Bønnesuppe af sorte bønnermed blæk og hvid fisk

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Bønnesuppe af sorte bønnermed blæk og hvid fisk

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Mou Karrysuppe, 1000 g
  • 400 g hvid fisk i filet (f.eks, rødspætte eller torsk)
  • 1 dåse forkogte sorte bønner
  • 1 pose blæksprutteblæk
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg, hakkes groft
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Krydret bønnesuppe i sort og hvidt

Der er et eller andet vildt over at spise sort mad! Ikke desto mindre er sort og hvid temafarverne i denne fantastiske suppe, som både indeholder sorte bønner – og kulsort blæk fra blæksprutter! Oven i suppen lægger vi et par stykker mild hvid fisk, så det er en fyldig suppe, der her kommer på bordet. Server den til hovedret i den kolde sæson – en ret, du fint kan servere for gæster.

Suppen er baseret på Mou Karrysuppe, som er en dejlig, mildt krydret og cremet suppe med et lækkert fyld af ris, hønsekød, rød peber, majs og ærter. Den anbefaler vi dog, at du sigter fra i denne opskrift, men se under Tips, hvordan du kan få en ekstra ret ud af fyldet.

Mou karrysuppe er baseret på vores gode grundsuppe, der er kogt på hele høns, oksekraftben og suppeurter, som er kogt i hele otte timer for at få den bedste smag frem. Derefter er der tilsat karry, fyld og en god sjat piskefløde.

Hvis du har lyst til lidt grønt på toppen, så prøv at toppe bønnesuppen med koriander, som passer godt til suppens krydderier. Har du lyst til at servere brød til, så prøv disse lækre rugbrødscroutoner.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Karrysuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm op under omrøring, indtil suppen nærmer sig kogepunktet.
  2. Hæld den varme suppe gennem en sigte og si fyldet fra. Gem fyldet til senere brug (se Tips). Hæld den sigtede suppe tilbage i gryden.
  3. Åben dåsen med sorte bønner og hæld den væde, bønnerne ligger i, ud.
  4. Tilsæt de sorte bønner, blæksprutteblæk, spidskommen og hvidløg til suppen og blend det hele med en stavblender, indtil suppen er glat. Hvis du ikke har en stavblender, kan du bruge et blenderglas. Hold på låget med et viskestykke, så den varme suppe ikke sprøjter ud af glasset. Hæld derefter suppen tilbage i gryden.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Skær fisken i mindre stykker og damp den ved svag varme i letsaltet vand i cirka fire minutter til fisken er fast, men ikke hård.
  7. Varm suppen godt igennem, og fordel den i fire skåle eller dybe tallerkener. Læg fisken ovenpå.
  8. Servér straks.

Velbekomme!

 


Tips

  • Når du har siet suppen, står du med en portion af det gode suppefyld, der er i Mou Karrysuppe: hønsekød, ris, ærter, majs og rød peberfrugt. Brug fyldet til en nem frokost ved at lune det i en gryde og smag til med lidt ekstra karry. Server på et stykke ristet franskbrød eller rullet ind i en lun tortilla, og pynt med en skefuld creme fraiche og lidt mango chutney.
  • Denne suppe har en dejligt krydret smag, der både kommer fra karrysuppen og den tilsatte spidskommen og hvidløg. Hvis du har lyst til en kølig kontrast, kan du servere en skefuld græsk yoghurt eller syrnet fløde sammen med suppen.
  • Hvis du vil prøve et raffineret alternativ til den hvide fisk i suppen, kan du også bruge kammuslinger. De skal bare ristes kort på begge sider og krydres med salt og peber, før de kan lægges oven i suppen.

Vidste du...?

…at blækspruttens blæk naturligvis ikke er ’rigtigt’ blæk, men en væske med mørkt pigment, som blæksprutten gemmer i en lille pose på kroppen. Den bruger blækket til at sprøjte ud i vandet for at forvirre eventuelle fjender. Blæksprutten er dog ikke den eneste, der har glæde af det flotte blæk, for den sorte væske indgår i mange retter, særligt i Middelhavsområdet, hvor både pasta og risottoer får farve og en lille smule smag af blækket. Du kan købe blæksprutteblæk hos din fiskehandler.

…at vi hos Mou elsker at lade os inspirere af supper fra hele verden! Se nogle af vores Verdenssupper her.