
Aspargessuppemed hvide asparges
- 35 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 40 g smør
- 40 g hvedemel
- 2 dl aspargesvand (gem drænet hvide stykker asparges)
- 6 dl råsuppe (eller god bouillon)
- 2 dl fløde
- 1 tsk salt
- kværnet hvid peber
- 200 g hvide asparges i stykker
- 200 g grønne asparges i mindre stykker
Fremgangsmåde
Varm en gryde op med smør og lad det bruse op. Kom hvedemelet i og lad det brænde lidt af.
Kom lidt asparges vand i melbollen under omrøring lidt ad gangen til aspargesvandet er brugt og konsistensen er ensartet. Tilsæt råsuppe og lad det koge under stadig omrøring. Kom fløden ved og smag til med salt og kværnet hvid peber.
Kom stykker af hvide asparges i sammen med mindre stykker af grønne asparges lad det blive varmt.
Anrettes straks i lune skåle.
Tips
Man kan også komme kødboller i suppen og drys med lidt karse eller kørvel.