Gullaschsuppemed citrussalat

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Gullaschsuppemed citrussalat

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Gullaschsuppe, 1000 g
  • 2 stængler blegselleri, snittes eller fint diagonalt
  • 6 blandede citrusfrugter, f.eks. blodgrape og appelsin
  • 1 fed hvidløg, rives fint eller knuses
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 tsk. grofthakket timian
  • Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Suppen varmes op.
Skrællen skæres af citrusfrugterne, og fileterne skæres forsigtigt fri af lamellerne.
Citrusfileterne vendes med blegselleri, hvidløg, akaciehonning og timian og smages til med salt og peber.
Suppen fordeles i 4 skåle, og citrussalaten lægges i. Serveres straks.


Tips

Smag suppen til med hvidtøl og revet muskatnød.

Gullaschsuppe

Gullaschsuppe

Krydret suppe med oksekød, kartofler, champignon og rød peber

Gullasch har sin oprindelse i det land, der har opfundet ordet paprika, nemlig Ungarn. Her er maden traditionelt både solid og krydret, så den har kraft og temperament. Det gælder også for den berømte gulyás, som det hedder på originalsproget. Gulyás betyder oprindeligt hyrde, og retten blev til blandt hyrderne på den ungarske slette, pusztaen, hvor man havde brug for masser af energi. Vores gullaschsuppe er lavet med respekt for de ungarske traditioner, så det er et måltid, der giver varme og styrke. Basen er vores kraftfulde oksekødsfond. Suppen får krop af kogt oksekød, løg, kartoffeltern, rød peber og champignon, og rund fylde af blandt andet tomatpuré, flåede tomater og hvidløsgspuré. Men selve sjælen i gullaschsuppen ligger i krydderierne. Ikke mindst i paprikaen.