Karrysuppe med kylling og ris

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Karrysuppe med kylling og ris

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Suppe
  • 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
  • 1 stort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 1 spsk. spidskommen
  • 0,5 spsk. gurkemeje
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 økologisk lime
Knas
  • 4 skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. chiliflager
  • 1 nip hvidløgspulver
  • 1 spsk. sesam
Tilbehør
  • 1 pk. kyllingeinderfilet
  • 250 g ris
Print opskrift

Fremgangsmåde

Suppe:
Blend løg og hvidløg i en foodprocessor og rist imens de tørre krydderier på en hed stegepande.
Når krydderierne afgiver en ”let røg” tilsæt da olie og løgpuré og steg yderligere 2 min. under omrøring.
Tilsæt Mou Karrysuppe, kokosmælk og kog suppen godt ind. Smag til sidst med limeskal og -saft.


Knas:
Skær det daggamle rugbrød i lange stave. Steg i olivenolie på en stegepande 6-7 min. ved lav varme.
Vend forsigtigt af og til og krydr med chili, hvidløgspulver og sesam.


Tilbehør:
Steg kyllingefileter på stegepande ved middel varme til de er møre.
Riv evt. kødet i mundrette stykker.
Kog ris efter anvisning på emballagen.


Servering:
Servér den varme Mou Karrysuppe a la India med kyllingestykker, rugbrødsknas og varme ris.

Lignende opskrifter

“Boller i Karrysuppe”

med hvidløgssauterede ris

Græskarsuppe

med smørstegte kødboller og persille

Karrysuppe

med æbleflæsk

Mou Karrysuppe

Mou Karrysuppe

Flødelegeret karrysuppe med hønsekød, rød peberfrugt, ris, ærter, majs og løg. Kogt på hele høns, oksekraftben og suppeurter

Opskriften på karrysuppe har sine rødder i det indiske køkken og et varmt klima. Derfor er suppen ikke bare god på en kølig vinterdag, men i høj grad også som et krydret sommermåltid. Der findes mange variationer af den indisk inspirerede suppe. Hos Mou har vi valgt at lave karrysuppen på en opskrift, der både giver god næring og en krydret smag, som passer til de fleste ganer. Du kan vælge selv at krydre den lidt mere, hvis den skal være rigtig stærk.

Hos Mou laver vi suppe på den gammeldags måde: Vi kommer hele høns, oksekraftben og suppeurter i gryden og lader det hele koge i 8 timer. Sådan har vi gjort lige siden 1960'erne - og hvorfor ændre på det?