
Ristede melboller med salat og revet parmesan
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 300 g Mou Melboller
- 2 spsk. stegeolie eller smør
- 400 g blandede salater (f.eks. frisée, egeblade, krøl-/hovedsalat)
- 1 lille løg, evt. rødløg
- 2 spsk. bredbladet persille
- ½ usprøjtet citron
- 2 spsk. kapers
- 40 g revet parmesan
- 1 spsk. god olivenolie
- Groft brød
Sådan tilbereder du retten
- Hæld melbollerne op på en tallerken og lade dem tø op i 10 minutter.
- Skyl imens salaten og dup den tør med lidt køkkenrulle eller et viskestykke.
- Skær løget i fine tern og hak persillen fint. Riv citronskallen på et fint rivejern (pas på ikke at få den hvide hinde med) og hak kapers groft.
- Kom salaten i en skål sammen med løg, persille, citronskal og kapers.
- Varm en non-stick/teflonpande op med olie eller smør, og rist de optøede melboller gyldne i cirka 8-10 minutter. Det er vigtigt, at du bruger en non-stick pande, da melbollerne ellers nemt kan hænge fast.
- Tag de gyldne melboller af panden, uden at den resterende olie følger med. Kom bollerne i salatskålen sammen med olivenolien.
- Vend ingredienserne sammen, smag eventuelt til med noget af saften fra den halve citron samt salt og peber, og drys med parmesan.
- Server straks med groft brød.
Velbekomme!
Tips
- Melbollerne er et dejligt fyld i salaten, men hvis du har lyst til mere fyld, så kan du tilsætte strimler af stegt eller kogt kylling. Brug en rest fra et andet måltid, eller steg hurtigt et kyllingebryst på panden, og krydr med salt, peber og tørrede krydderurter. Du kan også riste en pakke Tulip Bacon i tern, lade baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle, og tilsætte til salaten.
- Denne salat vil være en genial ledsager til en skål varm suppe! Prøv for eksempel at servere den til en portion Mou Økologisk Tomatsuppe, som er en ren, cremet tomatsuppe uden fyld – kogt på vores gode grundsuppe med høns, oksekraftben og suppeurter, og derefter tilsat solmodne tomater og frisk piskefløde. Du kan binde de to retter sammen ved at tilbyde frisk basilikum til at drysse på både suppe og salat.
- De lækre sprøde melboller kan sagtens få selskab af lidt flere grøntsager. Du kan for eksempel tilsætte en lille rød peberfrugt, skåret i tern og 200 gram skyllede, halverede cherrytomater for mere grønt fyld. Vend salaten med en skefuld basilikumpesto og server straks.
Vidste du…?
- …at mel- og kødbollerne blev startskuddet til Mou-eventyret, da slagterparret Vera og Sigurd Mous suppeboller blev så populære, at de blev nødt til at udbygge produktionen? Hør Vera Mou fortælle mere om det her.
- …at Vera Mou fremstillede sine melboller efter sin mors gamle opskrift?