Økologisk Karrysuppe med asparges og laks

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Økologisk Karrysuppe med asparges og laks

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Økologisk Karrysuppe, 800 g
  • 700 g helside laks
  • 1 tsk. salt
  • 500 g grønne asparges
  • 1 dl hakket dild
  • Evt. lækkert brød
Print opskrift

ØKOLOGISK KARRYSUPPE MED SAFTIG LAKS OG SPRØDE ASPARGES

Laksen er en af de fisk, der oftest finder vej til de danske middagsborde, hvor den flotte rosa fisk er elsket af både store og små. Og for den sags skyld også af hjemmekokken, fordi den er så nem at tilberede. På samme måde er Mou Økologisk Karrysuppe også et kæmpe hit med sin bløde, afrundede karrysmag, den generøse sjat ægte piskefløde og fylden fra den lækre grundsuppe, som er kogt på økologiske suppehøns, oksekraftben og suppeurter i hele otte timer.

Her kombinerer vi så to af familiernes ’greatest hits’, når vi hælder dampende varm og krydret karrysuppe hen over den saftige ovnbagte laks. Og så supplerer vi med sprøde grønne asparges. Det hele serveres i en stor skål, så hver spisende selv kan tage et stykke laks og toppe med den cremede karrysuppe.

En ret, der kan spises hele året – men selvfølgelig er allerbedst om foråret, hvor de grønne asparges er i sæson!

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Økologisk Karrysuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt over på medium varme, og varm op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  2. Befri laksen for skind og ben, læg den på et stykke bagepapir, drys med salt, og bag fisken i ovnen i 18-20 minutter ved 200 °C.
  3. Skyl aspargesene, og knæk den træede nederste del af. Snit i mundrette stykker.
  4. Kom asparges i suppen de sidste par minutter, før suppen skal spises.
  5. Tag laksen ud af ovnen, når den er færdig, og læg den i en stor skål. Hæld suppen med de grønne asparges hen over, og pynt med frisk dild. Server gerne et godt stykke brød til.

Velbekomme!

 


Tips

  • Du kan vælge at servere ris til denne dejlige krydrede suppe. Kog for eksempel en portion basmati-ris, og bland en kop frosne, optøede ærter i de varme ris. Skyl et decilitermål med koldt vand, og pres en portion ris og ærter sammen i formen, og vend derefter den lille ristop ud i en dyb tallerken. Server ristoppene til den varme suppe med den saftige laks.
  • Godt brød er altid velkomment til en dejlig varm suppe! Prøv for eksempel vores opskrift på det gode suppebrød, som du kan forberede helt op til 24 timer i forvejen. Så har du friskt, nybagt brød klar på ingen tid. Du kan eventuelt krydre brødet, så det passer til suppen. Og til denne kombination af den fyldige laks og den cremede karrysuppe vil det smage rigtig godt, hvis du drysser brødet med citronpeber inden bagningen.
  • Hvis du er vild med frisk fennikel, så er den lækre, lakridssmagende grøntsag en skøn ting at kombinere med både laks og karrysuppe. Skær den friske fennikel i små tern, og suppler eller erstat asparges med den sprøde, hvide grøntsag. Gem endelig de fine grønne blade til at drysse på suppen sammen med dild.

 

Vidste du…?

  • …at Mou Økologisk Karrysuppe kun er én ud af flere økologiske supper fra Mou? Supperne er kogt på økologiske ingredienser – og på helt gammeldags manér, hvor vi koger grundsuppen i hele otte timer.
  • …at karry er et blandingskrydderi, som findes i utallige versioner? Og at enhver indisk kok – både ude og hjemme, har sin egen karryblanding, hvor de hele krydderier først ristes på en pande, og derefter males til et fint pulver? Spidskommen, gurkemeje, chili og koriander er nogle af de typiske krydderier, der ofte er med i en karryblanding.