Gullaschsuppe med kød- og melboller

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Gullaschsuppe med kød- og melboller

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Gullaschsuppe, 1000 g
  • 1 løg
  • 2 spsk. vegetabilsk olie, f.eks. rapsolie
  • 2 dl porter (mørk øl)
  • 1 pose Mou Kød- og Melboller, 400 g
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Fyldig Gullaschsuppe med strejf af mørkt øl

Gullaschsuppe er nok en af de supper, der med alt sit lækre fyld kommer tættest på en gryderet – og suppen har da også sit udspring i den klassiske gullasch. Den originale gullasch stammer fra Ungarn, hvor Gulyás betyder hyrde, og er opstået blandt hyrderne på den ungarske steppe, pusztaen, hvor den snurrende gryde med kød og grøntsager i en nærende, varm og krydret suppe sikkert har været et hit for en træt og forfrossen hyrde.

Vi har baseret vores Mou Gullaschsuppe på en oksekødsuppe, hvor vi har kogt oksekraftben og hele okseskanker med suppeurter i hele otte timer. Og herefter har vi bygget ovenpå med tomat, hvidløg og krydderier – og frem for alt paprika! Paprika er nemlig hjertet i denne traditionsrige suppe.

Dette smukke, røde krydderi stammer også fra Ungarn, er fremstillet af tørret, knust rød peber, og fås både i en sød og mild samt en mere hot version. Her har vi brugt den milde, men vi vil selvfølgelig ikke forhindre dig i at sætte dit eget præg på tilsmagningen, og give styrken en tand opad i form af et drys stærk paprika!

Mou Gullaschsuppe kommer med en masse dejligt fyld i form af kartofler, løg, rød peberfrugt, champignon og tern af dejligt mørt kogt oksekød. Vi supplerer i denne opskrift med ekstra løg og smager til med den mørke øl, Porter, som bidrager med ekstra sødme og et strejf af bitterhed. Det spiller rigtig godt sammen med det syrlige i tomaterne og varmen fra paprikaen.

Vi kommer desuden ekstra fyld i suppen, nemlig vores legendariske Mou Kød- og Melboller. Dem har vi lavet siden 1960’erne, og vi bruger den oprindelige opskrift den dag i dag. Så godt smager de nemlig – så hvorfor lave om på det!

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Skræl løget og snit det fint med en skarp kniv.
  2. Opvarm olien i en gryde, der er stor nok til at rumme suppen
  3. Sauter det hakkede løg i olien i 4-5 minutter, til løget er gyldent
  4. Hæld porteren ved og kog øllet lidt ind
  5. Åben pakken med Mou Gullaschsuppe og læg den frosne suppe ned til løg- og porterblandingen.
  6. Lad suppen tø op og koge igennem
  7. Smag til med salt og peber og evt. andre krydderier efter smag
  8. Tilsæt Mou Kød- og Melboller
  9. Lad bollerne varme igennem, til melbollerne stiger op til overfladen
  10. Hæld suppen i fire skåle og server straks

Velbekomme!


Tips

  • Mou Gullaschsuppe er rigtig nem at sætte sit eget præg på! Du kan for eksempel gøre suppen mere krydret med stærk paprika, cayennepeber eller chilisauce. Hvis du kender røget paprika, så er det også en lækker måde at tilsmage sin Mou Gullaschsuppe på. Røget paprika er lavet af røgede peberfrugter, og giver en dejlig røget, næste bacon-agtig smag til suppen.
  • Hvis du gør din suppe hot, så er det dejligt med lidt mildt og køligt ved siden af. Du kan for eksempel servere en skål iskold creme fraiche eller græsk yoghurt til suppen, som hver spisende selv kan toppe suppen med. Et flot drys frisk grøn persille er heller ikke af vejen!
  • Hvis du serverer et nybagt, duftende brød til suppen, kan du næsten være 100 procent sikker på at blive udnævnt til husets mest populære kok! Prøv vores lækre suppebrød – og drys det eventuelt med lidt tørret oregano og lidt salt, inden du sætter det i ovnen. Mums!

 

Vidste du...

… at Porterens mørke farve kommer af, at man rister kornet helt mørkt, inden man brygger øl-typen. Efter sigende begyndte det hele ved en fejl, fordi en ølbrygger faldt i søvn under ristningen – og så brændte kornet på! Men øllen viste sig heldigvis at blive populær alligevel.

… at kød- og melboller faktisk var de allerførste produkter, der blev produceret i stor stil og solgt til travle husmødre fra slagterbutikken i Esbjerg? Senere fulgte så hønsekødsuppen og oksekødsuppen – og alle de andre lækre varianter.

Flere opskrifter med Gullasch

Gullaschsuppe

med bladselleri og citrusfrugter

Suppetilbehør

Ristede rugbrødsstave

med chili, hvidløg og sesam

Det gode suppebrød

Rugbrødscroutoner

med hvidløg og urtesalt

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Gullaschsuppe

1000 g