Græskarsuppemed smørstegte kødboller og persille

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Græskarsuppemed smørstegte kødboller og persille

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Græskarsuppe, 1000 g
  • 50 g smør
  • 1 pose Mou Kødboller, 700 g
  • 1 citron
  • 1 dl persille
  • 1 chili
Print opskrift

Cremet græskarsuppe med sprøde, smørstegte kødboller og drys af krydderurter

Græskarsuppe er efterhånden ved at være et af de store hits på middagsbordene, særligt når kalenderen siger efterår, og mørket og kulden lægger op til hygge omkring en gryde dampende varm og fyldig suppe.

Her giver vi græskarsuppen selskab af et lækkert fyld, nemlig vores Mou Kødboller, som vi Her giver vi græskarsuppen selskab af et lækkert fyld, nemlig vores Mou Kødboller, som vi rister lune og lidt sprøde i smør på en pande sammen med persille og friskrevet citronskal.

I denne opskrift tager vi udgangspunkt i Mou Græskarsuppe med hokkaido. Suppen er baseret på vores dejlige grundsuppe, der er kogt på hele høns, oksekraftben og masser af suppeurter i hele otte timer, så suppen får opsamlet al kraft og saft fra de gode råvarer. Herefter tilsætter vi puré af hokkaidogræskar og en god sjat piskefløde for at få en rigtig cremet og fyldig suppe.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Græskarsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme og varm suppen op, til den når kogepunktet.
  2. Lad smørret bruse af på en stor stegepande og tilsæt kødboller under omrøring.
  3. Skyl persillen og hak den mellemfint.
  4. Skyl citronen – det er vigtigt, at det er en citron, der ikke er overfladebehandlet – og riv skallen på et fint rivejern. Bland med persillen.
  5. Snit chilien fint. Pas på fingrene – brug eventuelt handsker, så du ikke brænder fingrene på de stærke olier i chilien.
  6. Vend persille og citronskal i de smørstegte kødboller efter et par minutters stegning.
  7. Fordel den varme græskarsuppe i fire skåle og læg de smørstegte kødboller med persille og citronskal oven i suppen. Drys med chili til de personer, der gerne vil have et lidt stærkere tilbehør. Server straks.

Velbekomme!


Tips

  • Du kan riste Mou Melboller på samme måde, som vi rister kødbollerne i denne opskrift. Melbollerne får en dejlig sprød overflade, hvis du rister dem i smør eller olie på en pande, og kommer til at minde lidt om den italienske pastatype, der hedder Gnocchi. Vi synes, at ristede melboller er et lige så lækkert tilbehør til Mou Græskarsuppe som de ristede kødboller. Tilsæt endelig også citron og persille til de ristede melboller. Vi anbefaler at stege melbollerne på en non-stick pande for at de ikke skal hænge fast. Se vores opskrift på salat med ristede melboller her, hvis du vil have mere inspiration.
  • Det vil være super lækkert med et stykke nybagt brød til denne udgave af Mou Græskarsuppe. Hvis du har lyst til et saftigt brød, der kan dyppes i suppen, så prøv vores suppebrød, der langtidshæver op til et døgn, inden det kommer i ovnen. Alternativt vil de lækre rugbrødscroutoner være en skøn, sprød makker til suppen.
  • I denne opskrift bruger du skallen af en citron, og det vil sige, at du er så heldig at stå med en frisk citron – bare uden skal – bagefter. Du kan prøve at bruge saften af citronen til at smage græskarsuppen til, hvis du vil lege lidt med de forskellige smage. Græskar er af naturen en sødlig grøntsag, og vores gode grundsuppe er salt og med masser af umami, der er navnet for velsmag på japansk. Så prøv at se, om suppens smag bliver anderledes, hvis du smager den til med lidt citron. Eller lad hver af de spisende få en citronbåd, så de selv kan smage deres portion til!

Vidste du...

…at vi faktisk laver flere supper, baseret på græskar, hos Mou? Prøv for eksempel vores spændende Mou Butternutsuppe, som indeholder puré og stykker af butternut squash, også kaldet Moskusgræskar. Suppen er en af vores Verdenssupper med inspiration fra andre dele af kloden, og er pikant krydret med olivenolie, hvidløg og krydderurten citronmyrte.

…at Mou Kødboller og Mou Melboller faktisk var de to produkter, der først blev sat i produktion af slagterparret Vera og Sigurd Mou? De oplevede, at flere og flere kom til deres slagterforretning for at købe deres boller, når der skulle være fest eller bare noget nemt og godt på bordet. Herefter gik der ikke længe, før Mou parret gik i gang med også at lave supper.