Lækker grundsauce til frikassé og andre retter

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Lækker grundsauce til frikassé og andre retter

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Grundsauce
  • 3 dl Mou Oksekødsuppe
  • 35 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Sort peber
Kyllingefrikassé
  • 290 g kyllingeinderfilet
  • 250 g gulerod
  • 250 g fine ærter
  • 3 spsk. frisk dild
  • 800 g små kartofler
Print opskrift

Skøn sauce med masser af smag

Er du også en af dem, der synes, at saucen er alfa og omega, når et måltid skal være rigtig godt? Og er du også med på, at råvarerne skal være i orden, når maden skal smage rigtig godt? Så vil du være vild med denne sauce, som vi baserer på Mou Oksekødsuppe! Vi har nemlig kogt vores oksekødsuppe på oksekraftben og okseskanker i hele otte timer, så hver en dråbe velsmag er kommet med over i suppen.

Vi har altså lavet alt det hårde arbejde – og så er det bare op til dig at forvandle suppen til en dejlig sauce, bagt op med smør og krydret med dijonsennep for et lille pikant pift. På den måde er det ingen sag at sætte et godt og hyggeligt måltid på bordet – på rekordtid!

I denne opskrift viser vi, hvordan du kan arbejde videre med saucen, og lave den til en kyllingefrikassé – men der er masser af andre måder at bruge saucen på. Se selv under Tips!

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

Grundsauce:

  1. Åben en pakke med Mou Oksekødsuppe, og læg den frosne suppe i en en gryde, som sættes over medium varme. Du kan også ’knække’ en pakke Mou Oksekødsuppe, og nøjes med at varme halvdelen af en pakke op.
  2. Sigt urterne fra, og mål 3 dl varm suppe af.
  3. Smelt smør i en anden gryde og lad det brune lidt.
  4. Tilsæt hvedemel og rør mel og smør grundigt sammen med et piskeris, så smørret absorberer al melet.
  5. Tilsæt oksekødsuppe og mælk lidt efter lidt under grundig piskning, og lad saucen koge godt igennem.
  6. Smag til med dijonsennep og friskkværnet sort peber.
  7. Server saucen, for eksempel som en del af en kyllingefrikassé (se herunder). Se under Tips for andre muligheder.

Kyllingefrikassé:

  1. Skær kyllingekødet i mundrette stykker.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
  3. Kom kyllingekød og gulerødder i saucen, og kog stille i cirka ti minutter under jævnlig omrøring eller til kyllingekødet er gennemkogt.
  4. Tilsæt herefter ærter og kog yderligere to minutter under omrøring. Tilsæt til sidst dild.
  5. Server straks med små, skrubbede og nykogte kartofler.

Velbekomme!


Tips

  • Rens og skær en bakke brune champignon i skiver og bland dem i grundsaucen, som du eventuelt kan tilsætte et par skefulde fløde. Så har du en dejlig champignonsauce, som er rigtig lækker til en stegt kotelet. Smag endelig til med godt med peber!
  • Hvis du undlader kyllingekødet i frikasséen, har du en dejlig grøntsagssauce med ærter og gulerødder. Du kan også tilsætte en porre i skiver. Tilsæt eventuelt lidt persille, og brug så denne velsmagende udgave af de klassiske ærter og gulerødder til en karbonade.
  • Den dejlige, fyldige grundsauce kan også bruges, hvis du vil gratinere en ret. Har du for eksempel en portion dampede grøntsager, måske fra frost, kan du blande 100 gram revet mild ost i saucen og hælde det over grøntsagerne, drysse med lidt rasp og gratinere retten ved 200 grader i 20 minutter. Du kan også blande 150 gram skinketern i grøntsagerne.

 

Vidste du…?

  • …at definitionen på frikassé er kød og eventuelt grøntsager, der er kogt i en sauce, lavet på en grundsuppe. Fuldstændig som når du bruger den gode Mou Oksekødsuppe til din frikassé! Retten er blevet spist i et væld af variationer her i Europa i mange hundrede år.
  • …at Mou Oksekødsuppe også kommer i en udgave, hvor vi har tilsat vores gode kød- og melboller? Lige klar til at varme til et komplet måltid!