Nudelsalatmed kødboller og cashewnødder

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Nudelsalatmed kødboller og cashewnødder

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g Mou Kødboller
  • 1 spsk. olie
  • 250 g egg noodles
  • 200 g slikærter
  • 1 spsk. soya
  • 1 spsk. limesaft
  • 3 spsk. olie
  • 2 dl cashewnødder
  • Gulerødder
  • 1 limefrugt
Print opskrift

Lækker ’Street food’ med saftige, ristede kødboller

Er du også vild med ’Street food’, altså al den lækre mad, som har rødder i hele verdens gadekøkkener, særligt i Asien og Sydamerika? Og som nu har fundet vejen til de danske madmarkeder? Typisk for maden fra gadekøkkenerne er, at der er masser af smag, en høj lækkerheds-faktor, og at maden er nem at spise med bare en gaffel eller et par spisepinde.

Her får du opskriften på en superlækker nudelsalat med sprøde ærter, søde cashewnødder og en aromatisk dressing. Vejen til succesen går dog via de gyldne og saftige Mou Kødboller, som lige bliver ristet på panden, inden de binder hele retten sammen. Mou Kødboller består kun af naturlige ingredienser, og følger principperne fra dengang Sigurd og Vera Mou trillede de første boller i deres forretning.

Denne asiatisk inspirerede nudelsalat vil ret sikkert være en kæmpe succes blandt familiens yngre medlemmer, som vil elske at slubre nudler, dressing og lune kødboller i sig, gerne med hjælp fra et par spisepinde. Og hvis der – mod forventning – bliver rester tilovers, er salaten perfekt som madpakke. Du kan nemt få flere grøntsager ind i retten, hvis du ønsker det. Se under Tips for nogle idéer.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Varm den ene spsk. olie på en pande og rist kødbollerne heri, indtil de er gyldne og gennemvarme.
  2. Kog imens nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og brus hurtigt nudlerne over med koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
  3. Gør ærterne i stand ved at fjerne stilken, hvis den stadig sidder på. Giv ærterne et hurtigt opkog i letsaltet vand, hæld vandet fra, og brus over med iskoldt vand – så bevarer de de flotte grønne farve.
  4. Vend nudler, kødboller, ærter, soja, lime og olie sammen, og tilsæt også cashewnødder.
  5. Vask og skræl et par gulerødder, og skær limefrugten ud i både.
  6. Server straks nudelretten i dybe skåle eller ’kinaboxe’ af karton, og find eventuelt spisepindene frem. Server straks sammen med de sprøde gulerødder ved siden af samt en limebåd pr person.

Velbekomme.


Tips

  • Vil du gøre dit måltid lidt grønnere? Så er der masser af muligheder for at tilsætte flere grøntsager til denne hyggelige ret. Du kan skære gulerødderne i små tændstikker og vende dem i retten, og gøre det samme med peberfrugt, bønnespirer og bladselleri. Du kan endda bruge tynde strimler af rå rødkål – det giver et godt knas, og smager dejligt med marinaden på.
  • Vil du give dine kødboller et ekstra asiatisk pift? Så bland 3 spsk soja med 1 spsk rørsukker eller sirup og 1 spsk revet ingefær eller hvidløg, og hæld denne blanding på panden sammen med kødbollerne, når de er næsten færdige – så bliver de flotte og glaserede med en skøn krydret, sød overflade. Den lækre soya-glasering bliver næsten som karamel, så pas på, at massen ikke brænder på.
  • Når man siger asiatisk ’Street food’, så siger man også friske krydderurter. Denne lune salat vil blive endnu mere lækker, hvis du har mulighed for at give den et skud krydderurter, som for eksempel frisk koriander, mynte eller Thai-basilikum.

Vidste du...?

…at kødbollerne fra Mou var et af slagterparret Vera og Sigurd Mous første produkter? Da parret satte produktionen af kød- og melboller i gang, gik der ikke længe, før de tilfreds kunder også ville have suppe. Og sådan begyndte eventyret. 

…at ’Street food’ er kendt langt tilbage i historien. Faktisk har man fundet masser af gadekøkkener i oldtidsbyen Pompeji, hvor byens borgere guffede retter som stegt fisk og kikærtesuppe i sig. I Danmark må den elskede danske hot dog siges at være vores national-street food.