Lækker grundsauce til frikassé m.m.

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Lækker grundsauce til frikassé m.m.

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Grundsauce
  • 3 dl Mou Oksekødsuppe
  • 35 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Sort peber
Kyllingefrikassé
  • 290 g kyllingeinderfilet
  • 250 g gulerod
  • 250 g fine ærter
  • 3 spsk. frisk dild
  • 800 g små kartofler

Fremgangsmåde

Grundsauce:
Varm 3 dl Mou Oksekødssuppe og sigt urterne fra.
Smelt smør i en anden gryde og lad det brune let.
Tilsæt hvedemel og pisk godt.
Tilsæt oksekødssuppe og mælk gradvist under omrøring.
Smag til med dijonsennep og sort peber.

Kan bruges som grundsauce til kyllingefrikassé.

Kyllingefrikassé:
Skær kyllingekødet i mundrette stykker og snit gulerødderne.
Kog kyllingekød og gulerødder i saucen, under omrøring, i ca. 10 min. eller til kyllingekødet er gennemkogt.
Tilsæt herefter ærter og finthakket dild og kog yderligere 2 min. under omrøring.

Serveres med små skrubbede kartofler. 

Oksekødsuppe

Oksekødsuppe

Kogt på oksekød, oksekraftben og suppeurter

Tænk på dampende oksekødsuppe, og du vil sikkert allerede fornemme styrken og mærke varmen brede sig i kroppen. Derfor er suppen så dejlig til vinterdage og hyggeaftener, især efter en aktiv dag. Oksekødsuppen kan være et måltid i sig selv eller en appetitvækker til en god middag. Det er derfor altid vigtigt, at suppen er fuld af kraft. Det er ikke blot varmen, der giver styrke, det er også smagen og næringen fra de gode råvarer. Hos Mou laver vi oksekødsuppe på helt traditionel måde, og uden genveje. Vi starter med den rigtige oksekødsfond, hvor vi har kogt kraften af oksekød, kraftben og suppeurter, og så bruger vi solide grøntsager, der også er repræsenteret i den danske køkkenhave som gulerod, selleri og porre.