Oksekødsuppe med nudler og karryristede kødbollersamt sprød salat

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Oksekødsuppe med nudler og karryristede kødbollersamt sprød salat

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Oksekødsuppe, 1000 g
  • 180 g risnudler
  • 200 g Mou Kødboller
  • 1-2 tsk. karry
  • Lidt olie
  • ½ rød chili, skæres i tynde skiver
  • ½ tsk. fintsnittet citrongræs (kan udelades)
  • ¼ icebergsalat
  • Evt. lidt frisk koriander
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Oksekødsuppe a la street food med asiatiske toner

Street food er blevet noget af et hit herhjemme, og de fleste er vilde med den lækre og hyggelige måde at nyde en suppe, en salat eller en varm ret på. Her kan du tage familien eller andre lækkermunde med på en sviptur til Asien, når du serverer den varme Mou Oksekødsuppe, som du pifter op med chili og citrongræs, og bagefter fylder med nykogte risnudler og lækre, karryristede kødboller for ekstra fylde og smag.

Der kommer også lidt ekstra sprødt og grønt i suppen i form af knasende bidder af frisk icebergsalat – og så topper vi med en smagsbombe i form af frisk koriander.

Når vi laver Mou Oksekødsuppe, koger vi okseskanker og oksekraftben med masser af suppeurter i hele otte timer. Det giver en skøn, velsmagende klar suppe, som kan nydes, præcis som den er – eller, som her, forvandles til lækker street food til glæde for store og små!

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Oksekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme og varm suppen op til kogepunktet under jævnlig omrøring.
  2. Kog risnudlerne efter anvisningerne på pakken, og skyl dem i koldt vand, når de er møre, så kogningen stopper og nudlerne forbliver lækre og spændstige.
  3. Kom lidt olie på en pande og varm panden op. Kom kødbollerne på panden og drys med karry. Rist langsomt kødbollerne, mens du rører rundt i panden med en paletkniv.
  4. Tilsæt snittet chili og citrongræs til suppen, og lad det koge med 4-5 minutter. Smag til med salt og peber.
  5. Skær iceberg i lidt grove stykker.
  6. Kom nu kødboller, nudler, salat, chili og koriander i suppen. Gem eventuelt lidt koriander til pynt.
  7. Fordel straks suppen i fire skåle, og server med det samme.

Velbekomme!

 


Tips

  • Prøv at servere kvarte både af lime til suppen, så de spisende selv kan dryppe frisk limejuice i deres portion. Det giver en skøn, frisk og rigtig ’asiatisk’ smag! Hvis du har limefrugter, der ikke er overfladebehandlede, kan du også rive en smule af skallen ned i suppen.
  • Du kan erstatte risnudlerne med ægnudler eller en almindelig pasta, hvis du ikke kan skaffe risnudler. I begge tilfælde skal du forkoge nudlerne i letsaltet vand, og hurtigt bruse dem over med koldt vand, for at stoppe kogningen. Prøv at servere suppen med spisepinde og en dyb ske – så kan I rigtig ’slubre’ suppen i jer på ægte street food-maner!
  • Hvis du vil prøve et alternativ til de karryristede kødboller, kan du riste afskallede, rå tigerrejer på panden på samme måde som kødbollerne. Her vil det også smage godt, hvis du kommer lidt hakket hvidløg på panden, mens du steger rejerne.

Vidste du…?

  • …at Mou Kødboller var det produkt, der blev startskuddet til hele Mou-eventyret? Kødbollerne blev nemlig så populære, at slagterparret Vera og Sigurd Mou måtte udvide produktionen i deres lille slagterbutik i Esbjerg. Og så fulgte supperne kort efter. Hør mere historie om Mou, hvor Vera fortæller.
  • …at Street Food er det populære udtryk for traditionen med at spise mad fra små boder på gaden eller markedspladser – noget, som man kan opleve over hele verden. Her i Danmark kan vi også være stolte af vores nationale street food, nemlig den elskede hot dog, som er blevet solgt fra de danske pølsevogne i over 100 år.