Økologisk Tomatsuppemed italienske pizzastænger og mini mozzarella

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Økologisk Tomatsuppemed italienske pizzastænger og mini mozzarella

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Suppe
  • 1 pk. Mou Økologisk Tomatsuppe, 800 g
  • 2 ps. mini mozzarella
Italienske pizzastænger
  • 4 skiver daggammelt brød
  • 8 spsk. tomatsauce
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 dl revet ost
Print opskrift

Økologisk tomatsuppe med hilsen til Italien

Tomatsuppe er en populær klassiker i mange familier og med god grund. Både børn og voksne kan lide den lækre, milde og cremede smag, som tomatsuppen er kendt for. Og så er der bare noget rigtig hyggeligt og hjemligt over en dejlig skål tomatsuppe.

Mange forbinder nok tomaten med familiefavoritterne fra det italienske køkken – tænk på lækre spaghettisaucer, smukke tomatsalater og den elskede pizza. I denne opskrift låner vi derfor nogle superlækre elementer fra Italien til at ledsage suppen. Det bliver SÅ lækkert – og så gør det jo heller ikke noget, at det er nem mad, både til frokost, aftensmad og til en flok sultne børn, der bare trænger til noget godt.

Vi har her brugt Mou Økologisk Tomatsuppe som base for suppen og tilføjet et par ekstra elementer for at fuldende retten. Når vi laver vores økologiske tomatsuppe, så begynder vi med at koge en grundsuppe på hele økologiske høns, økologiske oksekraftben og økologiske suppeurter. Vi koger suppen i otte timer for at få den ultimative smag ud af råvarerne. Herefter tilsætter vi tomat, piskefløde og krydderier – alt økologisk, naturligvis. Det giver en lækker og cremet suppe med en god smag af tomater og krydderier.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 200 °C
  2. Åben pakken med Mou Økologisk Tomatsuppe. Læg den frosne suppe i en gryde og sæt over på medium varme. Varm suppen op til kogepunktet.
  3. Fordel tomatsauce på brødskiverne og drys derefter med revet ost og olivenolie (se ’Tips’).
  4. Skær hver skive igennem på langs og læg på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  5. Bag pizzastængerne i ovnen i 8-10 minutter. Tag pladen ud af ovnen, når osten er gylden, og læg brødene på et lille fad.
  6. Fordel suppen i fire skåle, og server enten mini mozzarellaerne til, eller læg et par stykker i hver skål og hæld suppen over, så mozzarellaen begynder at smelte en smule.
  7. Server med det samme sammen med de sprøde italienske pizzastænger.

Velbekomme!


Tips

Hvis du har lyst til lidt ekstra grønt i suppen, så kan du blive i den italienske stil og tilføje lidt rå peberfrugt, når suppen hældes op i skålene. Det giver et dejligt pikant knas og et friskt pift til suppen.

  • Du kan nemt lave en masse variationer over pizzastængerne, hvis du har lyst til det! Hvis du tænker på din yndlingspizza, så står alle døre åbne for, hvilket ekstrafyld, du kan komme på pizzastængerne. Prøv for eksempel lidt strimlet skinke, et par skiver pølse, lidt løg i papirstynde skiver, nogle skiver champignon, oliven eller friske tomater i små stykker. Lige meget hvad, så passer de fleste pizza-elementer til den gode tomatsuppe!
  • Pizzastænger er en rigtig god måde at få brugt daggammelt brød på. Hvis du ikke har et helt brød i huset, så kan du også bruge et pitabrød eller to pr spisende, flække det og bruge det som base for en lækker minipizza som ledsager til suppen.

Vidste du…?

  • …at Mou har flere økologiske supper i sortimentet, for eksempel Mou Økologisk Hønsekødsuppe og Mou Økologisk Karrysuppe? Du finder også flere økologiske varer blandt vores suppetilbehør – faktisk kan du både få Mou Økologiske Kødboller og Mou Økologiske Kød- og Melboller til din suppe.
  • …at mozzarella er en frisk ostetype, der kommer fra området syd for Napoli i Italien? Den oprindelige mozzarella laves af mælk fra bøfler, som er særligt aromatisk, men det meste friske mozzarella kommer i dag fra komælk. Den nylavede ostemasse æltes med meget varmt vand, og det er det, der gør mozzarellaen så god til at smelte i lange, seje tråde.