Cremet blomkålsuppemed kokos, passionsfrugt og rosastegt lam

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Cremet blomkålsuppemed kokos, passionsfrugt og rosastegt lam

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 400 g lammefilet
  • 400 g blomkål
  • 2 dl kokosmælk
  • 4 passionsfrugter
  • Friskkværnet salt og peber
  • Evt. purløg til pynt
Print opskrift

Cremet blomkålsuppe med eksotisk strejf og saftigt, ristet lam

Blomkålsuppe er et hit hos de fleste! Intet kan som en varmende, cremet suppe fange blomkålens helt særlige milde og hyggelige smag i én lækker dampende mundfuld, og rigtig mange restauranter har da også blomkålsuppe på menuen, ofte med et lækkert fyld af en eller anden slags.

Her i Norden har vi spist en masse kåltyper i hundredvis af år, men det er kun godt hundrede år siden, at den ’fine’ blomkål blev tilgængelig for menigmand. Så hurra for, at vi nu kan sætte blomkålsuppe på hverdagsbordet!

I denne skønne servering har vi lavet blomkålsuppen på vores gode Mou Hønsekødsuppe. Det giver en rigtig skøn og fyldig smag til suppen, fordi Mou Hønsekødsuppe er kogt i hele otte timer på hele høns, kraftben fra okse og masser af suppeurter.

Blomkålsuppe er med sin milde og cremede smag en genial suppe til de fleste måltider, både som frokost, forret og aftensmad. Her har vi serveret suppen i en særligt mættende udgave, fordi vi har stegt et saftigt stykke lammefilet, som vi lægger midt i tallerkenen som en fyldig garniture til suppen. Det gør vi, fordi lam og blomkål bare passer vildt godt sammen!

Desuden har vi givet suppen et lille eksotisk twist, fordi vi blender suppen med kokosmælk for at gøre den lækker og cremet. Kokossmagen giver også lidt sødme, og derfor drypper vi med frisk passionsfrugt, som er en eksplosion af dejlig syre og smagen af de varme lande.

En supernem og lækker ret!

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe, og læg suppen i en gryde. Varm op over medium varme til suppen er tøet op og på vej til kogepunktet.
  2. Tag lammet ud af køleskabet, så det ikke er helt koldt, når det skal steges. Drys let med salt.
  3. Gør blomkålen i stand: Fjern de små blade og skær buketterne af stokken (gem evt. grøntsagsresterne. Se "Vidste du..."). Skyl buketterne og check at der er cirka 400 gram.
  4. Tilsæt blomkålen til suppen. Ryst dåsen med kokosmælk, inden du åbner den og tilsætter mælken til suppen.
  5. Lad suppe, blomkål og kokosmælk koge cirka 12 minutter, til kålen er mør. Check med spidsen af en kniv.
  6. Blend suppen – enten med en stavblender eller i et blenderglas. Hvis du bruger et blenderglas, så tag først blomkålen op og læg den i glasset, og tilsæt så den varme suppe lidt efter lidt. Hold på låget med et viskestykke. Hæld den blendede suppe tilbage i gryden. Smag til med salt og peber.
  7. Varm lidt olie og en teskefuld smør på en pande. Når smørret er bruset op, så læg lammet på panden og steg det cirka fire minutter på hver side på moderat varme. Krydr med peber.
  8. Tag lammet af panden, læg det på en tallerken og dæk med stanniol og et viskestykke. Lad trække cirka 5 minutter.
  9. Vask og flæk passionsfrugterne.
  10. Fordel suppen i fire tallerkener, gerne varme. Tag kerner og saft ud af en passionsfrugt, og fordel det rundt omkring på en portion suppe. Gør det samme med de øvrige passionsfrugter.
  11. Skær lammekødet i fine skiver og læg en lille portion lam midt i hver tallerken.
  12. Drys med vasket, hakket purløg.

 Velbekomme!


Tips

  • Hvis du har lyst til noget, der knaser til suppen, så kan du også drysse med lidt letsaltede agurketern. Skær 200 gram agurk i tern, og drys med et nip salt. Lad stå et kvarters tid, hæld eventuel væde fra, og server til suppen.
  • et godt hjemmebagt brød til suppen, hvis I er rigtig sultne! Prøv for eksempel vores suppebrød.
  • Du kan eventuelt udelade lammet, hvis du har lyst til noget andet. Hvad med et godt stykke fisk? Drys fire stykker torsk á 100 gram med salt, dryp med lidt olie og bag 12 minutter ved 200 grader på en bageplade med bagepapir.

Vidste du...

 … at både blade og stok på blomkålen kan spises! Undgå madspild og brug de fineste af blomkålsbladene som snack før maden, eller dyp dem i suppen som en dip. Stokken kan skrælles og gemmer på en kerne af dejlig, sød blomkål, sprødt som nødder.

...at vi har lavet Mou Supper i over 50 år? Og at vi har tænkt os at blive ved med at sende skønne, velsmagende og varmende supper på markedet.

Flere supper med hønsekød som base

Salatsuppe med løvstikke

Vichyssoise - kold kartoffel-porre suppe

Rødbedesuppe med torsk og peberrod

Suppetilbehør

Det gode suppebrød - nemme og lækre brød til suppen

Italienske breadsticks

Rugbrødsstave

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Økologisk Hønsekødsuppe

1000 g

Produkter / Suppe
Mou Hønsekødsuppe

1000 g