Græskarsuppemed fetaost, blegselleri, sprød broccoli og syltede hvidløg

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Græskarsuppemed fetaost, blegselleri, sprød broccoli og syltede hvidløg

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Græskarsuppe, 1000 g
  • 6 stængler blegselleri
  • 10 store broccolibuketter
  • 80 gram 80 gram syltede hvidløg
  • 200 g fetaost
  • 4 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Dejlig græskarsuppe med sprøde grøntsager og frisk feta

Mange forbinder nok græskarsuppe med efterår eller vinter, men denne måde at servere Mou Græskarsuppe på, gælder hele året, hvis du spørger os! Vi har nemlig garneret suppen med sprøde grøntsager og lidt frisk fetaost. Det giver en virkelig lækker og let servering, som vil gøre sig godt både forår og sommer.

Vi baserer Mou Græskarsuppe på en god grundsuppe, kogt i hele otte timer på hele høns, oksekraftben og alle de klassiske suppeurter. Derefter tilsætter vi Hokkaidogræskar og gør suppen dejligt cremet med ægte piskefløde. Det giver en skøn mild og blød suppe, som både børn og voksne vil elske.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Græskarsuppe. Læg den frosne suppe i en gryde og sæt den over på middel varme indtil suppen når kogepunktet. Rør i suppen engang imellem.
  2. Skyl stænglerne af blegselleri. Skær den nederste halve centimeter af, hvor sellerien godt kan være lidt grov. Skær stænglerne i tynde bånd på langs med en kartoffelskræller eller et mandolinjern (pas på fingrene!).
  3. Skyl broccolibuketterne og skær dem i tynde skiver med et mandolinjern eller en skarp kniv.
  4. Læg begge grøntsager i en skål med isvand. Det holder dem sprøde og får desuden blegsellerien til at krølle op i nogle flotte, sprøde krøller.
  5. Bræk fetaosten i mindre stykker, og vend den med sesamolie og sesamfrø
  6. Hæld de skårne grøntsager i en sigte og lad dem dræne rigtig godt for vand. Drys med lidt salt og peber.
  7. Fordel den varme græskarsuppe i fire tallerkener og læg en portion ’krøllede’ grøntsager, de syltede hvidløg og endelig lidt fetaost i hver portion. Server straks.

Velbekomme!


Tips

  • I denne opskrift bruger vi fetaost som et dejligt køligt og friskt tilbehør. Hvis du kan lide gedeost, så vil en skive frisk gedeost i hver tallerken også være et super lækkert indslag. Gedeost er dejlig syrlig, næsten som om der var en anelse citron i osten. Og den friske ’ged’ er lidt mildere i smagen end en lagret gedeost. Hvis du bruger gedeost, så kan du eventuelt vende osten i lidt olivenolie og citronskal, i stedet for sesamfrø og sesamolie – selvom det også smager dejligt.
  • Må vi anbefale noget godt brød til denne skønne, lette suppe? Prøv for eksempel dette dejlige, saftige suppebrød, som du kan sætte til hævning op til 24 timer før det skal spises. Du kan også vælge at servere disse lækre rugbrødscroutoner, som steges sprøde i lidt olivenolie og drysses med urtesalt. De smager skønt og er en virkelig lækker måde at få brugt de sidste skiver rugbrød i posen på. Husk at lave rigeligt – så kan du eventuelt servere lidt ekstra feta ved siden af suppen, og spise det i små bidder på de sprøde croutoner.
  • Syltede hvidløg har en dejlig sprød konsistens, men hvis du ikke lige har dem i huset, så kan andre former for syltede lækkerier også bruges. Har du for eksempel lidt syltede peberfrugter eller en gang fyrige jalapeños, så passer det også rigtig godt til græskarsuppen.

 

Vidste du...

…at hokkaidogræskar egentlig kommer fra Japan? Hokkaido indeholder A-vitaminer, betacaroten, C-vitamin, B6 vitamin og flere mineraler, og de er kendt for at virke varmende på kroppen.

…at du kan finde en anden variant af den populære græskarsuppe i suppesortimentet fra Mou? Det er vores australsk inspirerede Mou Butternutsuppe, som er krydret mildt med citronmyrte, olivenolie og hvidløg.

Flere supper med græskar som base

Græskarsuppe

med smørstegte kødboller og persille

Græskarsuppe

med hokkaido græskar, linser og revet kylling

Græskarsuppe med bacon- og æbletern

Suppetilbehør

Ristede rugbrødsstave

med chili, hvidløg og sesam

Hjemmelavede croutoner

Det gode suppebrød

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Græskarsuppe

1000 g