Økologisk Hønsekødsuppemed chorizo, spidskål og jordskokker

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Økologisk Hønsekødsuppemed chorizo, spidskål og jordskokker

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Økologisk Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 4 skiver surdejsbrød
  • Olivenolie
  • 200 g jordskokker
  • 2 lille spidskål
  • 16 skiver chorizo
Print opskrift

Fyldig økologisk hønsekødsuppe med masser af sprødt

Økologisk hønsekødsuppe er lidt af et hit til de kolde dage. Her kan den varme suppe både kan glæde, trøste og lindre, når vejret bider fra sig. Faktisk kalder man i nogle lande hønsekødsuppe for medicin – for sjov, altså.

I denne opskrift med hønsekødsuppe har vi puttet godt med sunde, sprøde elementer i suppen, nemlig spidskål og jordskokker. To populære vintergrøntsager, som er fulde af fiber og vitaminer. Til den salte tand har vi lagt et par skiver af den populære spansk paprika-krydrede pølse, Chorizo, ned som fyld i suppen. Du behøver slet ikke riste pølsen. Varmen fra suppen skal nok lune den op, og give en dejlig salt, røget og krydret tone til suppen.

Endelig kan du nyde en lækker sprød skive surdejsbrød til, som er ristet i olivenolie. Husk endelig at bruge den sidste bid til at suge den gode hønsekødsuppe op med!

Hvis du har lyst til ekstra topping, så vil både et drys parmesan og den helt klassiske persille gøre sig rigtig godt.

Suppen er naturligvis baseret på vores Mou Økologisk Hønsekødsuppe. Vi bruger hele økologiske høns, økologiske oksekraftben og økologiske suppeurter. Dem lader vi koge hele otte timer for at opnå en suppe med masser af smag og kraft – helt naturligt.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Økologisk Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme og varm op til kogepunktet.
  2. Skær brødet i skiver og steg brødskiverne gyldne og sprøde i olivenolie på en medium varm pande. Drys eventuelt med lidt salt og peber til sidst.
  3. Vask og skræl jordskokkerne. Knoldene er meget knudrede, så kom helt ind i hjørnerne! Skær jordskokkerne i skiver. 
  4. Skær de skrællede knolde i tynde, mundrette skiver.
  5. Skær spidskål i strimler som tagliatelle, ca. 1½ cm bredde og skyl grundigt i en sigte.
  6. Vend halve chorizo skiver og spidskål sammen og fordel i 4 skåle.
  7. Tilsæt jordskokkerne til den kogende suppe og lad dem simre med i 3 minutter.
  8. Overhæld spidskål og chorizo med den meget varme suppe med de små sprødmøre bidder af jordskok. Server med det samme, ledsaget af de sprøde skiver af surdejsbrød.

Velbekomme!

 


Tips

  • Hvis du ikke har adgang til surdejsbrød, eller ikke bryder dig om den let syrlige smag, så kan du bruge et par skiver af vores lækre suppebrød, der er nemt at lave.
  • Har du tænkt over, at olivenolie faktisk kan bruges som et krydderi? Hvis du kan lide den smukke grønlige olies næsten græsagtige smag, så prøv at dryppe et par dråber over suppen, inden du dypper det stegte surdejsbrød i den fyldige hønsekødsuppe.
  • Kål elsker peber – også når kålen serveres i en dejlig hønsekødsuppe. Så vær endelig generøs med at stille peberkværnen på bordet, så alle kan kværne løs.

 

Vidste du...

…at jordskokken har en spændende historie? Planten kommer oprindeligt fra den mexicanske højslette, men blev dyrket i flere århundrede af de oprindelige folk i det østlige Nordamerika som en vigtig nytteplante. En fransk rejsende stødte på planten i 1610 og sendte den til Europa – hvor den ankom 2 år senere! Derefter blev den dyrket hist og her i Centraleuropa indtil det 20. århundrede, hvor den knasende rodknold for alvor blev populær – og tak for det!

…at hvidkål og spidskål er i familie, men spidskålen kendes på sin spidse facon og sine lidt mere løse blade, hvor hvidkålen er meget kompakt. Hvis du bruger hvidkål, og vil skære kålen helt fint, så kan du bruge en helt klassisk ostehøvl i metal, som du høvler hvidkålen med. Det giver papirstynde kålstrimler, som lynhurtigt varmes op af suppen.

Flere supper med hønsekød som base

Rødbedesuppe

med torsk og peberrod

Fennikelsuppe

med pernod og dild

Manhattan clam chowder

Suppetilbehør

Det gode suppebrød

Butterdejsstænger med krydderier

Ristede rugbrødsstave

med chili, hvidløg og sesam

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Hønsekødsuppe

1000 g

Produkter / Suppe
Mou Økologisk Hønsekødsuppe

1000 g