Tomatsuppe med frisk tomatsalsa

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Tomatsuppe med frisk tomatsalsa

  • 1 t. 10 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Tomatsalsa
  • 400 g modne tomater, skæres i tern
  • 1 lille rødløg
  • ½ rød chili
  • 1 lille fed hvidløg
  • 0,5 dl limesaft
  • 1 spsk. finthakket, bredbladet persille
  • Friskkværnet salt og peber
Print opskrift

Cremet tomatsuppe med tomat-tilbehør i alle afskygninger!

Er du også kæmpe tomat-fan? Og elsker du også bare de utallige måder, som dette lækre røde bær (jeps, det ER nemlig et bær) kan tilberedes på? Så vil du elske denne superlækre opskrift, hvor vi viser tomaten fra alle sine bedste sider og får alle smagsnuancer frem i retten.

Vi tager udgangspunkt i Mou Økologisk Tomatsuppe – en rigtig lækkerbisken, hvor vi har kogt en grundsuppe på økologiske høns og oksekraftben i hele otte timer. Herefter har vi tilsat godt med økologisk tomat, gjort suppen skøn og cremet med øko-piskefløde og til sidst smagt til med tomatens bedste krydderurte-ven, nemlig basilikum. Helt enkelt, helt rent og med masser af smag.

Men vi vil have flere tomater! Derfor supplerer vi suppen med en syrlig og frisk tomatsalsa, som det pikante pift – lige noget for enhver tomatelsker.

Server retten om sommeren som en let aftensmad eller en lækker forret, når de friske tomater er allersødest. Om vinteren, hvor tomaterne er knapt så søde, kan du hjælpe dem på vej med et nip sukker, både i salsaen og i ovnen.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Vask tomaterne og skær dem i små tern med en skarp kniv. Skær rødløget i helt fine tern. Pil hvidløgsfeddet og riv det fint. Skær den røde chili i småbitte tern. (Se "Tips" nedenfor.)
  2. Vend alle elementerne til salsaen sammen med limesaft og smag til med salt og peber. Tilsæt den finthakkede persille til sidst.
  3. Åben pakken med Mou Økologisk Tomatsuppe, og læg den frosne suppe i en gryde. Varm op til kogepunktet, og lad suppen koge igennem.
  4. Fordel suppen i 4 skåle og læg en skefuld tomatsalsa i hver. Top med sprøde croutoner og server.
  5. Velbekomme!

 


Tips

  • Knasende sprødt brød er et skønt supplement til en god tomatsuppe. Hvad med at blive i tomattemaet, og servere et par lækre italienske breadsticks med ost og tomat til suppen? Find opskriften her.
  • Tomatsuppe har det rigtig godt med utroligt mange slags tilbehør – for eksempel er ost og tomat en klassisk vinder-kombination. Hvad med at prøve suppen med lun, fast gedeost, revet citronskal og friskkværnet peber? Gedeosten brækkes i stykker ned i tallerkenen, og den rygende varme suppe øses over. Pynt med en anelse fintrevet citronskal og et drej friskkværnet peber som en anderledes frokostret.
  • Chili kan variere enormt i styrke, så smag eventuelt lige på en lille flis, inden du hakker løs. Hvis du vil undgå, at de brændende stærke olier fra chilien generer dine fingre, kan du eventuelt tage et par handsker på.

 

Prøv en hjemmelavet version af tomatsuppen

I denne opskrift har vi brugt Mou Økologisk Tomatsuppe som base og fyldt den med en frisk tomatsalsa. Men hvis du gerne vil kræse ekstra om måltidet, kan du lave din tomatsuppe helt fra bunden og bruge den i retten.

Se opskrift på tomatsuppe fra bunden

 

Vidste du...

… at Mou har flere  tomatsupper på hylden? Udover den enkle, cremede Mou Økologisk Tomatsuppe med et strejf af basilikum kan vi både byde på Mou Tomatsuppe med suppenudler og Mou Tomatsuppe med kødboller og krydderurter. … at vi ikke er de eneste, der ikke kan få nok af tomater! I den spanske landsby Buñol mødes folk hvert år i store tomatkampe, hvor over 120 tons tomater flyver gennem luften! Vi foretrækker nu suppe…