Fyldig aspargessuppe med grønne og hvide asparges

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Fyldig aspargessuppe med grønne og hvide asparges

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 40 g smør
  • 40 g hvedemel
  • 2 dl aspargesvand (gem drænet hvide stykker asparges)
  • 6 dl basissuppe (eller god bouillon)
  • 2 dl fløde
  • 1 tsk salt
  • kværnet hvid peber
Suppefyld
  • 200 g hvide asparges i stykker
  • 200 g grønne asparges i mindre stykker
Print opskrift

Nem og lækker aspargessuppe med frisk fyld

En varm, cremet aspargessuppe med fyld er som et kærligt kram på en kølig dag. Prøv vores opskrift på aspargessuppe med grønne og hvide asparges, når du vil lave et smagfuldt ogsimpelt måltid: De fleste ingredienser er basisvarer, du allerede har i køkkenet, og du skal kun sætte en god halv time af til at lave denne ret.

Vores udgave af den klassiske suppe har fyld af grønne og hvide asparges, som giver suppen et frisk pust. Og med et lille skvæt fløde får aspargessuppen ekstra fylde, så du bliver dejligt mæt.

 


Sådan tilbereder du retten

  • Varm en gryde op med smør, og lad det bruse op. Kom hvedemelet i, og lad det brænde lidt af.
  • Kom asparges vand i melbollen lidt ad gangen under omrøring til aspargesvandet er brugt, og konsistensen er ensartet.
  • Tilsæt basissuppe, og lad det koge under omrøring. Kom fløden ved og smag til med salt og kværnet hvid peber.
  • Kom stykker af hvide asparges i sammen med mindre stykker af grønne asparges, og lad dem varme op med suppen i et øjeblik.
  • Anret straks i lune skåle.
  • Velbekomme!

 


Tips

Lav luftige kuvertbrød til din aspargessuppe

Suppe og brød er som skabt for hinanden, og et lunt suppebrød bliver kun bedre, når det bliver dyppet i smagfuld aspargessuppe. Hvis du har god tid, kan du bage en portion luftige kuvertbrød og servere til din suppe. Du kan nemt fryse eventuelle rester ned og varme dem op næste gang, du skal lave suppe.

Se opskrift på kuvertbrød

 

Nem aftensmad med Mou aspargessuppe

Skal aftensmaden være endnu nemmere? Så prøv vores færdige aspargessuppe med kødboller, som du blot skal tø op. Det er stadig den samme gode smagsoplevelse, og du kan eventuelt selv pifte den færdiglavede suppe op med grønne asparges.

Prøv Mou Aspargessuppe