Kartoffel-porresuppe med kylling og hvedekernertoppet med sprød bacon & persille

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kartoffel-porresuppe med kylling og hvedekernertoppet med sprød bacon & persille

Ingredienser

Print opskrift

Skøn, cremet kartoffel-porresuppe med sprød bacon og drys af persille
Det bedste at varme sig på, når vinden for alvor rusker i træerne, må være en cremet og mættende Mou Kartoffel-porresuppe. Vi har startet med en oksefond, og dernæst har vi har tilsat blancherede kartoffel- og porretern, lidt timian og til slut jævnet suppen med fløde.

Her gør vi imidlertid kartoffel-porresuppen endnu mere festlig ved at tilføje en lille sjat hvidvin, men dette kan evt. udelades (se "Tips" nedenfor). Dertil tilsætter vi suppefyld med tern af kylling, kogte hvedekerne samt fine stykker af grønkål og purløg for at give suppen endnu mere fylde.

Til sidst kommer der godt med smag på toppen med knasende sprød bacon, finthakket persille, lidt olivenolie og så kan du med fordel smage den til med lidt friskkværnet sort peber.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Kartoffel-porresuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt over på medium varme og varm suppen op til kogepunktet.
  2. Når suppen er varm tilsæt hvidvin og lad koge op. Se ’Tips’ nedenfor, hvis du ikke er vild med vin i suppen.
  3. Tilsæt Mou Suppefyld Kylling & Hvedekerner i suppen.
  4. Steg baconskiverne sprøde og gyldne på en pande eller i ovnen, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Når baconskiverne er kølet lidt af, brækkes de i mindre stykker til baconkrymmel.
  5. Vask persillen og hak det fint.
  6. Anret den varme suppe i tallerkener sammen med baconkrymmel, lidt olivenolie og frisk persille. Drys med friskkværnet sort peber.

Velbekomme!


Tips

  • Denne suppe vil være rigtig lækker med de skønne krydrede rugbrødsstave De er dejligt sprøde, og det er desuden en god måde til at få brugt de sidste skiver rugbrød i en pakke.
  • Hvis du ikke har lyst til at tilsætte vin til din suppe, så kan du eventuelt bruge en lille smule citronsaft. Det er nemlig den fine syrlighed fra vinen, vi går efter.

 

Vidste du...

…at vi mennesker har dyrket porrer i over 4.000 år? Tænk hvor meget kartoffelporresuppe, man kunne lave af alle de porrer.

…at persillen, den dejlige mørkegrønne krydderurt med den markante, næsten græsagtige smag er en rigtig darling i hele det europæiske køkken, hvor den anvendes i næsten alle nationale køkkener?