Mou Kartoffel-porresuppe

Mou Kartoffel-porresuppe

Flødelegeret, mild og cremet kartoffel-porresuppe smagt til med timian. Kogt på oksekraftben, okseskanker og suppeurter, 1000 g

Det bedste at varme sig på, når vinden for alvor rusker i træerne, må være en cremet og mættende Mou Kartoffel-porresuppe. Den fyldige suppe er som et varmt kram på en kølig gråvejrsdag, og smagen er, ligesom du kender den bedst, fra den klassiske kartoffelsuppe med porrer.

Vores færdiglavede kartoffel-porresuppe begynder med en intens oksefond. Dernæst har vi tilsat blancherede kartoffel- og porretern og et strejf af timian. Til sidst er suppen jævnet med fløde. Det giver en smagsrig og fyldig suppe - så god som hjemmelavet.

INGREDIENSER Suppe 80%: (Kogt på vand, oksekraftben, okseskanker, porrer, gulerødder, persillerod, SELLERI, pastinak, salt), kartofler (14%), PISKEFLØDE (11%), majsstivelse, salt, druesukker, sukker, oksefedt, champignonekstrakt, oksefondpulver, kartoffelstivelse, timian, løg, krydderiekstrakter. Fyld 20%: Kartoffeltern, porrer.

Næringsindhold pr. 100 g
Energi 265 kJ / 64 kcal
Fedt 3,5 g
- heraf mættede fedtsyrer 2,2 g
Kulhydrater 7,0 g
- heraf sukkerarter 1,7 g
Protein 0,7 g
Salt 0,95 g

Sans suppen

 

Visuelt

Den velkendte råhvide farve fra kartoffel-porresuppen er ikke til at tage fejl af, og den kraftige men blanke overflade giver en visuel forsmag på suppens fyldige fornemmelse i munden. Under overfladen kan du svagt ane de små, fine stykker af porre og kartoffel.

Duft

Kartoffelsuppens milde og fyldige smag får modspil af den skarpe smag fra porren og bringer suppen i balance. Fyldet af de mundrette stykker af porrer og kartoffeltern har stadig noget bid og giver suppen struktur.

Smag

Mou Kartoffel-porresuppe lever fuldt op til sit navn på alle sanselige måder. Allerede når du dufter til suppen, vil porrerne og de kogte kartofler træde frem, og på én og samme tid kan du fornemme mildheden fra fløden og skarpheden fra porre og løg.

Supper fra Mou

Tips

”Alle veje fører til kartoffelsuppen”

Det er måske ikke helt sådan ordsproget går, men ikke desto mindre er kartoffelsuppe en populær klassiker i suppekøkkenet, og den kan tilberedes på mange måder. Vidste du for eksempel, at du ved hjælp af hønsekødsuppe som base kan lave en kold kartoffelsuppe – toppet med sprød bacon og sirligt snittede stykker af purløg?

Udforsk alle suppeopskrifter

 

Løft suppen med det rette suppetilbehør

Et godt suppetilbehør kan løfte en suppe til nye højder. Og suppetilbehør serveres ikke kun ved siden af suppen. Sprøde rugbrødscroutoner kan både bruges som tilbehør og topping - drys gavmildt med krydrede rugbrødscroutoner på toppen af Mou Kartoffel-porresuppe for at få en ekstra smagsdimension og et sprødt element.

Mere inspiration til suppetilbehør

FAQ

Kalorieindholdet i kartoffel-porresuppe varierer afhængigt af, hvordan du vælger at sammensætte suppen, og hvor meget fyld du laver til den. Vores færdiglavede Mou Kartoffel-porresuppe indeholder 74 kalorier pr. 100 gram suppe.

Opskrift på hjemmelavet kartoffel-porresuppe