Hønsekødsuppemed den italienske krydderblanding gremolata

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Hønsekødsuppemed den italienske krydderblanding gremolata

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 2 dl kruspersille
  • 1 lille usprøjtet citron
  • ½ fed hvidløg
Print opskrift

Dampende varm hønsekødsuppe med smagen af Italien

Det er ikke tilfældigt, at du kan finde hønsekødsuppe på menuen i køkkener over hele verden. Der er nemlig ikke ret meget, der er så old school-hyggeligt, trygt og varmende som en skål dampende varm hønsekødsuppe med smag af høns, suppeurter – og god tid!

Og det er sådan, vi laver Mou Hønsekødsuppe – på hele høns, alle de klassiske suppeurter og så lidt oksekraftben for ekstra smag. Vi koger det hele i otte timer for at få al den gode smag ud af råvarerne og over i din suppe.

En god gammeldags hønsekødsuppe smager himmelsk, men kan også sagtens bruges som base for en italiensk version. Derfor får du her opskriften på den klassiske italienske krydderblanding, gremolata, som er en blanding af persille, finthakket hvidløg og revet citronskal. En skøn aromatisk blanding, som du måske kender fra den italienske gryderet, Osso Buco, men som vi her låner til vores gode hønsekødsuppe. 

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme, og varm suppen op, til den når kogepunktet.
  2. Skyl kruspersillen grundigt og tør den helt tør i et viskestykke. Hak persillen meget fint med en skarp kniv.
  3. Vask citronen grundigt og riv skallen på et meget fint rivejern. Pas på at du ikke får noget af det hvide fra skallen med, da det er ret bittert. Du skal bruge cirka 1 spiseskefuld.
  4. Riv det halve fed hvidløg på den fine side af et råkostjern, eller hak det helt fint med en skarp kniv.
  5. Vend persille, hvidløg og citronskal godt sammen i en lille skål.
  6. Fordel den varme suppe i fire dybe tallerkener. Drys en teskefuld af gremolataen ovenpå, og server resten til, så hver spisende selv kan supplere.
  7. Server straks, gerne med en form for brød til. Se under Tips.

Velbekomme!


Tips

  • Hønsekødsuppe er en skøn middagsret, og hvis du serverer godt brød til, er det bare endnu bedre! Prøv for eksempel disse vildt lækre italienske grissini med ost og tomat, der passer perfekt til denne italiensk-inspirerede udgave af Mou Hønsekødsuppe. Husk bare at lave rigeligt, for vi vil næsten garantere, at de forsvinder som dug for solen!
  • Gremolata laves traditionelt på persille, men prøv at erstatte noget persillen med frisk basilikum for en endnu mere italiensk smag med masser af noter af sol og sommer! Du kan også supplere citronskallen med lidt lime- eller appelsinskal for en dejlig aromatisk smag.
  • Mou Hønsekødsuppe har allerede fyld af porrer, gulerødder og selleri, men du kan nemt supplere fyldet, også i italiensk retning, så det stadig passer til gremolataen. Skær for eksempel en lille tomat eller et par cherrytomater for hver spisende i tern og kom tomatternene i den varme suppe, umiddelbart før serveringen. Du kan også skære et kogt eller stegt kyllingebryst i strimler, og tilsætte kyllingekødet til suppen.

Vidste du...?

…at Mou Hønsekødsuppe var en af de første super, som ægteparret Vera og Sigurd Mou sendte på markedet? Men at hele Mou-eventyret begyndte med, at parrets kød- og melboller var et kæmpe hit i Esbjerg, hvor både travle husmødre og andre slagterbutikker stod i kø for at købe det populære suppetilbehør? Se de små film om Mous historie her, hvor Vera Mou selv fortæller.

…at ordet ’gremolata’ kommer fra et gammelt italiensk ord for at blande eller ælte? Selvom ordet er gammelt, er det nu stadig vigtigt, at de tre ingredienser bliver blandet rigtig grundigt sammen for at få den skønne krydrede smag frem.