Tomatsuppemed bagte tomater og frisk tomatsalsa

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tomatsuppemed bagte tomater og frisk tomatsalsa

  • 1 t. 10 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 pk. Mou Økologisk Tomatsuppe, 1000 g
Bagte tomater
  • 200 g cherrytomater, skæres i kvarte
  • 2 tsk. friskhakket rosmarin
Tomatsalsa
  • 400 g modne tomater, skæres i tern
  • 1 lille rødløg
  • ½ rød chili
  • 1 lille fed hvidløg
  • 0,5 dl limesaft
  • 1 spsk. finthakket, bredbladet persille
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Cremet tomatsuppe med tomat-tilbehør i alle afskygninger!

Er du også kæmpe tomat-fan? Og elsker du også bare de utallige måder, som dette lækre røde bær (jeps, det ER nemlig et bær) kan tilberedes på? Så vil du elske denne superlækre opskrift, hvor vi viser tomaten fra alle sine bedste sider og får alle smagsnuancer frem i retten.

Vi tager udgangspunkt i Mou Økologisk Tomatsuppe – en rigtig lækkerbisken, hvor vi har kogt en grundsuppe på økologiske høns og oksekraftben i hele otte timer. Herefter har vi tilsat godt med økologisk tomat, gjort suppen skøn og cremet med øko-piskefløde og til sidst smagt til med tomatens bedste krydderurte-ven, nemlig basilikum. Helt enkelt, helt rent og med masser af smag.

Men vi vil have flere tomater! Derfor har vi langtidsbagt en portion cherrytomater, så de bliver ekstra søde og koncentrerede i smagen Og så supplerer vi med en syrlig og frisk tomatsalsa som det pikante pift – lige noget for enhver tomatelsker.

Server retten om sommeren som en let aftensmad eller en lækker forret, når de friske tomater er allersødest. Om vinteren, hvor tomaterne er knapt så søde, kan du hjælpe dem på vej med et nip sukker, både i salsaen og i ovnen.

Velbekomme!


Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Vask cherrytomaterne og skær dem i kvarte med en skarp kniv. Hvis tomaterne er meget små, kan du nøjes med at skære dem i halve.
  3. Vend de kvarte tomater med rosmarin samt lidt salt og peber. Fordel tomaterne på et stykke bagepapir på en bageplade og lad dem bage en time i ovnen.
  4. Vask de modne tomater og skær dem i små tern med en skarp kniv. Skær rødløget i helt fine tern. Pil hvidløgsfeddet og riv det fint. Skær den røde chili i småbitte tern. (Se "Tips" nedenfor.)
  5. Vend alle elementerne til salsaen sammen med limesaft og smag til med salt og peber. Tilsæt den finthakkede persille til sidst.
  6. Åben pakken med Mou Økologisk Tomatsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Varm op til kogepunktet, og lad suppen koge igennem.
  7. Tag tomaterne ud af ovnen, og lad dem køle en anelse.
  8. Læg en skefuld bagte tomater og en skefuld tomatsalsa i hver skål og sæt skålene på bordet. Hæld suppen over ved bordet. Server resten af de to slags tilbehør til.

Velbekomme!


Tips

  •  Knasende sprødt brød er et skønt supplement til en god tomatsuppe. Hvad med at blive i tomattemaet, og servere et par lækre italienske breadsticks med ost og tomat til suppen? Find opskriften her.
  • Tomatsuppe har det rigtig godt med utroligt mange slags tilbehør – for eksempel er ost og tomat en klassisk vinder-kombination. Hvad med at prøve suppen med lun, fast gedeost, revet citronskal og friskkværnet peber? Gedeosten brækkes i stykker ned i tallerkenen, og den rygende varme suppe øses over. Pynt med en anelse fintrevet citronskal og et drej friskkværnet peber som en anderledes frokostret.
  • Chili kan variere enormt i styrke, så smag eventuelt lige på en lille flis, inden du hakker løs. Hvis du vil undgå, at de brændende stærke olier fra chilien generer dine fingre, kan du eventuelt tage et par handsker på.

Vidste du...

… at Mou har flere  tomatsupper på hylden? Udover den enkle, cremede Mou Økologisk Tomatsuppe med et strejf af basilikum kan vi både byde på Mou Tomatsuppe med suppenudler og Mou Tomatsuppe med kødboller og krydderurter. … at vi ikke er de eneste, der ikke kan få nok af tomater! I den spanske landsby Buñol mødes folk hvert år i store tomatkampe, hvor over 120 tons tomater flyver gennem luften! Vi foretrækker nu suppe…

Flere opskrifter med tomat

Fyldig italiensk-inspireret tomatsuppe

med saftige, krydrede kødboller

Tomatsuppe

med feta og agurk

Tomatsuppe

med quinoa, squash og rugbrødschips

Suppetilbehør

Det gode suppebrød

Hjemmelavede croutoner

Rugbrødscroutoner

med hvidløg og urtesalt

Mou produkter

Produkter / Suppe
Mou Tomatsuppe

1000 g

Produkter / Suppe
Mou Økologisk Tomatsuppe

800 g

Produkter / Suppe
Mou Tomatsuppe med Kødboller og Krydderurter

700 g