Græskarsuppe med bacon- og æbletern

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Græskarsuppe med bacon- og æbletern

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Græskarsuppe, 1000 g
  • 1 æble
  • 1 pk. Tulip Bacontern
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hakket purløg
Print opskrift

Cremet græskarsuppe med masser af efterårsstemning

De flotte græskar er mere end nogensinde før blevet et rigtigt symbol på efteråret i Danmark. Pludselig er de der – i butikkerne, selvfølgelig, men i endnu højere grad foran vores huse – udskårne med (lidt) uhyggelige, grinende og kreative ansigter. Jo, de amerikanske Halloween-traditioner har virkelig fået fodfæste!

Men det betyder – heldigvis – også, at græskarsuppen har fået en fast plads i de danske suppegryder. Og det er ikke så mærkeligt! For den store orange grøntsag kan virkelig noget, når den koges i en god grundsuppe og derefter pureres til en cremet, mild og let sødlig suppe med en fløjlsblød konsistens.

Det er netop det, vi har gjort med Mou Græskarsuppe – kogt en dejlig grundsuppe på hele høns, oksekraftben og masser af dejlige suppeurter i otte timer. Derefter har vi tilsat græskar, nemlig den japanske Hokkaido, der er et lille, fast og aromatisk græskar. Hokkaido indeholder A-vitaminer, betacaroten, C-vitamin, B6 vitamin og flere mineraler, og de er kendt for at virke varmende på kroppen. Derfor passer græskarsuppen også bare superfint som en rigtig efterårssuppe, hvor man har brug for noget varmt og nærende!

Her har vi givet suppen endnu mere fylde med dejlig syrlig creme fraiche. Og så kommer der godt med smag på toppen med nyristede græskarkerner, friske, sprøde æbletern og knasende lækker bacon.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Græskarsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Varm op til kogepunktet.
  2. Vask æblet, skær det over og fjern kernehuset, og skær derefter æblet i tern. Lad bare skrællen blive på.
  3. Rist græskarkernerne på en tør pande under omrøring, indtil de har fået lidt farve. Pas på, at de ikke brænder på.
  4. Tag kernerne af panden og tør panden over med et stykke køkkenrulle.
  5. Sæt panden tilbage på blusset igen, og steg baconternene sprøde. Tilsæt eventuelt en smule fedtstof. Læg de sprøde bacontern til afdrypning på et stykke foldet køkkenrulle.
  6. Skyl og snit purløg.
  7. Når suppen koger, tages gryden af blusset, og derefter røres creme fraichen forsigtigt i.
  8. Sæt gryden på bordet med tilbehøret i små skåle, så hver spisende kan lave sin egen portion. Eller fordel suppen i fire skåle, og top med æbler i tern, ristede græskarkerner, den sprødstegte bacon og purløg.

Velbekomme!


Tips

  • Denne græskarsuppe vil kun blive endnu bedre med noget godt brød til. Hvis du vil have et saftigt brød, der kan bruges til at ’dyppe’ de sidste rester suppe op fra tallerkenen, skulle du prøve vores gode suppebrød. Hvis du er mere til noget sprødt, så prøv vores hjemmelavede rugbrødscroutoner. Ud over at de smager fantastisk, er de også en fin måde at få brugt de sidste triste skiver rugbrød i pakken på – og dermed undgå madspild!
  • Mou Græskarsuppe er krydret fint med chili og timian. Hvis du har lyst til at tage din suppe i en endnu varmere retning, så kan du eventuelt tilsætte lidt mere chili til suppen. Prøv også at erstatte den ristede bacon med små stykker ristet chorizo – enten chorizo brunchpølser, som du skærer i små stykker og rister på panden, eller chorizo i skiver, som ristes ligesom baconskiver.
  • Hvis du vil gøre æblet klart i god tid, og gerne vil undgå, at det bliver brunt, så vend de friskskårne tern med lidt citronsaft. Ud over at det afholder æblet fra at blive misfarvet, så giver det også lidt syrlighed til suppen.

 

Vidste du,…

… at Halloween er det amerikanske ord for Allehelgensaften – en aften, hvor mange bruger lejligheden til at mindes deres kære. Men for de fleste børns vedkommende, fejres dagen med uhyggelig udklædning og en rundtur i kvarteret efter slik.

… at du også kan få en anden lækker suppe fra Mou, lavet på en anden græskartype, nemlig vores australsk inspirerede Mou Butternutsuppe, tilsmagt med olivenolie, hvidløg og citronmyrte?

Flere supper med græskar som base

Græskarsuppe

med fetaost, blegselleri, sprød broccoli og syltede hvidløg

Græskarsuppe med ristet pølse, bacon og ærter

Cremet græskarsuppe

med lime, kokosmælk og ingefær

Suppetilbehør

Butterdejsstænger med krydderier

Italienske grissini

med ost og tomat

Det gode suppebrød

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Græskarsuppe

1000 g