Lækker grundsauce til frikassé m.m.

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Lækker grundsauce til frikassé m.m.

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Grundsauce
  • 3 dl Mou Oksekødsuppe
  • 35 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Sort peber
Kyllingefrikassé
  • 290 g kyllingeinderfilet
  • 250 g gulerod
  • 250 g fine ærter
  • 3 spsk. frisk dild
  • 800 g små kartofler
Print opskrift

Frikassé behøver ikke være tidskrævende at lave. Vi har her brugt Mou oksekødssuppen som base, og det betyder, at du kan lave retten på under 30 min. Vi har serveret Frikasséen med kylling, kartofler og ærter. 

Velbekomme!


Fremgangsmåde

Grundsauce:
Varm 3 dl Mou Oksekødssuppe og sigt urterne fra.
Smelt smør i en anden gryde og lad det brune let.
Tilsæt hvedemel og pisk godt.
Tilsæt oksekødssuppe og mælk gradvist under omrøring.
Smag til med dijonsennep og sort peber.

Kan bruges som grundsauce til kyllingefrikassé.

Kyllingefrikassé:
Skær kyllingekødet i mundrette stykker og snit gulerødderne.
Kog kyllingekød og gulerødder i saucen, under omrøring, i ca. 10 min. eller til kyllingekødet er gennemkogt.
Tilsæt herefter ærter og finthakket dild og kog yderligere 2 min. under omrøring.

Serveres med små skrubbede kartofler. 

Lignende opskrifter

Tarteletter med høns i asparges

Italiensk blomkålssuppe

med sprød bacon

Fennikelsuppe

med pernod og dild

Produkter