Smagfuld hønsekødssuppe med kylling, chili og butterdejsstænger

(7 vurderinger) Min vurdering: 0

Smagfuld hønsekødssuppe med kylling, chili og butterdejsstænger

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Hønsekødsuppe Butterdejsticks
  • 1 stor plade frisk butterdej (ca. 130 g) eller 2 mindre plader frossen, optøet butterdej
  • 2 spsk. mælk
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 1 tsk. havsalt
Print opskrift

En varm og veltilberedt klar suppe med kylling, frisk chili og sprøde butterdejsstænger

Denne lækre hønsekødsuppe med kylling er din perfekte go to-ret på en gråvejrsdag. Suppen er fuld af smag og varme, og så tager den kun tyve minutter at bikse sammen.

Kombinationen af vores populære Mou Hønsekødsuppe, saftig stegt kylling, friske grøn persille og varm chili forvandler straks en regnfuld dag fra trist og grå til hyggelig og omfavnende.

Suppen serveres med sprøde butterdejsstænger, der har et strejf af frisk rosmarin og havsalt, som sætter prikken over i’et og giver smagsoplevelsen et ekstra lag. Sådan tager du klar suppe med kylling til et nyt niveau.

 

 


Sådan tilbereder du retten

  • Åben pakken med Mou Hønsekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme, og varm suppen op til kogepunktet.
  • Tænd ovnen på 220 °C.
  • Skær butterdejen i 16 lange stave, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl dejen med mælk, og strø med hakket rosmarin og havsalt.
  • Bag strimlerne på en bageplade ved 220 °C i 6 min.
  • Tilsæt den stegte kylling i strimler til suppen, og lad kyllingen koge med et par minutter.
  • Skyl persillen, tør den mellem et par stykker køkkenrulle, og hak den groft.
  • Skyl chilien og skær den i fine ringe eller små tern.
  • Fordel hønsekødsuppen med kyllingestykkerne i fire skåle, og drys persille og chili hen over hver portion.
  • Servér straks med de sprøde, lune butterdejsstænger.
  • Velbekomme!

 


Tips

Hønsekødsuppe med kylling – eller noget andet?

I opskriften har vi piftet hønsekødsuppen op med stegt kylling. Du kan enten stege kyllingen selv, eller du kan købe den færdigstegt i køledisken, hvis det skal være endnu nemmere. Alternativt kan du skifte kyllingen ud med andet tilbehør. For eksempel de klassiske Mou Kødboller, som du varmer direkte i den klare suppe.

Få mere inspiration til suppefyld

 

Server suppen med dit yndlingstilbehør

Kun fantasien sætter grænser for, hvilket tilbehør du serverer sammen med hønsekødsuppe med kylling. Der findes mange lækre bud på sprødt og smagfuldt suppetilbehør, som passer til alverdens supper.

Med dit yndlingstilbehør tilføjer du et ekstra lag til smagsoplevelsen. Leder du efter et grovere alternativ ved siden af den klare suppe med kylling, kan du skifte butterdejsstængerne ud med ristede rugbrødsstave.

Se flere opskrifter på suppetilbehør

 

Prøv hønsekødsuppe fra bunden

Har du lyst til at prøve kræfter med en hjemmelavet hønsekødsuppe? Så har vi sammensat en opskrift på gammeldags hønsekødsuppe med urter, som er kogt på en hel suppehøne og krydret med friske urter.

Lav hjemmelavet hønsekødsuppe