Bisque
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 2 pk. Mou Hønsekødsuppe
- 2 dl hvidvin
- 3 dl piskefløde
- 20 g smør
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- 1 frisk fennikel
- 12 stk. jomfruhummerhaler
- 10 g smør
- 2 dl rejer
- 1 håndfuld urter, fx skovsyre og dild
- 2 spsk. urteolie eller olivenolie
- Evt. 4 skiver mørkt brød
Sådan tilbereder du retten
- Kom hønsekødsupperne i en gryde.
- Tilsæt hvidvin og lad det koge med.
- Efter cirka 10 minutter tilsæt piskefløde og smør, og blend suppen med en stavblender indtil det er cremet.
- Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
- Skær en fennikel meget tyndt på et mandolinjern og kom det i isvand, så det krøller flot.
- Steg jomfruhummerhalerne i 2-3 min ved kraftig varme på en pande sammen med lidt fedtstof.
Servering:
- Hæld suppen op i dybe skåler, og top med jomfruhummerhaler og rejer.
- Pynt af med fennikel, friske urter og eventuelt lidt olie. Servér gerne sammen med lidt mørkt brød.
Tips
Vil du have mere smag i din suppe?
Ønsker du en mere intens smag af fisk og skaldyr, kan du tilsætte 2 dl fiskefond eller hummerfond til suppen sammen med piskefløden.
Brug hjemmelavet hønsekødsuppe i din hummersuppe
Suppen bliver her tilberedt med Mou Hønsekødsuppe som base. Hvis du har tid og lyst, kan du prøve at lave din suppe på en base af hjemmelavet hønsekødsuppe.
Find grundopskriften på hønsekødsuppe
Har du brug for suppetilbehør?
Det vil være oplagt at servere et godt stykke mørkt brød til din hummerbisque. Det kan eksempelvis være sprøde rugbrødschips med urtesalt eller den mere kompakte version i form af rugbrødscroutoner med chili, hvidløg og sesam.