Mørk Gullaschsuppemed porter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Mørk Gullaschsuppemed porter

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Gullaschsuppe, 1000 g
  • 1 ps. Mou Kød- og Melboller, 400 g
  • 2 dl porter
  • 1 løg, snittes fint
  • 2 spsk. vegetabilsk olie, f.eks. rapsolie
  • Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde

Suppen varmes op.
Løget sauteres i olie i en gryde 4-5 min.
Porteren tilsættes og koges ind til det halve.
Suppen tilsættes, koges op og smages til med salt og peber.
Kød- og melboller tilsættes og varmes igennem.
Suppen hældes i 4 skåle. Serveres straks.

Gullaschsuppe

Gullaschsuppe

Krydret suppe med oksekød, kartofler, champignon og rød peber

Gullasch har sin oprindelse i det land, der har opfundet ordet paprika, nemlig Ungarn. Her er maden traditionelt både solid og krydret, så den har kraft og temperament. Det gælder også for den berømte gulyás, som det hedder på originalsproget. Gulyás betyder oprindeligt hyrde, og retten blev til blandt hyrderne på den ungarske slette, pusztaen, hvor man havde brug for masser af energi. Vores gullaschsuppe er lavet med respekt for de ungarske traditioner, så det er et måltid, der giver varme og styrke. Basen er vores kraftfulde oksekødsfond. Suppen får krop af kogt oksekød, løg, kartoffeltern, rød peber og champignon, og rund fylde af blandt andet tomatpuré, flåede tomater og hvidløsgspuré. Men selve sjælen i gullaschsuppen ligger i krydderierne. Ikke mindst i paprikaen.