
Spicy økologisk karrysuppe med lækkert fyld og knas
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
Suppe- 1 pk. Mou Karrysuppe, 1000 g
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. spidskommen
- 0,5 spsk. gurkemeje
- 1 spsk. garam masala
- 2 spsk. solsikkeolie
- 1 dåse kokosmælk
- 1 økologisk lime
- 4 skiver rugbrød, gerne daggammelt rygbrød, som er lidt tørt
- 2 spsk. olivenolie
- 0,5 tsk. chiliflager
- 1 nip hvidløgspulver
- 1 spsk. sesam
- 1 pk. kyllingeinderfilet
- 250 g ris
Sådan tilbereder du retten
- Åben pakken med Mou Økologisk karrysuppe og læg suppen ned i en gryde. Varm suppen op over medium varme.
- Pil skallen af både løg og hvidløg. Blend herefter løg og hvidløg i en foodprocessor, til du opnår en fin puré.
- Sæt en solid gryde over varmen og rist de tørre krydderier på den hede pande. Rør jævnligt rundt i krydderierne. Når krydderierne afgiver en let røg og begynder at dufte godt og stærkt, tilsætter du olie og løgpuré og fortsætter med at stege i to minutter over moderat varme, mens du rører i massen. Den må godt karamellisere lidt, men ikke brænde på. Tag gryden af varmen og lad løgmassen køle ned et minut eller to.
- Hæld forsigtigt den varme Mou Økologisk Karrysuppe over løgmassen. Tilsæt også kokosmælk og lad suppen koge lidt ind, så den er kraftig og velsmagende. Smag til med salt og peber.
- Smag til sidst med limeskal og –saft, så suppen er lækker og afbalanceret.
- Skær det daggamle rugbrød i lange stave. Steg i olivenolie på en stegepande 6-7 min. ved lav varme.
- Vend forsigtigt af og til, og krydr undervejs med chili, hvidløgspulver og sesam.
- Læg de sprøde rugstave på et stykke køkkenrulle, indtil de skal bruges.
- Steg kyllingeinderfileterne på stegepanden i lidt olie ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt og peber. Riv kødet i mundrette stykker med to gafler, eller skær i mindre stykker med en kniv.
- Kog risene efter anvisningen på pakken.
- Sæt suppegryden på bordet og server det lækre tilbehør - ris, kylling og rugknas – ved siden af, så hver spisende selv kan designe sin egen portion.
Velbekomme!
Tips
- Hvis du har lyst til et grønt drys på toppen af suppen, så vil frisk koriander være helt genialt. Vask korianderen grundigt, snit groft og læg i en skål. Husk at du både kan spise stængler og blade!
- Er du til et lille sødt touch, så kan du eventuelt servere et æble, skåret i små tern, som ekstra drys på suppen.
- Husk at tænde emhætten, når du rister krydderierne! Ellers kan duften i køkkenet godt blive MEGET indisk!
Vidste du...
… at karrysuppe faktisk er en af de retter, som den charmerende, ældre Miss Sophie indtager under måltidet i nytårsklassikeren ’90 Års Fødselsdagen’?
... at selvom vi ofte forbinder ‘spicy’ mad fra fremmede lande med vores moderne tider, så optræder karry faktisk første gang i en dansk kogebog i 1828, hvor der både serveres ål og and i karry!.
… at Mou tilbyder hele to karrysupper, nemlig den milde og cremede Mou Økologisk Karrysuppe og den lidt mere krydrede Mou Karrysupppe med fyld af hønsekød, rød peber, ærter, majs, løg og ris?