Oksekødssuppe med nudlerMed karryristede kødboller og sprød salat

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Oksekødssuppe med nudlerMed karryristede kødboller og sprød salat

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Oksekødsuppe, 1000 g
  • 180 g risnudler
  • 200 g Mou Kødboller
  • 1-2 tsk. karry
  • Lidt olie
  • ½ rød chili, skæres i tynde skiver
  • ½ tsk. fintsnittet citrongræs (kan udelades)
  • ¼ icebergsalat
  • Evt. lidt frisk koriander
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Klarsuppe med tilbehør af nudler, salat og kødboller

Servér oksekødssuppe med nudler, karryristede kødboller og sprød salat, og tag familien med på en smagsmæssig sviptur til Asien.

Suppens base er lavet af Mou Oksekødsuppe, som vi har kogt okseskanker, oksekraftben og masser af suppeurter i hele otte timer. Denne lækre suppe har vi desuden piftet op med chili og citrongræs og tilføjet fyld af risnudler og karryristede kødboller. Knasende bidder af frisk icebergsalat giver suppen sprødhed, og en top af frisk koriander tilføjer aroma.


Sådan tilbereder du retten

Varm suppen

  • Læg den frosne oksekødssuppe i en gryde.
  • Sæt gryden over medium varme, og varm suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.

Kog nudler

  • Kog risnudler efter anvisningerne på pakken.
  • Tag nudlerne op, og skyl i koldt vand, så kogningen stopper.

Tilbered kødboller

  • Placér en pande over middelhøj varme, og tilføj lidt olie.
  • Kom kødbollerne på panden, og drys med karry.
  • Rist langsomt kødbollerne, mens du rører rundt i panden med en paletkniv.

Servering

  • Tilsæt snittet chili og citrongræs til suppen. Lad det koge med 4-5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Skyl iceberg, og skær i grove stykker.
  • Kom kødboller, nudler, salat, chili og koriander i suppen. Gem eventuelt lidt koriander til pynt.
  • Fordel suppen i fire skåle, og server med det samme.
  • Velbekomme!


Tips

Serveringstips

Prøv at servere kvarte både af lime til suppen, så de spisende selv kan dryppe frisk limejuice i deres portion. Det giver en frisk og ’asiatisk’ smag! Hvis du har limefrugter, der ikke er overfladebehandlede, kan du også rive en smule af skallen ned i suppen.

Prøv græskarsuppe med lime og kokosmælk

 

Tilbehør til klarsuppe

Klarsuppe som denne oksekødssuppe kan nemt spices op med alverdens tilbehør – lige efter dit madhumør. I denne opskrift kan du eksempelvis erstatte risnudlerne med æggenudler eller almindelig pasta. Vil du prøve et alternativ til de karryristede kødboller, kan du riste afskallede, rå tigerrejer på panden på samme måde som kødbollerne. Tilføj lidt hakket hvidløg på panden, mens du steger rejerne.

Se flere opskrifter på hverdagsmad

 

Vidste du…?

…at Mou Kødboller er det produkt, der blev startskuddet til hele Mou-eventyret? Kødbollerne blev nemlig så populære, at slagterparret Vera og Sigurd Mou måtte udvide produktionen i deres lille slagterbutik i Esbjerg. Og så fulgte supperne kort efter.

Læs hele historien om Mou