Ristede melboller med salat og revet parmesan

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Ristede melboller med salat og revet parmesan

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 300 g Mou Melboller
  • 2 spsk. stegeolie eller smør
  • 400 g blandede salater (f.eks. frisée, egeblade, krøl-/hovedsalat)
  • 1 lille løg, evt. rødløg
  • 2 spsk. bredbladet persille
  • ½ usprøjtet citron
  • 2 spsk. kapers
  • 40 g revet parmesan
  • 1 spsk. god olivenolie
  • Groft brød
Print opskrift

​Lækre gyldne melboller i en krydret salat

Melboller i salat?? Kan man det? JA! Og med stort held endda! Melbollen kan nemlig meget mere end dens traditionelle opgave, som plejer at være et lækkert fyldigt tilbehør til en god portion velkogt suppe - som for eksempel en Mou Hønsekødsuppe.

Men her går vi andre veje. Vi tager nemlig de lækre, faste melboller, og rister dem gyldne og sprøde på panden, og serverer dem som en del af en frisk salat med masser af fine, krydrede smage. Måske kender du den italienske Gnocchi, som er det tætteste, italienerne kommer på en melbolle? Den serveres også tit ristet, og det har vi ladet os inspirere af. Og vi er ret sikre på, at både store og små vil være helt vilde med den sprøde skorpe rundt om det milde, cremede indre på melbollen.

Vores Mou Melboller er lavet med de traditionelle ingredienser, blandt andet hvedemel, fedtstof og selvfølgelig masser af æg! Det giver en skøn, rund og hyggelig smag – perfekt både i suppe og salat.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Hæld melbollerne op på en tallerken og lade dem tø op i 10 minutter.
  2. Skyl imens salaten og dup den tør med lidt køkkenrulle eller et viskestykke.
  3. Skær løget i fine tern og hak persillen fint. Riv citronskallen på et fint rivejern (pas på ikke at få den hvide hinde med) og hak kapers groft.
  4. Kom salaten i en skål sammen med løg, persille, citronskal og kapers.
  5. Varm en non-stick/teflonpande op med olie eller smør, og rist de optøede melboller gyldne i cirka 8-10 minutter. Det er vigtigt, at du bruger en non-stick pande, da melbollerne ellers nemt kan hænge fast.
  6. Tag de gyldne melboller af panden, uden at den resterende olie følger med. Kom bollerne i salatskålen sammen med olivenolien.
  7. Vend ingredienserne sammen, smag eventuelt til med noget af saften fra den halve citron samt salt og peber, og drys med parmesan.
  8. Server straks med groft brød.

Velbekomme!


Tips

  • Melbollerne er et dejligt fyld i salaten, men hvis du har lyst til mere fyld, så kan du tilsætte strimler af stegt eller kogt kylling. Brug en rest fra et andet måltid, eller steg hurtigt et kyllingebryst på panden, og krydr med salt, peber og tørrede krydderurter. Du kan også riste en pakke Tulip Bacon i tern, lade baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle, og tilsætte til salaten.
  • Denne salat vil være en genial ledsager til en skål varm suppe! Prøv for eksempel at servere den til en portion Mou Økologisk Tomatsuppe, som er en ren, cremet tomatsuppe uden fyld – kogt på vores gode grundsuppe med høns, oksekraftben og suppeurter, og derefter tilsat solmodne tomater og frisk piskefløde. Du kan binde de to retter sammen ved at tilbyde frisk basilikum til at drysse på både suppe og salat.
  • De lækre sprøde melboller kan sagtens få selskab af lidt flere grøntsager. Du kan for eksempel tilsætte en lille rød peberfrugt, skåret i tern og 200 gram skyllede, halverede cherrytomater for mere grønt fyld. Vend salaten med en skefuld basilikumpesto og server straks.

 

Vidste du…?

  • …at mel- og kødbollerne blev startskuddet til Mou-eventyret, da slagterparret Vera og Sigurd Mous suppeboller blev så populære, at de blev nødt til at udbygge produktionen? Hør Vera Mou fortælle mere om det her.
  • …at Vera Mou fremstillede sine melboller efter sin mors gamle opskrift?