Kødboller i tomatsauce

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Kødboller i tomatsauce

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Tomatsauce
  • 1 spsk. olie
  • 3 grofthakkede løg
  • 1 stort fed hvidløg, finthakket
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 spsk. finthakket frisk timian eller tørret timian
  • 1 spsk. sukker
  • 1½ tsk. groft salt
Spaghetti & kødboller Topping
  • Frisk timian
Print opskrift

Spaghetti med kødboller i hjemmelavet, smagfuld tomatsauce

Kødboller i tomatsauce er en elsket klassiker af både børn og voksne. Den nemme pastaret er kendt fra tegnefilmen Lady og Vagabonden. I denne version bliver pastaretten serveret med kødboller - og det gør den bestemt ikke mindre lækker… Tomatsaucen er hjemmelavet, helt fra bunden med masser af smag af tomat, hvidløg og timian. Server spaghetti med kødboller næste gang du får lyst til en bid af Italien på en hverdagsaften…

 


Sådan tilbereder du retten

  • Lad olien blive varm i en gryde ved kraftig varme. Svits løgene i ca. 2 min.
  • Tilsæt hvidløg, hakkede tomater, timian, sukker og salt.
  • Kog saucen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Blend saucen med en stavblender og smag til.
  • Tilsæt kødbollerne og lad saucen koge videre i ca. 5 min - til kødbollerne er gennemvarmede.
  • Kog imens spaghettien i letsaltet vand efter anvisning på emballagen.
  • Anret spaghetti og tomatsaucen med kødboller i et stort fad eller i dybe tallerkener.
  • Pynt med frisk timian og server.

 


Tips

Brug din favorit krydderurt

Den hjemmelavede tomatsauce har masser af smag fra tomater, løg, hvidløg og timian. Timian kan erstattes med både rosmarin og basilikum – alt efter hvad du har i haven eller stående på krydderihylden.

Andre ideer til pastaretter med kødboller

De små kødboller kan både bruges som topping på salater og i mange andre pastaretter. Prøv fx denne lækre pastaret med pesto.