessuppen er en suppeklassiker. Med stykker af hvide asparges og jævnet med dejlig fløde er denne lækre, lyse og milde suppe en kæmpe favorit blandt både børn og voksne.

I denne opskrift giver vi vores aspargessuppe et lækkert twist, når vi fylder en festlig blanding af rejer og friske grønne asparges i suppen. Kombinationen af saftige, milde rejer og friske asparges fungerer nemlig rigtig godt! Dild sætter prikken over i’et i denne suppeanretning.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åbn pakken med Mou Aspargessuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme, og varm langsomt suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  • Fordel suppen i fire skåle.
  • Fordel rejer og asparges oven i den varme suppe.
  • Drys med dildkviste og peber.
  • Server straks.
  • Velbekomme!

 


Tips

Alternativ til suppe med rejer og fløde

En af de gode, klassiske traditioner i det danske køkken er at servere suppe som forret, både til hverdag og til fest – og her bliver der ofte serveret aspargessuppe. Hvis du er mere til den klassiske udgave af suppen, kan du servere den med lækre kødboller i.

Prøv Mou Kødboller

 

Aspargessuppe fra bunden – nem at lave og fuld af smag

Har du prøvet at lave hjemmelavet aspargessuppe? Den klassiske suppe tager kun 35 minutter at tilberede fra bunden, og den smager formidabelt. Du kan følge vores grundopskrift, som er nem at gå til – og de fleste ingredienser til suppen har du sikkert allerede stående i køkkenskabet.

Lav din egen aspargessuppe

 

Serveringsforslag

Hvis du har lyst til et lækkert, knasende tilbehør, kan du citronmarinere rå jordskokker og servere dem til suppen, så hver spisende selv kan drysse lidt knas på suppen. Jordskokker har en sprød konsistens og en lækker, frisk nøddeagtig smag, som passer godt til den cremede og milde suppe.

Tag 250 gram jordskokker, og skrub dem grundigt eller skræl dem. Skær dem i skiver eller tern, vend med citronsaft, salt og peber, og lad jordskokkerne trække 5-10 minutter. Herefter er de citronmarinerede jordskokker klar til brug.

Få opskrift på jordskokkesuppe

 

Vidste du…

…at Mou Aspargessuppe er en af vores lækre, flødelegerede supper? At legere eller liere en suppe eller sauce betyder, at man gør retten lidt tykkere med fløde, æg, creme fraiche eller smør. Samtidig giver man suppen en dejlig rund og cremet smag. Vi legerer flere af vores supper med ægte piskefløde, for eksempel vores tomatsuppe og karrysuppe.

Se Mou Tomatsuppe og Mou Karrysuppe