
Græskarsuppemed hokkaido græskar, linser og revet kylling
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Græskarsuppe, 1000 g
- 2 dl røde linser
- 2 kyllingebryst
- 350 g hokkaidogræskar
- Smagsneutralt fedtstof (f.eks. rapsolie)
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Græskarsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde, som langsomt varmes op over medium varme. Rør engang imellem i suppen.
- Skyl linserne godt og kog dem efter anvisning på emballagen. Se ‘Et par suppetips’!
- Steg kyllingebryst-fileterne i lidt fedtstof på en stegepande, cirka syv minutter på hver side, og krydr med salt og peber.
- Lad kyllingen køle lidt ned og riv kødet i mindre stykker med to gafler eller skær i mindre stykker med en skarp kniv.
- Vask hokkaidogræskarret. Fjern eventuelle pletter på skallen med en lille kniv eller en skræller, og fjern også kernerne. Skær kødet i mundrette stykker.
- Kom græskarstykkerne ned i græskarsuppen, og kog igennem til stykkerne er møre. Smag til med lidt salt og peber.
- Servér suppen i varme skåle, hvor du først har lagt lidt ”revet” kylling i bunden. Server de kogte røde linser som tilbehør.
Velbekomme!
Tips
- Hvis du har lyst til lidt lækkert knasende at bide i til din suppe, så anbefaler vi at lave nogle lækre rugbrødscroutoner, som er daggammelt rugbrød, der ristes med olivenolie, hvidløg og lidt salt. En superfin måde at få brugt de sidste skiver rugbrød i en pakke på for at undgå madspild. Og lav endelig rigeligt!
- Hold øje med kogetiden, når du koger linser – røde linser kan godt komme til at koge lidt ud, men de smager nu godt alligevel. Husk at skylle linserne grundigt først, da der nogle gange kan gemme sig små sten mellem linserne.
- Hvis du har lyst til lidt grønt drys på suppen, så vil lidt fintsnittet forårsløg være et lækkert, pikant modspil til den cremede og lidt sødlige suppe.
Vidste du...
… at vi faktisk laver flere supper, baseret på græskar, hos Mou? Prøv også vores spændende Mou Butternutsuppe, som indeholder puré og stykker af butternut squash, også kaldet Moskusgræskar. Suppen er en af vores Verdenssupper med inspiration fra andre dele af kloden, og er pikant krydret med olivenolie, hvidløg og krydderurten cintronmyrte.
… at du kan bruge græskarkernerne fra dit hokkaido, når du har skåret kødet til suppen? Vask kernerne helt fri for plantemasse, vend dem i salt og lidt olie og bag dem i ovnen en halv time ved jævn varme. Forvent ikke lige så meget ’nød’ indeni som for eksempel et solsikkefrø – men det er en vældig hyggelig snack!