Hønsekødsuppemed kylling, frisk chili og sprød butterdej

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Hønsekødsuppemed kylling, frisk chili og sprød butterdej

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Hønsekødsuppe
  • 1 pk. Mou Hønsekødsuppe, 1000 g
  • 200 g kylling i strimler
  • 0,5 dl persille
  • 1 chili
Butterdejsticks
  • 1 stor plade frisk butterdej (ca. 130 g) eller 2 mindre plader frossen, optøet butterdej
  • 2 spsk. mælk
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 1 tsk. havsalt
Print opskrift

Smagfuld hønsekødsuppe med friskt grønt, chili og sprød butterdej.

At spise en skål dampende varm og veltilberedt hønsekødsuppe kan næsten være som at få et kærligt kram. Noget, man godt kan drømme om de dage, hvor der er brug for lidt ekstra omsorg – eller hvor det rusker udenfor. Her har vi taget vores populære Mou Hønsekødsuppe, som er kogt på hele høns, oksekraftben og suppeurter i hele otte timer, og tilføjet den et skud grøn persille og lidt chili til at holde varmen med! Ved siden af serverer vi sprøde lækre butterdejstænger.

Hvis du har lyst til at give suppen dit eget twist, så kan du finde lidt inspiration under ’Tips’ – blandt andet til en ny, grøn topping, og til hvordan du får endnu mere ’mums’ ind i butterdejstængerne med lækker ost.

 Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme og varm suppen op til kogepunktet.
  2. Tænd ovnen på 220 °C
  3. Skær butterdejen i 16 lange stave og læg dem på en bageplade, beklædt med bagepapir
  4. Pensl dejen med mælk, og strø med hakket rosmarin og havsalt
  5. Bag strimlerne på en bageplade ved 220 °C i 6 min.
  6. Tilsæt den stegte kylling i strimler til suppen, og lad kyllingen koge med et par minutter
  7. Skyl persillen, tør den mellem et par stykker køkkenrulle, og hak den groft.
  8. Skyl chilien og skær den i fine ringe eller små tern
  9. Fordel hønsekødsuppen med kyllingestykkerne i fire skåle, og drys persille og chili hen over hver portion.
  10. Servér straks med de sprøde, lune butterdejsstænger.

 Velbekomme!


Tips

  • Hvis du ikke er så meget til chili, så kan du prøve en anden dejlig urte-topping, nemlig et drys, inspireret af den italienske krydderurte-blanding, Gremolata. Den består af et lille bundt hakket persille, revet skal af en usprøjtet citron og et lille fed finthakket hvidløg. Alting blandes og drysses på suppen til sidst. De tre grønne aroma-bomber giver tilsammen en skøn friskhed, der kommer til at tage din Mou Hønsekødsuppe i en herlig sommerlig retning. Og denne friske blanding tager endda ikke ret lang tid at lave.
  • Der er mange muligheder, når det gælder den stegte kylling. Måske har du en rest, men ellers kan du både finde færdigstegt kylling i køledisken, ligesom du mange steder kan købe helstegte kyllinger fra spid. Men du kan også erstatte kyllingen med de gode Mou Kødboller. Dem har vi lavet siden midten af 1960’erne, og den erfaring kan smages.
  • Hvis du er til gylden, lækker ost, så kan du vælge at pifte dine butterdejstænger op med lidt revet ost. Skær butterdejen ud som anvist, og pensl med mælk. Drys herefter med lidt revet ost – vi anbefaler parmesan, som både dufter og smager skønt efter en tur i ovnen, ligesom osten bliver lækkert sprød. Det er en rigtig nem og lækker måde at lave et raffineret tilbehør til den gode suppe på.

Vidste du...

…at chilis styrke måles i en måleenhed, der hedder Scoville? Verdens stærkeste chili hedder Carolina Reaper, og er målt til en styrke over 1,5 millioner Scoville. Til sammenligning måler en Jalapeño kun mellem 3.000 og 8.000 Scoville. Værs’go’ at spise! I denne opskrift anbefaler vi dog, at du vælger en almindelig, fredelig rød chili, hvor du lige tester styrken ved at skære en lille flis af det røde frugtkød, og smager. Husk at styrken i en chili i høj grad sidder i de hvide hinder inden i chilien.

 …at du ud over vores Mou Hønsekødsuppe også kan vælge Mou Økologisk Hønsekødsuppe, som er kogt på lutter økologiske ingredienser, blandt andet hele økologiske høns, oksekraftben og suppeurter?