
Tomatsuppemed bagte tomater og frisk tomatsalsa
- 1 t. 10 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk. Mou Økologisk Tomatsuppe, 1000 g
- 200 g cherrytomater, skæres i kvarte
- 2 tsk. friskhakket rosmarin
- 400 g modne tomater, skæres i tern
- 1 lille rødløg
- ½ rød chili
- 1 lille fed hvidløg
- 0,5 dl limesaft
- 1 spsk. finthakket, bredbladet persille
- Friskkværnet salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Vask cherrytomaterne og skær dem i kvarte med en skarp kniv. Hvis tomaterne er meget små, kan du nøjes med at skære dem i halve.
- Vend de kvarte tomater med rosmarin samt lidt salt og peber. Fordel tomaterne på et stykke bagepapir på en bageplade og lad dem bage en time i ovnen.
- Vask de modne tomater og skær dem i små tern med en skarp kniv. Skær rødløget i helt fine tern. Pil hvidløgsfeddet og riv det fint. Skær den røde chili i småbitte tern. (Se "Tips" nedenfor.)
- Vend alle elementerne til salsaen sammen med limesaft og smag til med salt og peber. Tilsæt den finthakkede persille til sidst.
- Åben pakken med Mou Økologisk Tomatsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Varm op til kogepunktet, og lad suppen koge igennem.
- Tag tomaterne ud af ovnen, og lad dem køle en anelse.
- Læg en skefuld bagte tomater og en skefuld tomatsalsa i hver skål og sæt skålene på bordet. Hæld suppen over ved bordet. Server resten af de to slags tilbehør til.
Velbekomme!
Tips
- Knasende sprødt brød er et skønt supplement til en god tomatsuppe. Hvad med at blive i tomattemaet, og servere et par lækre italienske breadsticks med ost og tomat til suppen? Find opskriften her.
- Tomatsuppe har det rigtig godt med utroligt mange slags tilbehør – for eksempel er ost og tomat en klassisk vinder-kombination. Hvad med at prøve suppen med lun, fast gedeost, revet citronskal og friskkværnet peber? Gedeosten brækkes i stykker ned i tallerkenen, og den rygende varme suppe øses over. Pynt med en anelse fintrevet citronskal og et drej friskkværnet peber som en anderledes frokostret.
- Chili kan variere enormt i styrke, så smag eventuelt lige på en lille flis, inden du hakker løs. Hvis du vil undgå, at de brændende stærke olier fra chilien generer dine fingre, kan du eventuelt tage et par handsker på.
Vidste du...
… at Mou har flere tomatsupper på hylden? Udover den enkle, cremede Mou Økologisk Tomatsuppe med et strejf af basilikum kan vi både byde på Mou Tomatsuppe med suppenudler og Mou Tomatsuppe med kødboller og krydderurter. … at vi ikke er de eneste, der ikke kan få nok af tomater! I den spanske landsby Buñol mødes folk hvert år i store tomatkampe, hvor over 120 tons tomater flyver gennem luften! Vi foretrækker nu suppe…