Græskarsuppemed hokkaido græskar, linser og revet kylling

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Græskarsuppemed hokkaido græskar, linser og revet kylling

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Græskarsuppe, 1000 g
  • 2 dl røde linser
  • 2 kyllingebryst
  • 350 g hokkaidogræskar
  • Smagsneutralt fedtstof (f.eks. rapsolie)
Print opskrift

Skøn, cremet græskarsuppe med mættende fyld.

Græskarsuppen er efterhånden blevet noget af et mega-hit på de danske middagsborde. Om det er fejringen af halloween der har skubbet på den knaldorange grøntsags popularitet er ikke til at vide, men ét er i hvert fald sikkert: Græskarret er superegnet til at trylle om til en cremet, fyldig suppe med et skønt sødligt twist. En suppe, der både kan spises lige som den er, eller også kan den være udgangspunktet for et skønt, mættende hovedmåltid.

Og hvis du er på jagt efter en dejlig rustik ret, som kan give masser af god energi og næring efter en hård dag, så er den her: vores gode Mou Græskarsuppe med hokkaido, serveret med ristet kylling, som er dejligt magert kød, og kogte røde linser, som indeholder masser af fiber og godt protein fra planter. Røde linser er en rigtig ’superfood’ – og så smager linser i øvrigt enormt godt, og behøver nærmest ingen krydring, fordi røde linser har et strejf af en naturlig pebersmag.

Og – nå ja – så dobler vi lige op på den lækre hokkaido ved at tilføje små tern af frisk hokkaido, som bliver kogt møre i suppen. Hokkaido er forresten rig på både A-vitaminer, betacaroten, C-vitamin, B6 vitamin og flere mineraler – så ingen grund til at holde sig tilbage der!

I denne opskrift tager vi udgangspunkt i Mou Græskarsuppe med hokkaido. Suppen er baseret på vores dejlige grundsuppe, der er kogt på hele høns, oksekraftben og masser af suppeurter i hele otte timer, så suppen får opsamlet al kraft og saft fra de gode råvarer. Herefter tilsætter vi puré af hokkaidogræskar og en god sjat piskefløde for at få en rigtig cremet og fyldig suppe.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Græskarsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde, som langsomt varmes op over medium varme. Rør engang imellem i suppen.
  2. Skyl linserne godt og kog dem efter anvisning på emballagen. Se ‘Et par suppetips’!
  3. Steg kyllingebryst-fileterne i lidt fedtstof på en stegepande, cirka syv minutter på hver side, og krydr med salt og peber.
  4. Lad kyllingen køle lidt ned og riv kødet i mindre stykker med to gafler eller skær i mindre stykker med en skarp kniv.
  5. Vask hokkaidogræskarret. Fjern eventuelle pletter på skallen med en lille kniv eller en skræller, og fjern også kernerne. Skær kødet i mundrette stykker.
  6. Kom græskarstykkerne ned i græskarsuppen, og kog igennem til stykkerne er møre. Smag til med lidt salt og peber.
  7. Servér suppen i varme skåle, hvor du først har lagt lidt ”revet” kylling i bunden. Server de kogte røde linser som tilbehør.

Velbekomme!


Tips

  • Hvis du har lyst til lidt lækkert knasende at bide i til din suppe, så anbefaler vi at lave nogle lækre rugbrødscroutoner, som er daggammelt rugbrød, der ristes med olivenolie, hvidløg og lidt salt. En superfin måde at få brugt de sidste skiver rugbrød i en pakke på for at undgå madspild. Og lav endelig rigeligt!
  • Hold øje med kogetiden, når du koger linser – røde linser kan godt komme til at koge lidt ud, men de smager nu godt alligevel. Husk at skylle linserne grundigt først, da der nogle gange kan gemme sig små sten mellem linserne.
  • Hvis du har lyst til lidt grønt drys på suppen, så vil lidt fintsnittet forårsløg være et lækkert, pikant modspil til den cremede og lidt sødlige suppe.

Vidste du...

… at vi faktisk laver flere supper, baseret på græskar, hos Mou? Prøv også vores spændende Mou Butternutsuppe, som indeholder puré og stykker af butternut squash, også kaldet Moskusgræskar. Suppen er en af vores Verdenssupper med inspiration fra andre dele af kloden, og er pikant krydret med olivenolie, hvidløg og krydderurten cintronmyrte.

… at du kan bruge græskarkernerne fra dit hokkaido, når du har skåret kødet til suppen? Vask kernerne helt fri for plantemasse, vend dem i salt og lidt olie og bag dem i ovnen en halv time ved jævn varme. Forvent ikke lige så meget ’nød’ indeni som for eksempel et solsikkefrø – men det er en vældig hyggelig snack!

Flere supper med græskar som base

Græskarsuppe med bacon- og æbletern

Græskarsuppe

med fetaost, blegselleri, sprød broccoli og syltede hvidløg

Græskarsuppe med ristet pølse, bacon og ærter

Suppetilbehør

Butterdejsstænger med krydderier

Hjemmelavede croutoner

Italienske grissini

med ost og tomat

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Græskarsuppe

1000 g