Gullaschsuppe opskrift

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Gullaschsuppe opskrift

  • 1 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 300 g oksebov i 2x2 cm tern
  • 2 tsk. hel spidskommen
  • 2 spsk. paprika
  • 100 g løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 70 g tomatpure
  • 400 ml hakkede tomater
  • 8 dl råsuppe (oksekødssuppe)
  • 150 g rød peberfrugt i små tern
  • 150 g kartofler i små tern
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kværnet peber
Topping
  • 20 g smør
  • 150 g blandede svampe i mindre stykker
  • Salt og kværnet peber
  • 1 dl hakket persille
Print opskrift

Grundopskrift på klassisk ungarsk gullaschsuppe

Forestil dig dette: Det er efterår, vinden rusker, og regnen trommer mod ruden. Du sidder sammen med familien om middagsbordet og nyder en smagfuld, varm portion gullaschsuppe. Kan du også næsten smage den krydrede suppe og de møre tern af oksekød allerede?

Ungarsk gullaschsuppe er en klassiker i de kølige efterårs- og vintermåneder. Med denne opskrift kan du lave den velkendte suppe helt fra bunden og give den masser af kærlighed, så den kan varme dig på en gråvejrsdag.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Varm smør op i en gryde, og brun tern af oksebov, til det er gyldent på alle sider.
  • Kom spidskommen, paprika, løg, hvidløg i, og lad det brune med kødet.
  • Kom tomatpure på, og rør rundt. Kom hakket tomat og råsuppe ved, og lad det koge mørt i min. 1 time. Check at kødet er mørt, eller giv det lidt længere tid.
  • Kom rød peberfrugt og kartofler i tern ved, og lad det koge i 15 min.
  • Varm en pande op med smør. Rist de blandede stykker svampe, til de er gyldne, og smag til med salt og peber.
  • Top gullaschsuppen med ristede svampe, og pynt med hakket persille.
  • Velbekomme!

 


Tips

Servér sprøde butterdejsstænger til gullaschsuppen

Kan du godt lide at servere lækkert tilbehør til dine supper, skal du prøve at lave sprøde butterdejsstænger til din gullaschsuppe. Den lune butterdej toppet med frisk rosmarin og havsalt er et sikkert hit blandt alle gæster, store som små.

Få opskriften på butterdejsstænger

 

Der findes grundopskrifter på mange niveauer

Der er noget særligt ved at lave sine supper fra bunden. Gullaschsuppe er en af de grundsupper, der tager længere tid, og der findes også supper, der ikke kræver så meget forberedelse eller alverdens ingredienser. Et godt bud er tomatsuppe, som kun tager en god halv time at lave – og de fleste ingredienser har du sikkert allerede derhjemme.

Sådan laver du tomatsuppe fra bunden

 

Prøv vores færdiglavede gullaschsuppe

Har du brug for en ekstra nem aftensmadsløsning? Så kan du prøve vores færdiglavede gullaschsuppe, som vi har fyldt med mørt oksekød og smagfulde grøntsager. Det eneste, du skal gøre, er at tø suppen op, og nyde den samme gode smag, som hvis du lavede gullaschsuppen fra bunden.

Prøv gullaschsuppe fra Mou