Karrysuppe med æbleflæsk

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karrysuppe med æbleflæsk

 • 20 min.
 • 4 personer

Ingredienser

 • 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
 • 2 pk. Tulip Bacon i skiver
 • 4 æbler
 • 2 spsk. citronsaft
 • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Karrysuppe med smag af indien – og fyld af klassisk æbleflæsk

Det her er altså en spændende kombination! For som udgangspunkt er vi i to forskellige verdener med den smagfulde karrysuppe, der med sin aromatiske, men milde, krydring af karry sender tankerne til det indiske køkken.

Til gengæld er æbleflæsk med sin skønne blanding af sprødt bacon og lune, stegte æbler noget så dansk, som det kan blive. Fællesnævneren for de to er imidlertid varme! For begge retter er perfekte, når det gælder om at få varme i kroppen på en kold dag.

Her kombinerer vi de to traditionelle retter til én, og det er helt utroligt, som de stegte æbler med den gode smag af bacon passer til den varme karrysuppe. Retten har masser af fylde, så den er selvskrevet til aftensmad i den kolde tid.

Vores Mou Karrysuppe er en skøn, let krydret suppe, der er baseret på vores gode grundsuppe. Den er kogt i hele otte timer på både høns og oksekraftben samt et godt udvalg af traditionelle suppeurter som porrer, selleri og løg. Denne suppe smages derefter til med en mild Madras-karry og rundes af med piskefløde, så den er dejligt cremet. Oven i det har vi tilsat et dejligt fyld af hønsekød, ris, ærter, løg, majs og peberfrugt, så suppen bliver ekstra mættende. Et godt måltid til dig og dem, du holder af. Både med og uden æbleflæsk. En suppe, som du nemt kan sætte dit eget præg på.

 Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

 1. Åben pakken med Mou Karrysuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme og lad suppen varme op til den når kogepunktet. Hold suppen varm og rør i den engang imellem.
 2. Rist baconskiverne sprøde på en pande. Køl baconen af, og bræk stykkerne i mindre stykker.
 3. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i mindre både. Du kan fint beholde skrællen på, men hvis du helst vil være fri for skræl, kan du bare skrælle æblerne først.
 4. Sauter æblerne i en anelse af baconfedtet i 3-5 minutter. Tilsæt baconstykker og citronsaft og smag til med salt og peber. Hvis æblerne er meget syrlige, kan du også smage til med lidt sukker.
 5. Fordel den varme suppe i fire skåle, og læg æbleflæsket oveni. Server straks.

Velbekomme!


Tips

 • Selvom Mou Karrysuppe indeholder både ris og hønsekød, så kan du måske godt være sulten efter et mere mættende tilbehør, for eksempel i form af en slags brød. Må vi anbefale vores rugbrødscroutoner? Rugbrød er nemlig det traditionelle tilbehør til æbleflæsk og samtidig et godt fuldkorns-tilbehør til suppe.
 • Hvis du har lyst til et lækkert sødt og krydret tilbehør til din Mou Karrysuppe med æbleflæsk, så prøv at servere en god mangochutney til suppen. Eventuelt som en slags dip til dine rugbrødscroutoner.
 • Det vil se rigtig godt ud med et grønt drys på toppen af suppen. Her vil grofthakket kruspersille passe rigtig godt til den varme suppe med æbleflæsk.

Vidste du...

…at karry er et blandingskrydderi, der ofte består af op til 15-20 forskellige tørrede krydderier, som ristes og males helt fint? Det er meget forskelligt, hvilke krydderier, der ender i den enkelte karry, og enhver indisk husholdning vil tit have sin helt egen blanding. Den flotte gule farve kommer fra gurkemeje, og derudover vil du ofte finde spidskommen, bukkehorn, chili, sort peber og korianderfrø i en traditionel karryblanding.