Karrysuppe med bacon fyld Og et klassisk twist af æbleflæsk

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Karrysuppe med bacon fyld Og et klassisk twist af æbleflæsk

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
  • 2 pk. Tulip Bacon i skiver
  • 4 æbler
  • 2 spsk. citronsaft
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Rig karrysuppe med æble og bacon

Umiddelbart rimer karrysuppe på masser af aromatisk smag, og det er lige før, du mærker varmere himmelstrøg bare ved tanken om den smagfulde suppe. I denne opskrift har vi dog piftet den op med en meget dansk spise; nemlig æbleflæsk.

Sprødt bacon og lune, stegte æbler passer helt perfekt til varmen fra karrysuppen, og med denne karrysuppe med æbler får du en fyldig suppe, der fylder kroppen med varme i den kolde tid.  

 


Sådan tilbereder du retten

Varm karrysuppen

  • Åben pakken med Mou Karrysuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over på medium varme, og lad suppen varme op til den når kogepunktet. Hold suppen varm, og rør i den en gang imellem.

Forbered tilbehøret

  • Rist baconskiverne sprøde på en pande. Køl baconen af, og bræk i mindre stykker.
  • Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær derefter æblerne i mindre både. Du kan fint beholde skrællen på, men hvis du helst vil være fri for skræl, kan du bare skrælle æblerne først.
  • Sauter æblerne i en anelse af baconfedtet i 3-5 minutter. Tilsæt baconstykker og citronsaft og smag til med salt og peber. Hvis æblerne er meget syrlige, kan du også smage til med lidt sukker.

Servering

  • Fordel den varme suppe i fire skåle, og læg æbleflæsket oveni. Server straks.
  • Velbekomme!


Tips

Serveringsforslag

Selvom Mou Karrysuppe både indeholder ris og hønsekød, kan du måske godt være sulten efter et mere mættende tilbehør i form af en slags brød. Til denne opskrift kan vi anbefale vores rugbrødscroutoner. Rugbrød er trods alt også det traditionelle tilbehør til æbleflæsk og samtidig er det et godt og knasende fuldkornstilbehør til suppe.

Prøv vores rugbrødscroutoner

 

Om vores karrysuppe med bacon

Denne opskrift er en skøn og let krydret suppe, der er baseret på Mou Karrysuppe. Suppen er kogt i hele otte timer på både høns og oksekraftben samt et godt udvalg af traditionelle suppeurter som porrer, selleri og løg. Derefter er den smagt til med en mild Madras-karry og rundet af med piskefløde, så den er dejligt cremet. Oven i det har vi tilsat et dejligt fyld af hønsekød, ris, ærter, løg, majs og peberfrugt, så suppen bliver ekstra mættende.

Et godt måltid til dig og dem, du holder af. Både med og uden æbleflæsk og bacon.

Se hele vores udvalg af supper

 

Vidste du...

…at karry er et blandingskrydderi, der ofte består af op til 15-20 forskellige tørrede krydderier, som ristes og males helt fint? Det er meget forskelligt, hvilke krydderier, der ender i den enkelte karry, og enhver indisk husholdning vil tit have sin helt egen blanding. Den flotte gule farve kommer fra gurkemeje, og derudover vil du ofte finde spidskommen, bukkehorn, chili, sort peber og korianderfrø i en traditionel karryblanding.