Græskarsuppe med chili og ingefær

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Græskarsuppe med chili og ingefær

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk oliven olie
  • 2 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 30 g revet ingefær
  • 5-10 g frisk rød chili, alt efter styrke og smag
  • 70 g tomatkoncentrat
  • 700 g hokkaido græskar i mindre stykker
  • 6 dl råsuppe (god bouillon kan også bruges)
  • 1 dl fløde
  • 1-2 tsk. salt
  • 2 spsk. citronsaft
Print opskrift

Leder du efter en krydret efterårssuppe, som kan varme dig på de ruskende gråvejrsdage? Så er vores opskrift på græskarsuppe med chili og ingefær et godt bud til aftensmaden.

Du får en cremet suppe på en base af hokkaidogræskar, bouillon, fløde og tomatkoncentrat – spædet til med masser af varme krydderier, der giver et ekstra spark. Du kan toppe suppen med dine yndlingskrydderurter og sprøde græskarfrø eller croutoner.


Sådan tilbereder du retten

  • Varm en stor gryde op med olivenolie, sauter løg, hvidløg, spidskommen, frisk ingefær og chili i 5 min – pas på det ikke brænder på.
  • Kom tomatkoncentrat ved og rør rundt i 1 min for at ”brænde” det lidt af.
  • Tilføj stykker af hokkaido i sammen med råsuppen. Koger i 30 min.
  • Blend i gryden med en stavblender til ensartet konsistens.
  • Kom fløde og salt ved, og smag til med citronsaft.
  • Anret i skåle med drys af frisk koriander, og servér sammen med et sprødt baguette.
  • Velbekomme!

 


Tips

Servér krydrede rugbrødsstave til din græskarsuppe

Mangler du inspiration til lækkert tilbehør til din suppe, kan du for eksempel give dig i kast med sprøde, ristede rugbrødsstave. Vi har krydret rugbrødsstavene med chili, hvidløg og sesam, så de spiller godt sammen med den varme græskarsuppe.

Sådan laver du sprøde rugbrødscroutoner

 

Få inspiration til flere grundsupper

Nogle gange vil man bare gerne gøre lidt ekstra ud af maden. Derfor har vi samlet en række opskrifter på lækre grundsupper som kartoffel-porre-suppe, tomatsuppe og oksekødssuppe, hvis du gerne vil tage en af klassikerne op – helt fra bunden.

Se alle grundsuppe-opskrifter her

 

Supper med græskar

Græskarsupper er yderst populære, og den flotte orange farve pynter flot på et middagsbord, når vejret udenfor er mørkt og koldt. Skal aftensmaden være nem, kan du med fordel prøve vores færdige græskarsuppe, der er lavet på hokkaidogræskar. Suppen er kogt i 8 timer på hele høns, oksekraftben og suppeurter. Dertil er den cremet og flødelegeret og smagt til med chili og timian.

Få idéer til topping til græskarsupper

 

Skyd genvej: Prøv græskarsuppen fra Mou

Skal det gå ekstra stærkt en dag, så kan du skyde genvej med vores færdiglavede græskarsuppe fyldt med god smag. Græskarsuppen er  flødelegeret for en cremet konsistens og smagt til med chili og timian– og så tager den ingen tid at lave.

Græskarsuppe fra Mou