Tomatsuppe med chorizo og mozarellatoppet med hvidløgscroutoner og frisk oregano

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tomatsuppe med chorizo og mozarellatoppet med hvidløgscroutoner og frisk oregano

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Fyldig, cremet tomatsuppe med fyld af chorizo og mozzarella toppet med sprøde hjemmelavede hvidløgscroutoner

Hvem elsker ikke en skål dampende varm tomatsuppe med et strejf af fløde? Mou Tomatsuppe med suppenudler er en af vores mest populære supper på grund af den milde, cremede smag, og den gode sødme fra tomaterne. Suppen er kogt på oksekraftben, høns og suppeurter i otte timer, tilsat godt med tomater og så rundet af med piskefløde og krydderier.

I denne opskrift foreslår vi at tilsætte den cremede tomatsuppe en gang suppefyld med skiver af chorizo, makaroni, peberfrugt, cherrytomater, løg og fine mozzarellaperler. Dertil tilsat hjemmelavede brødscroutoner, som er et fantastisk tilbehør til suppen med den dejlige hvidløgssmag toppet med flagesalt og friskkværnet peber.

I denne suppe er der både kontrasten mellem en skøn, varm og cremet tomatsuppe og så det sprøde og lidt salte brød med smag af hvidløg. Og så er det et suppetilbehør, som både børn og voksne ofte elsker. Der er mange muligheder for at sætte dit eget præg på croutonerne – se i ’Tips’ nedenfor, hvor vi giver idéer til forskellige krydringer af brødcroutonerne, der passer til suppen.

Alt i alt er dette en supernem måde at give den fyldige suppe et ekstra, hurtigt pift på – ikke mindst som aftensmad i en fart til sultne børn, der er klar på en skål varmende tomatsuppe efter en travl dag. Kun tyve minutter tager det, fra du sætter suppen over, til du står med et lækkert, smagfuldt måltid.

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 150 °C.
  2. Åben pakken med Mou Tomatsuppe og læg den frosne suppe i en gryde. Sæt over på medium varme og varm suppen op til kogepunktet.
  3. Tilsæt Mou Suppefyld Chorizo & Mozarella i suppen.
  4. Skær brødet i rustikke stykker.
  5. Riv eller hak hvidløget fint og bland det sammen med olivenolien samt friskkværnet sort peber og flagesalt.
  6. Vend de rustikke brødstykker i blandingen og bag dem i ovnen i ca 10 min til de er sprøde og gyldenbrune.
  7. Læg brødet på fedtsugende papir og drys evt. med urtesalt inden servering
  8. Anret den varme suppe i tallerkener sammen med hvidløgscroutoner. Pynt af med frisk oregano.

Velbekomme!


Tips

  • I denne opskrift krydrer vi croutonen med olivenolie, hvidløg og drysser med lidt flagesalt og sort friskkværnet peber. Men du har masser af muligheder for at lege med smagen på din brødscrouton, alt efter hvad du krydrer croutonen med. Prøv for eksempel at krydre med røget paprika eller et færdigblandet taco- eller grill-krydderi.
  • Du kan toppe dine croutoner med lidt ost for en særlig lækker oplevelse. Drys med lidt parmesan og server til suppen, eller pynt med revet cheddar.

 

Vidste du...

…at du kan få flere forskellige tomatsupper fra Mou? For eksempel vores Mou Økologisk Tomatsuppe og Mou Tomatsuppe med kødboller og krydderurter.

…at tomaten slet ikke er en grøntsag, men en frugt? Da tomaten i sin tid kom til Europa fra Sydamerika, troede man, at planten var giftig, og derfor dyrkede man den kun som en dekorativ pynteplante. Det er nu heller ikke så mærkelig, for tomatplanten er jo rigtig flot med sit frodige grønne løv, sine fine gule blomster og de lækre røde frugter.

…at ordet ’crouton’ kommer fra fransk og betyder en lille skorpe? Men selvom ordet er fransk, så er ideen om at bruge sit daggamle brød til at riste til lækre sprøde godbidder noget, man kender fra alle de køkkener i verden, hvor man spiser brød.