Oksekødssuppe med urter

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Oksekødssuppe med urter

  • 2 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 6 stk. oksekraftben
  • 600 g okseskanker
  • 2,5 liter vand
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 porretoppe i grove stykker
  • 2 stk. persillerod i tern
  • toppe fra knoldselleri/bladselleri
  • 1 lille bdt. frisk timian
  • 1 håndfuld persille stilke
  • 3 laurbærblade
  • 15 sorte peberkorn
  • 1 tsk. salt
Suppefyld
  • 200 g tern af gulerødder
  • 200 g tern af knoldselleri
  • 200 g porrer i ringe
  • 400 g mel og kødboller
Topping
  • Hakket bredbladet persille
Print opskrift

Til en hjemmelavet oksekødssuppe skal du bruge oksekraften, okseskanker, grønt og krydderier - og en god portion tid. Til gengæld får du med vores opskrift på oksekødssuppe et rigt og lækkert måltid som gør godt på en regnvejrsdag. 

Med en oksekødssuppe på kraftben lavet fra bunden får du masser af umami - én af de fem smage - og næring. Sammen med grøntsagerne og krydderurterne i denne suppe er der lagt i gryden til et måltid, som både gør maven og smagsløgene glade. 

Velbekomme!


Fremgangsmåde

Kom okseben og okseskanker i en stor gryde, hæld koldt vand på til det dækker ( cirka 2,5 liter) og kog suppen op. Skummes undervejs for urenheder.

Kom samtlige skyllede urter og krydderier i og skum suppen undervejs.

Suppen koger under låg i 2,5 timer.

Sigt suppen over i en anden gryde og kasser ben og urter.

 

Varm oksekødssuppen op i en gryde, kom gulerødder, knoldselleri, porrer i suppen og lad det små koge i ca. 10 min til det er mørt.

Smag til med salt og peber.

Kom mel og kødboller i suppen, må ikke koge.

Anret og server dejlig varm med drys af hakket bredbladet persille.


Tips

Brug sprød baguette som tilbehør