Gullasch suppe

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Gullasch suppe

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 300 g oksebov i 2x2 cm tern
  • 2 tsk. hel spidskommen
  • 2 spsk. paprika
  • 100 g løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 70 g tomatpure
  • 400 ml hakkede tomater
  • 8 dl råsuppe (se opskrift på oksekødssuppe)
  • 150 g rød peberfrugt i små tern
  • 150 g kartofler i små tern
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kværnet peber
Topping
  • 20 g smør
  • 150 g blandede svampe i mindre stykker
  • Salt og kværnet peber
  • 1 dl hakket persille
Print opskrift

Hvis du trænger til et nærende og varmt måltid, så anbefaler vi vores opskrift på gullaschsuppe. En ægte ungarsk gullaschsuppe smager himmelsk med gode, mættende grøntsager, sødmen fra tomater, varmen fra krydderierne og mørt oksekød. 

I denne opskrift bruger vi oksebov skåret i tern. Oksebov er velegnet til suppe, fordi den lange kogetid gør kødet lækkert og mørt og desuden frembringer en masse god smag. 

Nyd din gullaschsuppe med ristede svampe og frisk persille på toppen. 


Fremgangsmåde

Varm smør op i en gryde og brun tern af oksebov til det er gyldent på alle sider.

Kom spidskommen, paprika, løg, hvidløg i og lad det brune med kødet.

Kom tomatpure på og rør rundt. Kom hakket tomat og råsuppe ved og lad det koge mørt i min. 1  time. Check at kødet er mørt eller giv det lidt længere tid.

Kom rød peberfrugt og kartofler i tern ved og lad det koge i 15 min.

Varm en pande op med smør. Rist de blande stykker svampe til de er gyldne, smag tilmed salt og peber.

Top gullaschsuppen med ristede svampe og pynt med hakket persille.


Tips

Har man noget kød fra dagen før, kan man sagtens bruge det, så behøver suppen ikke koge i 1 time men ½ time.

Kan også med fordel laves dagen før.

Gullaschsuppe (1)

Gullaschsuppe

Krydret suppe med oksekød, kartofler, champignon og rød peber

Gullasch har sin oprindelse i det land, der har opfundet ordet paprika, nemlig Ungarn. Her er maden traditionelt både solid og krydret, så den har kraft og temperament. Det gælder også for den berømte gulyás, som det hedder på originalsproget. Gulyás betyder oprindeligt hyrde, og retten blev til blandt hyrderne på den ungarske slette, pusztaen, hvor man havde brug for masser af energi. Vores gullaschsuppe er lavet med respekt for de ungarske traditioner, så det er et måltid, der giver varme og styrke. Basen er vores kraftfulde oksekødsfond. Suppen får krop af kogt oksekød, løg, kartoffeltern, rød peber og champignon, og rund fylde af blandt andet tomatpuré, flåede tomater og hvidløsgspuré. Men selve sjælen i gullaschsuppen ligger i krydderierne. Ikke mindst i paprikaen.