Økologisk Hønsekødsuppemed risnudler, kylling og sprød grønkål

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Økologisk Hønsekødsuppemed risnudler, kylling og sprød grønkål

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Økologisk Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 120 g frisk grønkål
  • 0,5 spsk. olivenolie
  • 600 g kyllingeinderfileter
  • 125 g risnudler
  • 25 g frisk ingefær
  • Salt og peber
Print opskrift

Økologisk hønsekødsuppe med asiatisk twist og sprød grønkål

Vi siger det lige med det samme: Denne suppe er indbegrebet af hygge! For sådan er det næsten altid, når suppen er en rigtig hønsekødsuppe. Denne variation er en af de supper, der er fyldt med smag og mange forskellige konsistenser – vi supplerer nemlig den økologiske hønsekødsuppe med stykker af lækker gylden ristet og helt mør kylling. Så fylder vi op med asiatiske risnudler, som er silkeglatte og med et lille bid. Og på toppen er der knasende sprød grønkål. Selve suppen er godt smagt til med ingefær for varme og smag.

Og så skal der slubres! For det må man nemlig godt, når der er nudler i suppen. Ingefær og nudler giver suppen en asiatisk drejning, og måske har du mod på at spise suppen med ske OG spisepinde? Teknikken er at løfte skålen lidt op, og dernæst føre nudlerne ind i munden med spisepindene – og så – slurrrp! Det bliver et måltid, I sent vil glemme!

Selve suppen er vores smagfulde Mou Økologisk Hønsekødsuppe, en klar suppe, som er kogt på hele økologiske høns og kraftben plus en masse gode, klassiske suppeurter som porrer, selleri og løg. Suppen er kogt i hele otte timer, hvorefter den er klar til brug. Herefter går det super nemt og hurtigt med enten at servere suppen, som den er, eller til at du sætter dit eget præg på suppen.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Økologisk Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme og varm op til kogepunktet.
  2. Tænd ovnen på 130 grader.
  3. Skyl grønkålen grundigt og fjern den store ribbe i midten af bladet. Del bladene i lidt mindre stykker. Vend kålen med lidt olie og salt og fordel den på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  4. Bag kålen i 9-12 minutter til bladene er sprøde. Vend gerne bladene hvert 2.-3. minut. Tag kålen ud af ovnen og læg kålen på nogle stykker køkkenrulle for at dryppe af.
  5. Skræl ingefærstykket (det gøres nemt med bladet af en teske). Riv derefter knolden på et fint rivejern. Du står nok med en lille klump fiber uden kød til sidst. Pres eventuelt den sidste saft ud, og kasser de sidste fibre.
  6. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, skyl dem hurtigt og tilsæt dem til suppen sammen med ingefær.
  7. Anret suppen med nudlerne i fire skåle, og læg kyllingestykkerne ovenpå. Top til sidst med den sprøde grønkål. Server med det samme, så grønkålen ikke bliver blød.

 Velbekomme!


Tips

  • Hvis du vil skrue op for den asiatiske smag, så kan du vælge at sætte en flaske sojasauce på bordet, så hver spisende kan dryppe lidt af den fyldigt smagende salte sauce i sin egen skål. Pas dog lidt på mængderne – suppen må ikke blive for salt. Du kan også dryppe lidt chilisauce i suppen.
  • Grønt er godt og sundt! Så du kan fint supplere suppen med et grønt drys af for eksempel forårsløg eller koriander.
  • Hvis du vil være sikker på at mætte alle munde, så kan du servere et dejligt nybagt suppebrød ved siden af suppen. Hvis der bliver lidt brød til overs, så er en ostehapser på brød altid en dejlig finale efter en god suppe.

 

Vidste du...

… at grønkål kommer i flere farver? Ud over den almindelige grønne grønkål, kan du også få grønkål i en flot rødlilla farve. Og nej – den hedder IKKE rødkål eller lillakål! Måske kender du også palmekål, eller sortkål, som planten også hedder, der ligner en flot sort palme på sin stok. Alle disse kåltyper kan bruges i opskriften og bages sprøde som anvist.

…at Mou både laver en Mou Økologisk Hønsekødsuppe og en Mou Hønsekødsuppe – begge på hele høns, kraftben og suppeurter?