Græskar-chilisuppemed fetaost, blegselleri, sprød broccoli og syltede hvidløg

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Græskar-chilisuppemed fetaost, blegselleri, sprød broccoli og syltede hvidløg

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Græskar-chilisuppe, 1000 g
  • 200 g fetaost
  • 6 stængler blegselleri
  • 10 store broccolibuketter
  • 80 g syltede hvidløg
  • 4 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Suppen varmes langsomt op.
Selleristænglerne skæres i tynde bånd på langs (brug et mandolinjern el. en kartoffelskræller).
Broccolibuketterne skæres i tynde flager (brug et mandolinjern el. en kartoffelskræller).
De skårne grøntsager lægges i isvand og sættes på køl.
Fetaosten brækkes i mindre stykker og vendes med sesamolie samt sesamfrø.
De skårne grøntsager drænes og vendes med salt og peber.
Suppen fordeles i fire tallerkener, grøntsager og feta lægges i suppen. Serveres straks.


Tips

Serveres evt. med friskbagt brød.

Græskar-chili suppe

Græskar-chili suppe

Hokkaido græskarsuppe med mild chili - kogt på høns og suppeurter

Her har vi sat en opskrift sammen af global inspiration, med udgangspunkt i hokkaido græskar, der oprindeligt stammer fra den japanske ø af samme navn. Uchiki kuri, som de hedder på japansk, er lidt mindre og lidt mere faste og nøddeagtige end de store amerikanske græskar, du måske kender fra halloween. De hokkaido græskar, Mou benytter, dyrkes i Danmark. Hokkaido græskar indeholder A-vitaminer, betacaroten, C-vitamin, B6 vitamin og flere mineraler, og de er kendt for at virke varmende på kroppen. Vores græskar-chili suppe starter med kraften fra en hønsefond og så naturligvis masser af græskarpasta. Vi flødelegerer suppen, og chili og andre krydderier gør den pikant.