Oksekødsuppe med pasta, parmesan, basilikum og cherrytomater

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Oksekødsuppe med pasta, parmesan, basilikum og cherrytomater

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke Mou Oksekødsuppe, 1000 g
  • 300 g pasta efter eget valg, for eksempel konkylier eller skruer
  • 1 bk. cherrytomater
  • 36 blade basilikum
  • Et stykke parmesan, ca. 100 g
  • Peber
  • Evt. olivenolie
  • Godt brød, for eksempel surdejsbrød
  • Evt. olivenolie
Print opskrift

Dampende varm oksekødsuppe med parmesan, basilikum og andre italienske minder

Særligt når det er efterår, vinter, eller bare rusket og regnfuldt, så kommer vi nemt til at drømme om ferieminder og skønne smagsoplevelser fra Sydeuropa. Og så er det, at denne dejlige variation af Mou Oksekødsuppe er helt på sin plads. 

Vi tager nemlig den klassiske oksekødsuppe, som er kogt på okseskanker, oksekraftben og alle de klassiske suppeurter i hele otte timer. Og så fylder vi på med skønne smage fra den italienske sommer, som tomater, basilikum, parmesan og friskkogt pasta. En skøn suppe med ingredienser, som du ofte alligevel har i huset.

Mou Oksekødsuppe er nok en af de mest klassiske danske supper – lige fra mormorkøkkenet. Så hvis du har lyst til den rene, uforfalskede smag af langtidskogt okse, så sørg lige for at have en pakke Mou Oksekødsuppe klar i fryseren. Så er du altid klar til at servere et velsmagende, kærligt måltid – til dig selv, og dem, du vil glæde med god mad.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Oksekødsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt gryden over medium varme, og varm langsomt suppen op til kogepunktet.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  3. Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve.
  4. Riv parmesanen, eller høvl den i tynde flager med en kartoffelskræller.
  5. Fordel den kogte pasta og de halve cherrytomater i bunden af fire skåle, og hæld den varme oksekødsuppe over pasta og tomater.
  6. Top hver portion med en skefuld parmesan, nogle basilikumblade og et godt drys peber, frisk fra kværnen. Server resten af parmesanen samt godt brød til.
  7. Server straks.

Velbekomme!


Tips

  • Lad dig inspirere af de italienske suppetraditioner, og giv hver portion suppe et godt skvæt olivenolie lige inden servering. Brug din bedste olivenolie til formålet – så kan du nyde, hvordan olivenoliens skønne smag af friskslået græs og et strejf af peber blander sig med de søde tomater og den dampende varme og fyldige oksekødsuppe.
  • Suppe vil have brød til! Her har vi foreslået surdejsbrød. Vil du prøve noget andet? Hvorfor så ikke matche denne suppe med italiensk inspiration med vores italienske grissini, hvor vi bager lange brødstænger med tomatsauce og revet ost? Find opskriften her.
  • I denne suppe koger vi pasta til fyld i suppen, men hvis du har en rest kogt pasta fra dagen før stående i køleskabet, så kan du sagtens bruge den i stedet, og dermed undgå madspild. Tag den kogte pasta frem, og vær sikker på, at pastaen ikke er klistret for meget sammen, mens den lå i køleskabet. Hæld herefter pastaen i den varme suppe, og lad den varme med et par minutter. Supernemt og en god måde at bruge sine rester på!

Vidste du...

…at Mou Oksekødsuppe sammen med Mou Hønsekødsuppe var de første supper, der blev sat i produktion hos slagterparret Vera og Sigurd Mou i Esbjerg i 1960’erne? Men faktisk var det deres populære kød- og melboller, der startede hele Mou-eventyret. Det kan du læse og høre mere om her.

…at basilikum er en af de mest populære krydderurter i det italienske køkken? Det er typisk den grønne basilikum, der finder vej til salater, supper og den klassiske pesto, men der findes mange andre varianter af basilikum, som for eksempel den røde basilikum, eller Thai-basilikum, som er uundværlig i det asiatiske køkken.