Gullaschsuppemed bladselleri og citrusfrugter

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Gullaschsuppemed bladselleri og citrusfrugter

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Gullaschsuppe, 1000 g
  • 2 stængler blegselleri, snittes eller fint diagonalt
  • 6 blandede citrusfrugter, f.eks. blodgrape og appelsin
  • 1 fed hvidløg, rives fint eller knuses
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. grofthakket timian
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Suppen varmes op.
Skrællen skæres af citrusfrugterne, og fileterne skæres forsigtigt fri af lamellerne.
Citrusfileterne vendes med blegselleri, hvidløg, akaciehonning og timian og smages til med salt og peber.
Suppen fordeles i 4 skåle, og citrussalaten lægges i. Serveres straks.


Tips

Smag suppen til med hvidtøl og revet muskatnød.

Lignende opskrifter

Klassisk aspargessuppe

med rejer og skinke

Thaisuppe

med kokosmælk og karry

Tomatsuppe a la Toscana

Mou Gullaschsuppe

Mou Gullaschsuppe

Kraftig oksekødsuppe med løg, kartoffel, oksekød, rød peberfrugt og champignon. Kogt på oksekraftben, okseskanker og suppeurter

Gullasch har sin oprindelse i det land, der har opfundet ordet paprika, nemlig Ungarn. Her er maden traditionelt både solid og krydret, så den har kraft og temperament. Det gælder også for den berømte gulyás, som det hedder på originalsproget. Gulyás betyder oprindeligt hyrde, og retten blev til blandt hyrderne på den ungarske slette, pusztaen, hvor man havde brug for masser af energi. Mou Gullaschsuppe er lavet med respekt for de ungarske traditioner, så det er et måltid, der giver varme og styrke. Basen er vores kraftfulde oksekødsfond. Men selve sjælen i gullaschsuppen ligger i krydderierne - ikke mindst i paprikaen.

Hos Mou laver vi suppe på den gammeldags måde: Vi kommer hele høns, oksekraftben og suppeurter i gryden og lader det hele koge i 8 timer. Sådan har vi gjort lige siden 1960'erne - og hvorfor ændre på det?