Couscous salat med stegte kødboller

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Couscous salat med stegte kødboller

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Dressing
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • ½ tsk. groft salt
Couscous salat
  • 300 g fuldkornscouscous
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • 1 stort rødløg, finthakket
  • ½ agurk i små tern
  • 2 dl grofthakket frisk mynte
  • 250 g cherrytomater i halve
Stegte kødboller Print opskrift

Smagfuld og mættende couscous salat med stegte kødboller

Denne skønne og mættende salat med stegte kødboller er nem hverdagsmad på en travl dag. Couscous salaten er fyldt med gode sager som agurk, tomat og mynte. Salaten serveres med en sød chilidressing og toppes med kødboller stegt i sød chilisauce, hvilket smager himmelsk til den friske salat. Prøv den marokkansk inspirerede salat næste gang du har lyst til nem og lækker aftensmad…


Sådan tilbereder du retten

  • Rør cremefraiche sammen med sød chilisauce og salt. Smag dressingen til.
  • Kog couscousgrynene efter anvisningen på emballagen. Vend den kogte couscous med citronsaft, rødløg, agurk og mynte.
  • Læg couscous-blandingen i bunden af et stort fad. Fordel tomater herpå.
  • Lad olien blive varm i en stor pande. Steg kødbollerne ved høj varme i ca. 5 min - til de er gyldne og gennemstegte.
  • Skru ned på lav varme, fordel chilisaucen over kødbollerne og vend dem heri.
  • Fordel de stegte kødboller på couscoussalaten, pynt med mynteblade og server med dressing.


Tips

Brug din favorit krydderurt

Er du ikke så vild med mynte, så erstat myntebladene med fx persille eller basilikum. Salaten smager også skønt med masser af koriander.

Brug kødbollerne kreativ

Kødbollerne kan bruges i mange andre retter end suppe. Prøv dem også i den klassiske pastaret med tomatsauce ala Lady og Vagabonden. Find opskriften på Kødboller i tomatsauce.