Karrysuppe a la India

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karrysuppe a la India

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Suppe
  • 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 1 spsk. spidskommen
  • 0,5 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 økologisk lime
Knas
  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 nip hvidløgspulver
  • 1 spsk. sesam
Tilbehør
  • 1 pk. kyllingeinderfilet
  • 250 g ris

Fremgangsmåde

Suppe:
Blend løg og hvidløg i en foodprocessor og rist imens de tørre krydderier på en hed stegepande.
Når krydderierne afgiver en ”let røg” tilsæt da olie og løgpuré og steg yderligere 2 min. under omrøring.
Tilsæt Mou Karrysuppe, kokosmælk og kog suppen godt ind. Smag til sidst med limeskal og -saft.


Knas:
Skær det daggamle rugbrød i lange stave. Steg i olivenolie på en stegepande 6-7 min. ved lav varme.
Vend forsigtigt af og til og krydr med chili, hvidløgspulver og sesam.


Tilbehør:
Steg kyllingefileter på stegepande ved middel varme til de er møre.
Riv evt. kødet i mundrette stykker.
Kog ris efter anvisning på emballagen.


Servering:
Servér den varme Mou Karrysuppe a la India med kyllingestykker, rugbrødsknas og varme ris.

Karrysuppe

Karrysuppe

Fyldig karrysuppe med hønsekød, grøntsager og ris

Opskriften på karrysuppe har sine rødder i det indiske køkken og et varmt klima. Derfor er suppen ikke bare god på en kølig vinterdag, men i høj grad også som et krydret sommermåltid. Der findes mange variationer af den indisk inspirerede suppe. Hos Mou har vi valgt at lave karrysuppen på en opskrift, der både giver god næring og en krydret smag, der passer til de fleste ganer. Du kan vælge selv at krydre den lidt mere, hvis den skal være rigtig stærk. Vi starter med vores hønsefond, vi krydrer omhyggeligt, og så giver vi suppen mættende tyngde med rød peber, kogte ris, ærter, majs og løg.