Økologisk Karrysuppe med kyllingespydog små kartofler

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Økologisk Karrysuppe med kyllingespydog små kartofler

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Økologisk Karrysuppe, 800 g
  • 12 kyllingeinderfileter
  • 1 dl satay sauce (købes færdiglavet – alternativt se Tips)
  • Salt
  • 300 g små kartofler
  • 1 dl peanuts
  • 1 dl hakket purløg
Print opskrift

Økologisk karrysuppe med lækre satay-spyd, knasende peanuts og små kartofler

Velkommen til det bedste fra det asiatiske køkken! Her tager vi udgangspunkt i en af vores populære karrysupper, som både store og små er vilde med. En lækker, mildt krydret suppe, som er perfekt til de kolde dage, hvor man bare har brug for noget, der luner.

I denne opskrift understreger vi de asiatiske toner med en håndfuld lækre satay-spyd, som består af mørt kyllingekød, der glaseres med en krydret peanut-dip og bages i ovnen. Og er det bare os – eller er mad på spyd ikke bare lidt sjovere – både for børn og voksne?

Desuden får du også en lille portion af små, lækre kartofler med i serveringen. Retten runder vi af med friskt drys af purløg, og knasende sprøde peanuts.

Vores økologiske karrysuppe er baseret på vores gode grundsuppe, som vi har kogt på økologiske høns, oksekraftben og alle de klassiske suppeurter som for eksempel pastinak, porre og selleri. Suppen er kogt i hele otte timer, så al den gode smag fra råvarerne kommer over i suppen. Herefter gør vi suppen lækkert cremet med piskefløde, og smager til med ostindisk karry og koriander. Det giver en skøn, fyldig og krydret, men ikke for stærk suppe for hele familien.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Økologisk Karrysuppe og læg den frosne karrysuppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme, og varm langsomt suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  2. Skrub kartoflerne og kog dem, til de er møre – cirka 15-20 minutter.
  3. Vend kyllingeinderfileterne med lidt salt og satay-saucen, og sæt dem på træspyd. Læg spyddene på en bageplade, beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 °C i 12 minutter.
  4. Fordel den varme suppe i fire suppeskåle eller dybe tallerkener, og læg de varme kartofler oveni. Drys med peanuts og purløg.
  5. Læg de varme kyllingspyd på tallerkener og server ved siden af.
  6. Server retten straks.

Velbekomme!


Tips

  • Hvis du vil undgå, at træspyddene tager farve under ovnstegningen, kan du lægge dem i koldt vand i ti minutter, inden du sætter kyllingefileterne på spyd. Så holder de sig pæne og lyse under tilberedningen. Hvis du ikke har træspyd lige ved hånden, kan du også stege kyllingen i lidt olie på en slip-let pande, og hælde satay-saucen over, når kødet har fået lidt farve.
  • Du kan nemt lave satay sauce selv, hvis du ikke har en færdiglavet sauce i huset. Du skal bare røre en stor spsk peanutbutter med to spsk sojasauce og en spsk sukker og evt. et fed knust hvidløg. Så har du en nem, hjemmelavet satay, så kyllingen får den rigtige smag til den gode karrysuppe.
  • Mou Økologisk Karrysuppe er dejlig smagt til med Ostindisk karry, fløde og koriander. Hvis du har lyst til at give suppen et sødt og krydret twist, kan du tilsætte suppen en skefuld mangochutney, som du skærer i mindre stykker, inden du tilsætter chutneyen til suppen.

 

Vidste du…?

  • …at satay sauce har sit navn fra det traditionelle indonesiske køkken, hvor satay eller saté er små stykker af kød, der sættes på spyd, glaseres med en peanutsauce, og steges over åben ild – næsten som i denne opskrift! Satay er en populær form for street food i Indonesien, og nogle steder bruger man hårde bladstykker fra kokospalmen i stedet for træspyd.
  • …at Mou Økologisk Karrysuppe kun er en af flere økologiske supper fra Mou. Prøv for eksempel vores Mou Økologisk Tomatsuppe eller Mou Økologisk Hønsekødsuppe.