Græskarsuppe med bacon med fyld af græskarkerner, æbletern og creme fraiche

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Græskarsuppe med bacon med fyld af græskarkerner, æbletern og creme fraiche

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Cremet græskarsuppe med æbletern og baconknas

De flotte græskar er mere end nogensinde før blevet et rigtigt symbol på efteråret i Danmark. Det betyder heldigvis, at græskarsuppen har fået en fast plads i de danske suppegryder. Og det er ikke så mærkeligt, for den store orange grøntsag kan virkelig noget, når den koges i en god grundsuppe og derefter pureres til en cremet og let sødlig suppe med en fløjlsblød konsistens.

I denne opskrift på græskarsuppe med bacon har vi givet suppen endnu mere fylde med creme fraiche. Og så kommer der godt med smag på toppen af nyristede græskarkerner, friske æbletern og knasende lækker bacon.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åbn pakken med Mou Græskarsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Varm op til kogepunktet.
  • Vask æblet, og skær det i tern. Lad bare skrællen blive på.
  • Rist græskarkernerne på en tør pande under omrøring, indtil de har fået lidt farve. Pas på, at de ikke brænder på.
  • Tag kernerne af panden, og tør panden af med et stykke køkkenrulle.
  • Sæt panden tilbage på blusset igen, og steg baconternene sprøde. Tilsæt eventuelt en smule fedtstof. Læg de sprøde bacontern til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  • Når suppen koger, tages gryden af blusset.
  • Fordel suppen i 4 skåle og fordel cremefraiche heri. Anret med æbletern, græskarkerner, bacon, pynt med timian og server.
  • Velbekomme!

 


Tips

Tilbehør til græskarsuppe med bacon

Denne græskarsuppe vil kun blive endnu bedre med noget godt brød til. Hvis du vil have et saftigt brød, der kan bruges til at dyppe de sidste rester suppe op fra tallerkenen, skal du prøve vores gode suppebrød.

Prøv vores suppebrød

 

Fyld til græskarsuppe

Mou Græskarsuppe er krydret fint med chili og timian. Hvis du har lyst til at tage din suppe i en endnu varmere retning, så kan du eventuelt tilsætte lidt mere chili til suppen eller erstatte den ristede bacon med små stykker ristet chorizo, som du skærer i små stykker og rister på panden, eller chorizo i skiver, som ristes ligesom baconskiver.

 

Prøv hjemmelavet græskarsuppe

Skal der gøres noget ekstra ud af madlavningen en dag? Så kan du skifte den færdige græskarsuppe fra Mou ud med en hjemmelavet udgave, som er lavet på hokkaidogræskar og tilført et pift af chili og ingefær.

Prøv hjemmelavet græskarsuppe

Se opskriften som video: