Økologisk Tomatsuppemed pasta, pølser og peberfrugt

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Økologisk Tomatsuppemed pasta, pølser og peberfrugt

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Økologisk Tomatsuppe, 800 g
  • 160 g pasta (f.eks. penne)
  • 150 g Tulip Bacon i tern
  • 8 brunchpølser
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 chili
Print opskrift

Børnefavoritten: tomatsuppe med pasta, pølser og bacon

Lad os bare være helt ærlige: der er nogle retter, som engang imellem kan fremkalde en lille næserynke hos de yngste – og så er der de retter, som i løbet af ingen tid bliver husets familiefavorit.

Denne dejlige opskrift, baseret på Mou Økologisk Tomatsuppe, rummer lige præcis alle de lækre sager, der kan få mundvandet frem hos de fleste børn: lækker bacon, nykogt pasta, skønne sprøde pølser og gnavegrøntsagsfavoritten peberfrugt. Det hele serveret omgivet af en skøn, mild og cremet økologisk tomatsuppe.

Denne opskrift er naturligvis helt genial som aftensmad – men mon ikke også den kan gøre sig godt som en fyldig frokost til en børnefødselsdag?

Når det er sagt, så er voksne naturligvis også velkomne til at spise med. Her kan du, for at give suppen en lidt mere voksen smag, krydre ekstra med chili eller måske bruge en god spicy chorizo-pølse i brunch-størrelse.

Mou Økologisk Tomatsuppe er brugt som base for suppen, så den er ekstra nem at lave og stadig fuld af smag. Vi har nemlig brugt rigtig lang tid, faktisk hele otte timer, på at koge økologiske høns og oksekraftben samt en masse gode suppeurter, til en dejlig grundsuppe, som derefter har fået godt med tomat, god økologisk piskefløde og et strejf af basilikum.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Åben pakken med Mou Økologisk Tomatsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Varm op over medium varme til suppen når kogepunktet.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, så den er al dente. Se eventuelt ’Tips’ nedenfor.
  3. Steg Tulip Bacon i tern på en pande et par minutter. Rør jævnligt rundt i gryden og fortsæt med at stege til ternene er gyldne og fedtet er smeltet af. Baconen skal dog ikke blive helt sprød.
  4. Tag baconternene af panden med en riflet paletkniv eller lignende, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
  5. Steg brunchpølserne imens (eller chorizopølserne, hvis du hellere vil have en lidt mere ’voksen’ smag) i det efterladte fedtstof på den pande, hvor du stegte baconen, indtil pølserne er let sprøde og gennemvarme.
  6. Gør peberfrugterne i stand ved at skære endeskiven med stilken af, og fjern frøene inde i peberfrugten. Skær begge peberfrugter i lange strimler.
  7. Vask den lille chili, fjern kerner (pas på fingrene – de kan godt ’bide’ lidt ved direkte kontakt med huden) og hak chilien helt fint.
  8. Hæld forsigtigt den nystegte bacon i den nu varme suppe. Tilsæt også pasta, chili, peberfrugt og pølser, og varm hele suppen godt igennem.
  9. Fordel suppen i fire skåle med en pølse eller to pr. person, og servér den rygende varme suppe straks.

Velbekomme!

 


Tips

  • Hvis du har travlt, kan du eventuelt skifte en stor type pasta (som penne eller skruer) ud med en pastatype med kortere kogetid, for eksempel suppehorn eller æggenudler. Pas endelig på ikke at koge disse typer pasta for længe!
  • Selvom vi har piftet denne suppe op med nykogt pasta, så vil et godt nybagt brød eller måske en gang sprøde croutoner være et rigtig lækkert tilbehør til suppen. Prøv for eksempel dette suppebrød eller disse let krydrede croutoner, som endda kan hjælpe dig af med et par skiver brød fra i går.
  • Mange kan godt lide at give deres tomatsuppe et ekstra cremet løft. Derfor kan du for eksempel servere en lille skål iskold creme fraiche til som kontrast til chilien. Eller du kan sætte en skål med en portion af din yndlingsost, revet fint, på bordet til fri afbenyttelse.

 

Vidste du…

… at der findes mellem 50 og 60 forskellige typer pasta i Italien? Og at nogle af dem endda har flere forskellige navne!

…at Mou også kan tilbyde flere andre økologiske supper, for eksempel Mou Økologisk Hønsekødsuppe?