Det gode suppebrød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Det gode suppebrød

  • 12 t. 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 400 g hvedemel
  • 1 dl 5-kornsblanding
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie
  • Urte-/havsalt

Fremgangsmåde

Rør gær og vand sammen, til gæren er opløst. Tilsæt herefter mel, 5-kornsblanding og salt. Rør dejen godt sammen og lad den hæve, tildækket, 12-24 timer på køl.

Vælt dejen ud på en bageplade belagt med bagepapir. Del dejen i 2 aflange stykker. Fordel olien herpå og tryk med fingrene bløde fordybninger i brødet, a la focacciabrød. Strø med urte-/havsalt efter behov og placer brødet midt i ovnen ved 250 °C i 18-20 min.


Tips

Rist evt. 5-kornsblandingen, 2 minutter under omrøring på en hed stegepande og tilsæt i dejen.  Dette giver en dyb og ristet velsmag til brødet.