Hokkaidosuppe med linser og revet kylling

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Hokkaidosuppe med linser og revet kylling

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Skøn, cremet græskarsuppe med mættende fyld

Græskarsuppen er efterhånden blevet noget af et mega-hit på de danske middagsborde. Om det er fejringen af halloween der har skubbet på den knaldorange grøntsags popularitet er ikke til at vide, men ét er i hvert fald sikkert: Græskarret er superegnet til at trylle om til en cremet, fyldig suppe med et skønt sødligt twist. En suppe, der både kan spises lige som den er, eller også kan den være udgangspunktet for et skønt, mættende hovedmåltid.

Og hvis du er på jagt efter en dejlig rustik ret, som kan give masser af god energi og næring efter en hård dag, så er den her: vores gode Mou Græskarsuppe med hokkaido, serveret med ristet kylling, som er dejligt magert kød, og kogte røde linser, som indeholder fibre og protein fra planter.

Og – nå ja – så dobler vi lige op på den lækre hokkaido ved at tilføje små tern af frisk hokkaido, som bliver kogt møre i suppen.

I denne opskrift tager vi udgangspunkt i Mou Græskarsuppe med hokkaido. Suppen er baseret på vores dejlige grundsuppe, der er kogt på hele høns, oksekraftben og masser af suppeurter i hele otte timer, så suppen får opsamlet al kraft og saft fra de gode råvarer. Herefter tilsætter vi puré af hokkaidogræskar og en god sjat piskefløde for at få en rigtig cremet og fyldig suppe.

Velbekomme!

 

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Græskarsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde, som langsomt varmes op over medium varme. Rør engang imellem i suppen.
  2. Skyl linserne godt og kog dem efter anvisning på emballagen. Se 'Tips'.
  3. Steg kyllingebryst-fileterne i lidt fedtstof på en stegepande, cirka syv minutter på hver side, og krydr med salt og peber.
  4. Lad kyllingen køle lidt ned og riv kødet i mindre stykker med to gafler eller skær i mindre stykker med en skarp kniv.
  5. Kom græskarstykkerne ned i græskarsuppen, og kog igennem til stykkerne er møre.
  6. Kom en skefuld linser i bunden af 4 skåle. Hæld suppen over, fordel kyllingestykkerne herpå og pynt med koriander. Server resten af linserne som tilbehør.

Velbekomme!

 


Tips

  • Hvis du har lyst til lidt lækkert knasende at bide i til din suppe, så anbefaler vi at lave nogle lækre rugbrødscroutoner, som er daggammelt rugbrød, der ristes med olivenolie, hvidløg og lidt salt. En superfin måde at få brugt de sidste skiver rugbrød i en pakke på for at undgå madspild. Og lav endelig rigeligt!
  • Hold øje med kogetiden, når du koger linser – røde linser kan godt komme til at koge lidt ud, men de smager nu godt alligevel. Husk at skylle linserne grundigt først, da der nogle gange kan gemme sig små sten mellem linserne.
  • Hvis du har lyst til lidt grønt drys på suppen, så vil lidt fintsnittet forårsløg være et lækkert, pikant modspil til den cremede og lidt sødlige suppe.

 

Prøv græskarsuppe fra bunden

Hokkaidosuppen tager udgangspunkt i vores færdiglavede græskarsuppe, men det er også muligt at lave sin egen græskarsuppe. Prøv vores opskrift på græskarsuppe med chili og ingefær, hvis du gerne vil have en hjemmelavet base til din hokkaidosuppe.

Lav din egen græskarsuppe

 

Vidste du...

… at du kan bruge græskarkernerne fra dit hokkaido, når du har skåret kødet til suppen? Vask kernerne helt fri for plantemasse, vend dem i salt og lidt olie og bag dem i ovnen en halv time ved jævn varme. Forvent ikke lige så meget ’nød’ indeni som for eksempel et solsikkefrø – men det er en vældig hyggelig snack!