Fennikelsuppemed pernod og dild

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Fennikelsuppemed pernod og dild

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 2 fennikler
  • 0,5 dl pernod
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg, rives fint eller knuses
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. grofthakket dild
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Aromatisk fennikelsuppe med frisk fennikelsalat

Her har du den ideelle suppe, hvis du leder efter en let og frisk sommersuppe med masser af årstidens aromatiske, fine og dejlige smagselementer. Suppen vil være skøn som forret til en sommermiddag – eller måske som en let frokost med et lille drys rejer og lidt citronskal.

Har du tænkt over, at fennikel smager lidt af lakrids? Hvis du har – og du kan lide det – så bliver du tredobbelt glad for denne fine suppe. Her har vi nemlig kombineret to former for fennikel: en sauteret fennikel, som er blendet ind i hønsekødsuppen. Og så en rå fennikel, som vendes i blandt andet dild – der også har et strejf af lakrids. Endelig smager vi suppen til med Pernod, der jo også giver mindelser om… ja: lakrids!

Vi koger suppen på den gode Mou Hønsekødsuppe – en dejlig klar suppe, kogt på hele høns og oksekraftben samt en masse gode suppeurter. Suppen er kogt i hele otte timer, og har masser af god smag!

 Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe. Læg den frosne suppe i en gryde og sæt den over ved medium varme og varm op til kogepunktet.
  2. Gør fenniklerne i stand – se under ‘Tips’! Skær den ene fennikel i tern og sautér ternene i olivenolie i cirka otte minutter i en gryde. Tilsæt Pernod og derefter suppen, og lad suppen koge op.
  3. Snit den anden fennikel helt fint. Skyl og hak dild groft. Vend ternene af fennikel med citronsaft, hvidløg, dild, olivenolie, salt og peber. Stil på køl.
  4. Blend suppen – enten med en stavblender direkte i gryden eller ved at hælde suppen i et blenderglas. Hold på låget af blenderglasset med et viskestykke – det kan godt sprøjte, hvis suppen er meget varm. Blend, til suppen er helt pureret.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Fordel suppen i fire skåle og læg nogle skefulde marineret fennikel oven i hver portion. Server resten til. Server eventuelt brød til. Se under ‘Tips’.

Velbekomme!


Tips

  • Det er nemt at gøre en fennikel i stand, når man lige får taget på den. Fenniklen består af lag på lag af sprød, hvid fennikel, og du begynder med at skære en tynd skive af roden. Skær også det øverste af de grønne stilke af. Hvis det yderste lag af grøntsagen er skjoldet eller meget træagtig, kan det fjernes – men eventuelt bruges som smagsgiver i en anden ret. Herefter er fenniklen klar til brug og kan skæres i tynde skiver eller hakkes. Gem gerne den fine grønne top, der ligner frisk dild. Den smager godt, og er flot som pynt. Mange børn kan godt lide at gnaske på et stykke fennikel på grund af lakridssmagen.
  • Hvis du kunne tænke dig en lidt mere cremet og fyldig suppe, kan du tilsætte 1 deciliter piskefløde eller 100 gram flødeost til suppen, når du blender den. Det giver både smag og konsistens – men suppen smager også dejligt uden!
  • Hvis du vil servere brød til, kan du vælge at blive i den lette ende og bage lækre, sprøde butterdejsstænger til. Hvis der skal være lidt mere substans, kan du bage det lækre suppebrød.

Vidste du...

...at fennikel er i familie med dild og persille? Planten er blevet brugt som lægeurt i Mellemøsten og Nordafrika i mange tusinde år, hvor man tror på den skulle kunne hjælpe mod migræne, kramper, diarrée og luft i maven.

…at Mou Hønsekødsuppe var en af de første supper, som slagterparret Sigurd og Vera Mou sendte på markedet i 1960’erne? Men faktisk var deres første salgsvare deres populære kød- og melboller.