Ærtesuppe med fennikelsalat

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Ærtesuppe med fennikelsalat

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Ærtesuppe
  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g grønne ærter, gerne fra frost. Friske ærter kan også bruges.
  • 0,5 tsk. friskrevet muskatnød
  • Friskkværnet salt og peber
  • Evt. friskbagt brød
Fennikelsalat
  • En lille frisk fennikel
  • 2 spsk. citronsaft
  • En lille buket dild
Print opskrift

Skøn ærtesuppe i fine forårsfarver og med sprøde urter

Vi kommer lige med en advarsel her – man kan næsten ikke undgå at komme i forårshumør med denne skønne, friske grønne ærtesuppe! For hvad signalerer forår mere end grønne farver og sprøde urter. Men du er nu velkommen til at nyde opskriften hele året rundt…

Ærtesuppe er nok en af de supper, som tager flest kegler i enhver familie. For ærterne kan lige det dér med at gøre suppen cremet og lækker, samtidig med at den søde, grønne ærtesmag er et hit hos både børn og voksen.

Suppen er baseret på vores gode hønsekødsuppe, som er kogt på hele høns, oksekraftben og alle de gode suppeurter, som gulerødder, selleri, porrer og persillerod – alt sammen noget, der er kendt fra den klassiske hjemmelavede hønsekødsuppe, og som giver en skøn, fyldig suppe.

I denne opskrift på ærtesuppe er der ikke sparet på ærterne, som lige får et hurtigt opkog i suppen, hvorefter de blendes helt ud i suppen til en cremet, lækker konsistens. 

Husk, at du helst ikke må koge ærterne for længe – så går det nemlig ud over farven. Vi anbefaler at krydre med frisk hvidløg og friskrevet muskat. Hvidløget giver lidt bid, og muskatnød tilføjer en dejlig dyb smag.

Som et dejligt sprødt fyld i suppen foreslår vi en dejlig fennikelsalat, der med sin fine, lette smag af lakrids gør suppen frisk og elegant. 

Ærtesuppen vil være rigtig fin som forret eller frokostret på en kølig forårsdag - særligt hvis du tilsætter en eller anden form for fyld. Se vores forslag under "Tips"! Og da den er baseret på vores hønsekødsuppe, som er rig på smag, og fattig på kalorier, kan du uden problemer forkæle dig selv med suppen, når som helst du har lyst. 

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Opvarm suppen over medium varme, og rør engang imellem i gryden. Kog suppen op, når den er tøet helt op. 
  2. Pil de to hvidløgsfed, og hak dem i mindre stykker med en kniv. Tilsæt de hakkede fed til den kogende suppe.
  3. Tilsæt de frosne ærter til den kogende suppe, direkte fra frost. Hvis du bruger friske ærter, piller du ærterne ud af bælgene, til du har en mængde, der svarer til de frosne.
  4. Tag gryden af varmen og blend suppen. Det kan du gøre med en stavblender, hvor du i begyndelsen kun blender i korte øjeblikke ad gangen - pas på, at du ikke sprøjter på dig selv med den varme suppe. Du kan også blende suppen i et blenderglas ved først at hælde ærterne i blenderglasset, og derefter tilsætter den varme suppe lidt efter lidt. Herefter hældes suppen tilbage i gryden.
  5. Smag til med muskatnød ved at rive frisk muskatnød på den fineste klinge af et rivejern, eller brug færdigrevet muskat.
  6. Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
  7. Til fennikel-salaten renser du den hele fennikel og trimmer toppen. Herefter kan du skære den fint i helt tynde skiver med en skarp kniv eller hakke knolden fint. Bland med citronsaft og smag til med salt og peber.
  8. Vask dilden grundigt og hak den mellemfint med en kniv. Bland i fennikelsalaten.
  9. Anret den varme suppe i dybe tallerkener og læg en skefuld af den sprøde salat i midten. 

Suppen bliver endnu mere lækker, hvis du serverer den med sprøde croutoner

Velbekomme!


Tips

  • Suppen kan både laves med friske ærter, når de er i sæson eller med ærter fra frost. Uanset er det en virkelig lækker og nem suppe, som alle familiens medlemmer sætter pris på.
  • Hvis du ikke er vild med dild, kan du også bruge mynte i fennikel-salaten. Mynte og ærter passer nemlig rigtig godt sammen!

Hvis du vil have en mere fyldig suppe, så kan du supplere med velsmagende fyld. Skal suppen være en forret, så kan du lægge en lille portion rejer midt i tallerkenen og drysse med lidt dild. Du kan også riste en portion tigerrejer i lidt olie og drysse med chili for et lækkert, krydret fyld, der passer godt til hvidløget i suppen.

  • Skal suppen gøre det ud for en hovedret, så vil det være vildt lækkert med lidt tern af stegt kylling i tallerkenen. Og det er helt ok, hvis det er en lille rest fra dagen før!

 

Vidste du...

…at du kan vælge Mou Hønsekødsuppe i både en klassisk version og en økologisk, udelukkende kogt på økologiske ingredienser?

…at vi koger alle vores grundsupper i otte timer – og vi altid stræber efter at anvende de bedste, naturlige ingredienser? 

 

Flere supper med hønsekød som base

Hønsekødsuppe

med kylling, frisk chili og sprød butterdej

Cremet Thaisuppe

med kokosmælk og karry

Økologisk Hønsekødsuppe

med chorizo, spidskålstagliatelle og jordskokker

Suppetilbehør

Rugbrødscroutoner

med hvidløg og urtesalt

Hjemmelavede brødcroutoner

Butterdejsticks

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Økologisk Hønsekødsuppe

1000 g

Produkter / Suppe
Mou Hønsekødsuppe

1000 g