Mou Hønsekødsuppe

Mou Hønsekødsuppe

Klassisk hønsekødsuppe kogt på hele høns, oksekraftben og suppeurter. En klar suppe med gulerødder, selleri og porrer, 1000 g

Hønsekødsuppe er indbegrebet af dansk hygge og tradition; uanset om det er til en særlig anledning eller som et dampende varmt hverdagsmåltid. Derfor har vi altid en omhyggelig tilgang, når vi laver hønsekødsuppe hos Mou. Vi sætter en dyd i at fremhæve alle de gode smage.

Mou Hønsekødsuppe er en klassisk klar suppe kogt på hele høns, oksekraftben og suppeurter, så suppen får en intens smag. Dertil er den fyldt med gode grøntsager, der giver suppen bid og fylde.

Ingredienser: Suppe 90%: (Kogt på vand, høns, oksekraftben, porrer, gulerødder, persillerod, SELLERI, pastinak, salt), hønsefedt, salt, gærekstrakt, grøntsags- og krydderiekstrakter (indeholder SELLERI), kyllingefondpulver. Grøntsagsblanding 10%: Gulerødder, SELLERI, porrer.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 91 kJ / 22 kcal
Fedt 2,0 g
- heraf mættede fedtsyrer 0,5 g
Kulhydrater < 0.5 g
- heraf sukkerarter < 0.5 g
Protein < 0.5 g
Salt 0,9 g

Sans suppen

 

Visuelt

Hønsekødsuppen har en klar og ensartet farve. Under suppens blanke overflade kan du ane de små, mundrette stykker af gulerod, selleri og porre i diskrete jordfarver.

Duft

Mou Hønsekødsuppe har en fyldig og harmonisk duft, hvor især det kogte hønsekød og de kogte grøntsager er fremtrædende. Suppens duft emmer af umami og giver dig lyst til at dykke ned med skeen med det samme.

Smag

Suppen lever op til sit navn med en kraftfuld og fyldig smag af hønsekød. Fyldet af porrer, selleri og gulerod bidrager med sprød konsistens og skarphed, der bryder den intense smag af hønsekød og nuancerer smagsoplevelsen.

Supper fra Mou

Tips

Brug hønsekødsuppen som base

Mou Hønsekødsuppe er en smagfuld mundfuld i sig selv, men du kan også bruge den til at lave andre slags supper. For eksempel kan den fungere som base i en cremet Thaisuppe, eller du kan bruge den til at lave en frisk og sommerlig fennikelsuppe toppet med marineret fennikel.

Alle opskrifter med Mou Hønsekødsuppe

 

Tilbehør til suppen: Giv måltidet fylde

Vil du gerne have mere fylde i måltidet? Så kan du servere brød som tilbehør til din hønsekødsuppe. Prøv klassikeren, det gode suppebrød, som er et saftigt og friskt brød toppet med olie og flagesalt, eller giv måltidet et twist ved at lave krydrede butterdejsstænger.

Find flere idéer til suppetilbehør

FAQ

Suppeurter er en betegnelse for grøntsager, der bliver brugt som smagsgivere i en suppe. Nogle af de mest klassiske suppeurter er rodfrugter som selleri, gulerod og pastinak, som ofte findes i både hønsekøds- og oksekødsuppe.

Prøv Mou Økologisk Hønsekødsuppe

Mængden af kalorier i klar suppe varierer alt efter, hvilket og hvor meget fyld der er brugt i suppen. I vores klassiske klare suppe, Mou Hønsekødsuppe, er der 22 kalorier pr. 100 gram suppe.

Opskrift på klar suppe fra bunden