Kartoffel-porre suppe

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kartoffel-porre suppe

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 100 g løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket
  • 100 g porrer i ringe
  • 500 g kartoffel i grove tern
  • 8 dl råsuppe (god bouillon kan også bruges)
  • 3 stk. laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 0,5 dl timian blade
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk. salt
Fyld
  • 200 g små tern af kartoffel
  • 100 g tynde porre ringe
Pynt
  • Frisk timian
Print opskrift

Kartoffel-porresuppe er en klassiker i det danske suppekøkken, og med god grund. Suppe med kartofler og porrer er nemlig nemt at lave, det mætter og smager dejligt. Kartoffelsuppen med porrer bliver lækker cremet, når du blender den og tilsætter fløde som i vores opskrift. 

Kartoffelsuppen kan sagtens fryses, så du kan med fordel lave en stor portion og gemme rester i fryseren til en Mouvejrsdag. 

Vi foreslår at servere suppen med ristet rugbrød, men du kan også give din kartoffelsuppe et drys bacon på toppen. Det bliver den absolut ikke ringere af.


Fremgangsmåde

Varm en stor gryde op med smør, sauter løg, hvidløg og porrer i 5-6 min. uden at det tager farve.

Kom kartoffelstykker, laurbærblade, peberkorn og timianblade i gryden sammen med råsuppen.

Lad det koge mørt i ca. 20 min. Fjern laurbærblade. Blendes i gryden med en stavblender til ensartet konsistens.

Kom små tern af kartoffel og tynde porreringe i suppen. Lad det simre i 5-6 min til kartoffelstykker er møre.

Kom fløde ved, smag til med salt.

Anret med frisk timian og ristede stykker af rugbrød.