Gullaschsuppe med kød- og melboller

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Gullaschsuppe med kød- og melboller

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Gullaschsuppe, 1000 g
  • 1 ps. Mou Kød- og Melboller, 400 g
  • 2 dl porter
  • 1 løg, snittes fint
  • 2 spsk. vegetabilsk olie, f.eks. rapsolie
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Fremgangsmåde

Suppen varmes op.
Løget sauteres i olie i en gryde 4-5 min.
Porteren tilsættes og koges ind til det halve.
Suppen tilsættes, koges op og smages til med salt og peber.
Kød- og melboller tilsættes og varmes igennem.
Suppen hældes i 4 skåle. Serveres straks.

Lignende opskrifter

Græskarsuppe

med smørstegte kødboller og persille

Græskarsuppe

med hel stegt pølse, bacon og ærter

Græskarsuppe

med bacon- og æbletern

Mou Gullaschsuppe

Mou Gullaschsuppe

Kraftig oksekødsuppe med løg, kartoffel, oksekød, rød peberfrugt og champignon. Kogt på oksekraftben, okseskanker og suppeurter

Gullasch har sin oprindelse i det land, der har opfundet ordet paprika, nemlig Ungarn. Her er maden traditionelt både solid og krydret, så den har kraft og temperament. Det gælder også for den berømte gulyás, som det hedder på originalsproget. Gulyás betyder oprindeligt hyrde, og retten blev til blandt hyrderne på den ungarske slette, pusztaen, hvor man havde brug for masser af energi. Mou Gullaschsuppe er lavet med respekt for de ungarske traditioner, så det er et måltid, der giver varme og styrke. Basen er vores kraftfulde oksekødsfond. Men selve sjælen i gullaschsuppen ligger i krydderierne - ikke mindst i paprikaen.

Hos Mou laver vi suppe på den gammeldags måde: Vi kommer hele høns, oksekraftben og suppeurter i gryden og lader det hele koge i 8 timer. Sådan har vi gjort lige siden 1960'erne - og hvorfor ændre på det?